Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Τι λέει η Ε. Αγαθοπούλου για το νομοσχέδιο "Επενδύω στην Ελλάδα"


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου 
Στην τοποθέτηση της στην ολομέλεια η κ. Αγαθοπούλου εστίασε στο γεγονός ότι το παρόν αναπτυξιακό νομοσχέδιο είναι αναπτυξιακό μόνο στον τίτλο, καθώς θυμίζει σε πολλά τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις της ΝΔ και του φανατικότερου οπαδού των μνημονίων, του κ. Γεωργιάδη.

Επίσης, παρότι η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει την ΓΓ Ισότητας των Φύλων και το ΚΕΘΙ από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς σύμφωνα με την ΝΔ η ισότητα των φύλων περνά μόνο μέσα από την εργασιακή ισότητα, ο κ. Βρούτσης δεν έχει κάνει καμία αναφορά αυτούς τους τρεισήμισι μήνες για το πως θα προωθήσει την εργασιακή ισότητα.

Σε ένα νομοσχέδιο που έχει έντονο το άρωμα του δευτέρου μνημονίου σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η κ. Αγαθοπούλου «Εδώ κ. Βρούτση, θα χρησιμοποιήσω τα λόγια σας λέγοντας ότι η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και οι αριθμοί επίσης. Και η πραγματικότητα λέει ότι τον Μάιο του 2012, όταν ανέλαβε η κυβέρνησή σας η ανεργία ήταν στο 23,6% και την εκτοξεύσατε στο 27% μέχρι τον Γενάρη του 2015. 


Ενώ εμείς τον Ιούλιο του 2019 σας την παραδώσαμε στο 17%, έχοντας δημιουργήσει σε 4 χρόνια 450.000 νέες θέσεις εργασίας. Και η γυναικεία ανεργία μειώθηκε από το 32% στο 20% αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά μέσα από ένα αναπτυξιακό μοντέλο, που έδινε βαρύτητα στη γνώση, στην καινοτομία και στα προϊόντα και τις υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, τομείς που ευνοούν τη γυναικεία εργασία και επιχειρηματικότητα, αλλά έδινε επίσης βαρύτητα και στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων…»

Κλείνοντας την ομιλία της προκάλεσε τον Υπουργό Εργασίας να φέρει μέσα στο επόμενο διάστημα νομοσχέδιο με πραγματικά φιλεργατικό πρόσημο και με θετικά μέτρα και θετικές δράσεις υπέρ της γυναικείας απασχόλησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.