Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Ξεκίνησε η αστυνόμευση με ποδήλατα στην Κατερίνη

Επεκτείνεται και στην Κατερίνη ο θεσμός της αστυνόμευσης με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, με στόχο την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών. Συνολικά 6 αστυνομικοί απαρτίζουν τη νέα αυτή ευέλικτη αστυνομική δομή και θα κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ τόσο στην παραλιακή ζώνη της Κατερίνης, όσο και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα αυτή δομή αποτελούν:
➤η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,  

η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και  

η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης. 

Με αφορμή την έναρξη του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε χθες (1-6-2017) στην Παραλία της Κατερίνης τελετή αγιασμού χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, εκπρόσωποι των Βουλευτών Πιερίας, εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Πρόεδρος Ξενοδόχων Πιερίας κα. Ευαγγελία Ξυπτερά, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας κ. Γεώργιος Ζωγράφος, ο Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας κ. Γρηγόριος Βεϊδαμενίδης, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Ταξίαρχος Ιωάννης Βασιλάκης, Διοικητές των τοπικών Πυροσβεστικών και Λιμενικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Φώτιος Δομζαρίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Τζήμας, Διοικητές και προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πιερίας, καθώς και Πρόεδροι και μέλη Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αυτός θεσμός έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας μας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης και επεκτάθηκε στα Χανιά, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, τη Ρόδο και από χθες και στην Κατερίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.