Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Χειμωνιάτικες δημιουργίες στα ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Μία καινούρια χρονιά ξεκινάει για τις τρεις δομές μας ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Juniors και Kinesis Kids Athletics και οι μικροί μας φίλοι επέστρεψαν γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για καινούριες δημιουργίες.

Καθώς λοιπόν βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα οι μικροί μας καλλιτέχνες γνώρισαν το Valisi Kandinsky, μέσα από το έργο του «Χειμερινό τοπίο», το οποία και κλήθηκαν να αντιγράψουν ο καθένας με το δικό του τρόπο. Τα παιδιά αφού παρατήρησαν τον πίνακα και ονόμασαν κάποια χαρακτηριστικά του, ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν με το αποτέλεσμα να μας εντυπωσιάζει όλους.

Ακόμη, ασχοληθήκαμε με τα παγοπέδιλα και την ιστορία τους. Μάθαμε από τι υλικό κατασκευάζονταν και ποια ήταν η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα και προχωρήσαμε στην κατασκευή των δικών μας παγοπέδιλων χρησιμοποιώντας χαρτόνια και ξυλάκια σε διάφορα χρώματα. Έπειτα, τα παιδιά τα διακόσμησαν, τους πρόσθεσαν κορδόνια και ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν τις παγοδρομίες τους.

Ο παγετός των τελευταίων ημερών έφερε στις δομές μας πολλούς απρόσμενους επισκέπτες, όπως πολικές αρκούδες και χιονάνθρωπους. Οι μικροί μας καλλιτέχνες έπιασαν τα πινέλα τους και με καμβά ένα χάρτινο πιάτο σχημάτισαν ένα χιονάνθρωπο και του φόρεσαν τα κατάλληλα παπούτσια για σκι. Ακόμη δημιούργησαν μία σχισμή στο πιάτο τους ολοκληρώνοντας έτσι την πίστα του σκι τους.

Πολικές αρκούδες έκαναν και αυτές την εμφάνιση τους και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παιδιών μας στο μάθημα της ζωγραφικής. Τα παιδιά έβαψαν πρώτα με σφουγγάρι την επιφάνεια ενός λευκού χαρτιού και συνέχισαν χρησιμοποιώντας πιρούνια και λευκή τέμπερα συνθέτοντας το χνουδωτό πρόσωπο του επισκέπτη μας. Ολοκλήρωσαν τη δημιουργία τους προσθέτοντας μάτια, αυτιά και μουσούδα σε αυτό.

Επιπλέον την εβδομάδα αυτή τα παιδιά μας έκαναν και ένα ταξίδι στο παρελθόν και γνώρισαν την ιστορία των δεινοσαύρων. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο, έγραψαν όμορφες ιστοριούλες για αυτούς και τους ζωγράφισαν. Θέλοντας να δείξουν το ενδιαφέρον τους για αυτούς, τα παιδιά κατασκεύασαν δεινόσαυρους από ρολά χαρτιού και πιάτα. Έβαλαν τη φαντασία τους και τις ικανότητές τους σε δράση και το αποτέλεσμα τους ενθουσίασε.

Αυτή την εβδομάδα τα παιδιά μας ασχολήθηκαν και με έννοιες όπως η καλοσύνη, η ευγένεια, η αγάπη και η αποδοχή των άλλων. Με αφορμή αυτά τα παιδιά κατασκεύασαν ένα τριώροφο δίσκο με καπκέικ καλοσύνης, πάνω στον οποίο τοποθέτησαν σχετικές λέξεις οι οποίες μας υπενθυμίζουν όλες αυτές τις έννοιες. Ακόμη, οι ζωγράφοι μας σχεδίασαν ένα αστικό τοπίο πάνω στο οποίο τοποθέτησαν παιδιά από όλο τον κόσμο τα οποία μας χαιρετούν στη γλώσσα τους. Ο πίνακας αυτός κοσμεί πλέον τη δομή μας βοηθώντας μας παράλληλα να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες.

Τέλος, από την εβδομάδα μας δεν έλειπε και η αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών, η μαγειρική. Η σοκολάτα κυριάρχησε αυτή την εβδομάδα αφού οι μικροί μας σεφ έφτιαξαν σοκολατένιο κέικ μέσα σε κούπα και κριτσίνια με σοκολάτα. Με πολύ απλά υλικά, όπως αλεύρι, κακάο, λάδι, ζάχαρη και αυγά, τα παιδιά έφτιαξαν το μείγμα τους. Έπειτα, τοποθέτησαν το κέικ σε κούπες και καθώς αυτό ψηνόταν έπλασαν τα κριτσίνια τους. Σε πολύ λίγο ο χώρος γέμισε όμορφες και νόστιμες μυρωδιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.