Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η ταινία Moonlight στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο Κιλκίς


Την Τρίτη 18 & την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 και με ώρα έναρξης προβολής 9:30 το βράδυ, συνεχίζουμε τις προβολές στον αγαπημένο μας δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός”.
Moonlight
Το Moonlight είναι μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, που εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Ένα πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της ζωής ενός αφροαμερικανού με ουσιαστικό θέμα την αγάπη, την οικογένεια, την ενηλικίωση, τα πρότυπα, την σεξουαλικότητα.

Το Moonlight με ένα υπέροχο soundtrack, με ερμηνείες που αγγίζουν την τελειότητα αλλά και με ένα σενάριο και σκηνοθεσία χωρίς υπερβολές και αχρείαστα φτιασιδώματα, καταφέρνει να είναι μία πολύ καλή ταινία, δίνοντάς μας μια ιστορία που δύσκολα βλέπουμε στο σινεμά και που σίγουρα δύσκολα κατάφεραν να την φτιάξουν αλλά και να την φέρουν και μέχρι τα μεγάλα βραβεία της χρονιάς οι δημιουργοί της.

Η ταινία είναι ένα ποιητικό διαμάντι που κοιτάζει βαθιά μέσα στην παιδική ηλικία και τα τραύματα που μπορούν να μας στιγματίσουν και να μας κάνουν τελικά αυτό που θα είμαστε όταν μεγαλώσουμε.

«Υπάρχει πολύς κόσμος στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αισθάνεται ότι στερείται τα πολιτικά του δικαιώματα, που αισθάνεται ότι δεν έχει φωνή. Η ταινία μας νομίζω ότι χάρις στην ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα, αλλά και του χώρου που εκτυλίσσεται δίνει φωνή σ' έναν κόσμο και σε μια ομάδα ανθρώπων, που κανονικά δεν τους ακούμε ποτέ. Είναι κυριολεκτικά αόρατοι.» -
Μπάρι Τζέκινς


Σκηνοθεσία: Barry Jenkins 

Σενάριο: Barry Jenkins, Tarell Alvin McCraney

Πρωταγωνιστούν: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson

Χώρα: Η.Π.Α

Διάρκεια:111'

Είδος ταινίας : Δράμα

Βραβεία: Όσκαρ καλύτερης ταινίας, Β' ανδρικού ρόλου, καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου

Κατάλληλο άνω των 15 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.