Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Κιλκίς: "Ο επιφανής άγνωστος" (Un Illustre Inconnu) στον θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”

Την Πέμπτη 6 & την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και με ώρα έναρξης προβολής 9:30 το βράδυ, συνεχίζουμε τις προβολές στον αγαπημένο σας δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” με την ταινία "Ο επιφανής άγνωστος"  (Un Illustre Inconnu).Ο Σεμπαστιάν Νικολά, ένας άχρωμος και άοσμος 42άρης υπάλληλος μεσιτικού γραφείου, πάντα ονειρευόταν ότι είναι κάποιος άλλος. Αλλά δεν έχει καθόλου φαντασία, γι’ αυτό αντιγράφει συμπεριφορές και πρόσωπα άλλων. 

Ο Νικολά παρατηρεί σχολαστικά τους ανθρώπους που συναντά και στη συνέχεια τους μιμείται. Προσπαθεί έτσι να ζει μέσα από τις ζωές τους. Όμως, κάποια ταξίδια είναι απρόοπτα και δεν έχουν δρόμο επιστροφής.

Ρεσιτάλ αλλαγής ρόλων και προσωπείων από τον Ματιέ Κασοβίτς, σ’ ένα εξαιρετικό ατμοσφαιρικό θρίλερ με έντονο σασπένς.

Οι Ματιέ Ντελαπόρτ κι Αλεξάντρι ντε Λα Πατλιέρ, το δίδυμο των δημιουργών της κομεντί «Για Όλα Φταίει τ’ Όνομά σου», επιστρέφουν με εντελώς διαφορετικό ύφος και προθέσεις. Η επιδερμίδα της ταινίας είναι ένα καλοστημένο, ψυχρά αγωνιώδες υπαρξιακό θρίλερ στο οποίο προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το νήμα της αφήγησης για να κατανοήσουμε τον ήρωα - το παρόν, το παρελθόν του. 

Κάτω όμως από την πλαστική μάσκα της αφήγησης, οι δημιουργοί μάς παρουσιάζουν τους πολλαπλούς ρόλους που οικειοποιούμαστε στη ζωή μας, τους ανθρώπους που συνειδητά ή ασυνείδητα επιλέγουμε να μιμούμαστε (ή μάλλον να «είμαστε»), την πολυπλοκότητα της ύπαρξής μας. 

Και κυρίως: πώς τοποθετούνται και οι άλλοι απέναντί μας. Είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν τις μάσκες μας; Είναι ο άνθρωπος, απλά, το πρόσωπό του;

Σκηνοθεσία: Matthieu Delaporte

Σενάριο: Matthieu Delaporte,Alexandre de la Patelliere

Πρωταγωνιστούν: Mathieu Kassovitz,Marie- Josee Croze,Eric Caravaca

Χώρα: Γαλλία

Διάρκεια: 118'

Είδος ταινίας: Ψυχολογικό Θρίλερ

Κατάλληλο από 15 ετών και άνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.