ΜΕΘΟΔΟΣ

ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ 2018

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΘΙ κατά ΕΡΤ για διαφήμιση όπου η έμφυλη βία εργαλειοποιείται


Δελτίο τύπου Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας
Δεύτερη φορά, σε μικρό χρονικό διάστημα, πέφτει στην αντίληψή μας, η χρήση της έμφυλης βίας, για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτή τη φορά, η χρήση γίνεται για να διαφημιστεί ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης, η ΕΡΤ. Στο εν λόγω διαφημιστικό βίντεο η είδηση παρομοιάζεται με γυναίκα (και αντίστοιχα η κακοποιημένη είδηση με κακοποιημένη γυναίκα). 

Η εικόνα της γυναίκας, η οποία προβάλλεται αναπαράγοντας πληθώρα στερεοτύπων, γίνεται όχημα για την διαφήμιση της ειδησεογραφικής εγκυρότητας της ΕΡΤ και η έμφυλη βία εργαλειοποιείται και αναπαράγεται στον βωμό του marketing και της επικοινωνίας!

Το ΚΕΘΙ και στο παρελθόν έχει δείξει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις αναπαραγωγής της βίας κατά των γυναικών με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε μέσο. Το ίδιο έχουμε σκοπό να κάνουμε και σε αυτήν την περίπτωση, διότι η εξάλειψη της έμφυλης βίας –μιας πραγματικότητας που αφορά σε εγκληματικές πράξεις σε βάρος μεγάλου μέρους γυναικών– είναι προτεραιότητα για εμάς.

Επίσης, στο πλαίσιο συνεργασίας του ΚΕΘΙ με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και βάσει του Πρωτοκόλλου, που έχει υπογραφεί από τους δύο φορείς, για την εξάλειψη της αναπαραγωγής του σεξιστικού λόγου στον δημόσιο διάλογο, θα κινήσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το βίντεο αυτό να σταματήσει να προβάλλεται το συντομότερο δυνατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου