Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

"Παίζουμε όπως παλιά..." στο ΚιλκίςΈνα πρωινό γεμάτο χαρά, άφθονο παιχνίδι και διασκέδαση για τους μικρούς του φίλους, υπόσχεται το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στο Πάρκο-Κήπος, στις 11 το πρωί. Την τιμητική τους θα έχουν παραδοσιακά παιδικά παιχνίδια, όπως, Βασιλιά-Βασιλιά, πινακωτή, τζαμί, τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, μήλα, μαντηλάκι, κ.α.


Η εκδήλωση με τίτλο «Παίζουμε όπως παλιά», που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, απευθύνεται σε νήπια και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και στόχο έχει την προαγωγή του παιχνιδιού και την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των παιδιών, στον αντίποδα της εσωστρέφειας που επιβάλλουν οι σύγχρονες συνθήκες ζωής και η τεχνολογία.

Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να γνωρίσουν παιχνίδια που έμειναν στη λαϊκή παράδοση για την απλότητα και μοναδικότητά τους, παιχνίδια πολύ διαφορετικά από αυτά του σήμερα που δεν απαιτούν τίποτε άλλο παρά μόνο υλικά από τη φύση, συντροφικότητα, φαντασία, σβελτάδα και ευρηματικότητα.

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς καλεί λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά, μικρούς και μεγάλους, να συμμετάσχουν στην πολύ όμορφη αυτή ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου