Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Μήνυμα Κ. Πουντζουκίδη για την ημέρα μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής

Υπογράφει ο Κ. Πουντζουκίδης
Αντιδήμαρχος Κιλκίς
Μία από τις πιο θλιβερές επετείους της Ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της κατάρρευσης του μικρασιατικού μετώπου . Αυτή οδήγησε στην συντριβή και τον ξεριζωμό χιλιάδων Ελλήνων από την μικρασιατική γη. 

Η 14 Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος και καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998.

Η Μικρασιατική καταγωγή μου αλλά και οι νωπές περιγραφές των συγγενών μου για τα γεγονότα της Μικράς Ασίας με κάνουν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο για την ημερα μνήμης αυτών των ανθρώπων. 

Εύχομαι η ανθρωπότητα να γίνει σοφότερη από τα γεγονότα αυτά για να μην ξαναζήσει κανείς άνθρωπος ξανά τέτοιου είδους ξεριζωμό. Αιώνια η μνήμη όλων των ανθρώπων που χάθηκαν εκεί. 

1 σχόλιο:

  1. Οn line κατάλογος Μικρασιατικών Συλλόγων https://2022mikra-asia.blogspot.com

    Είναι πλέον πολλοί οι μικρασιατικοί σύλλογοι που παίρνουν θέση στο ερώτημα
    2022
    Έτος Προσφυγικής Μνήμης
    ή Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού;

    Στις επόμενες μέρες αναμένονται πολλοί περισσότεροι. Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι που βγήκαν μπροστάρηδες ενημερώνουν για αυτή την πρωτοβουλία και εμείς γινόμαστε αρωγοί στη προσπάθεια τους.

    Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις και επικαιροποίηση στοιχείων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.
    https://2022mikra-asia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.