Kinesis ΚΔΑΠ

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

ΚΚΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 Ιούνη 2017 έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς

Δηλαδή τώρα τι περιμένετε;
Ότι οι λύκοι θα σας βάλουνε να φάτε
και δεν θα σας καταπιούν αμάσητους;!
Ότι από αίσθημα φιλίας
κινούμενες οι τίγρεις
κοπιάστε θα σας πουν
τα δόντια να μας βγάλετε;!
(Μπ.Μπρεχτ)
Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Το Τ.Σ. Κιλκίς της ΚΝΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 Ιούνη 2017 έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, την ώρα πραγματοποίησης της εξ’ αναβολής δίκης του μέλους της Τ.Ο. Κιλκίς της ΚΝΕ,έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς Τάσου Χονδροματίδη, στις 7 Νοέμβρη 2016 και σύλληψης με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «διέγερσης».
Το μέλος της ΚΝΕ, όπως και άλλοι ΚΝίτες και ΚΝίτισσες όλες τις προηγούμενες μέρες, πριν από τις 7 Νοέμβρη, τόσο στο Κιλκίς όσο και σε όλη τη χώρα, βρέθηκαν έξω από τα σχολεία συζητώντας με μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενων των μαθητικών αγώνων, με επίκεντρο την πανελλαδική κινητοποίηση στις 7 Νοέμβρη. 

Ο διευθυντής του Λυκείου με την εμφάνιση της ΚΝίτισσας έξω από το Λύκειο της επιτέθηκε ζητώντας τα στοιχεία της και προσπαθώντας να της πάρει τις ανακοινώσεις από τα χέρια. Σχεδόν αμέσως έφτασε στο σημείο αστυνομική δύναμη η οποία συνέλαβε την ΚΝίτισσα, την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην Εισαγγελία Κιλκίς όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 2 Δεκέμβρη 2016, με βάση την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς. 

Με αφορμή το παραπάνω διάφορες «γλώσσες» βγήκαν το εκείνη τν περίοδο και τις επόμενες εβδομάδες για να παραδώσουν μαθήματα «νομιμοφροσύνης» και «δημοκρατίας»

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ!

Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι φανερό πως θα μπορούσε να ισχύει σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν σκύβει ο λαός το κεφάλι, σε οποιαδήποτε περίπτωση διαλέγει τον δρόμο του αγώνα, της ανατροπής και όχι αυτόν του συμβιβασμού και της υποταγής.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μαθητών που παλεύουν για ένα καλύτερο σχολείο, τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέες ανατροπές στην εκπαίδευση, με νέους φραγμούς για τις οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, όπως και έγινε, όχι μόνο στο Κιλκίς, αλλά και στο1ο Γυμνάσιο Μαλακοπής, στο 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, στο 2ο Λύκειο Γρεβενών, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σάμης Κεφαλλονιάς κ.α.

Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον εργαζομένων που διεκδικούν μια καλύτερη ζωή για αυτούς και τις οικογένειές τους, με πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση ενάντια στα μέτρα για κατώτατους και υποκατώτατους μισθούς, όπως και γίνεται τα τελευταία χρόνια με 9 στις 10 απεργίες να κηρύσσονται παράνομες.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον των αγωνιστών αγροτών που πάλεψαν και παλεύουν ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στα μέτρα της κυβέρνησης για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Όπως και έγινε με τα λεγόμενα αγροτοδικεία που σίγουρα τάραξαν την… «οικιακή ειρήνη» τους.

Με βάση τα παραπάνω, το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο κι αν θέλουν να παρουσιαστεί σαν «μεμονωμένο», «ενός διευθυντή» ή ο,τιδήποτε άλλο, εντάσσεται θέλοντας ή μη, στη συνολικότερη επίθεση ενάντια στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, όπου τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστατούν. Επίθεση που πρωτοστατεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως φάνηκε και από το πρόσφατο παράδειγμα με την καταδίκη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο το γεγονός πως η κυβέρνηση στον δίκαιο αγώνα των μαθητών απάντησε με αναμορφωτικά μέτρα και από την μία πανηγυρίζει για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού στην πράξη (και με τις χειρότερες μεθόδους) η συγκυβέρνηση στήνει νέα "μαθητοδικεία" και καταδικάζει μαθητές πρώτη φορά μετά το 1998.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα! Καλύτερη απάντηση στον αυταρχισμό αποτελεί ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών.

ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Θυμίζουμε ότι, η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή, οι εγκληματίες νεοναζί, έτρεξε πρώτη να χειροκροτήσει τη σύλληψη του μέλους της ΚΝΕ από την αστυνομία που «γλύτωσαν τους μαθητές του Κιλκίς από τα νύχια των απεθνικοποιημένων αρπακτικών του κομμουνισμού».

Αντίθετα, αυτό που πραγματικά μολύνει την συνείδηση της νεολαίας και των εργατικών – λαϊκών οικογενειών είναι το ρατσιστικό δηλητήριο που μπολιάζει όπου υπάρχει η Χρυσή Αυγή. Μολύνει, με την «αφρόκρεμα» των πιο σάπιων ιδεών που έχει να προσφέρει αυτό το σύστημα, η εξουσία των μονοπωλίων. 

Σπέρνουν το μίσος μεταξύ των ελλήνων και ξένων εργατών, με το ίδιο πάθος που καλλιεργούν την «αγάπη» για τους… κακόμοιρους εφοπλιστούς και λοιπούς εκμεταλλευτές των εργαζομένων, ξένων και ντόπιων. Μετά τις φοροαπαλλαγές, ελαφρύνσεις, εγγυήσεις και επιδοτήσεις, που έχουν ζητήσει στη Βουλή για εφοπλιστές , φαρμακοβιομήχανους, ξενοδόχους και τα μονοπώλια των αερογραμμών. 

Μετά από εκατοντάδες ερωτήσεις επερωτήσεις και τοποθετήσεις για την «προσέλκυση επενδύσεων» και για την πολυπόθητη καπιταλιστική ανάπτυξη. Μετά το απροκάλυπτο αίτημα για μηδενική φορολογία στους εφοπλιστές και όχι μόνο, πάει πολύ τα «ψυχοπονιάρικα» μαντρόσκυλα των αφεντικών να εμφανίζονται ως υπερασπιστές «μαθητών και καθηγητών».

Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ υποκρισίας, η Χρυσή Αυγή ζητά τίτλους νομιμότητας διακίνησης υλικού της ΚΝΕ!Τη στιγμή που η ίδια της η ιδεολογία, η στρατηγική, έχει στον πυρήνα της το έγκλημα, τη βία ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, σε κάθε προοδευτικό εργαζόμενο, νέο, άνεργο, ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. 

Είναι εγκληματίες επειδή είναι φασίστες και μας το θυμίζουν αυτό η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα που δέχτηκαν την άνανδρη επίθεσή των «ταγμάτων» της Χ.Α., οι αιγύπτιοι αλιεργάτες που αντιστάθηκαν στα αφεντικά τους και «έτυχαν» ίδιας αντιμετώπισης, οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζήσανε αρκετά πογκρόμ χρυσαυγιτών. Η ΚΝΕ, το ΚΚΕ, δεν δέχεται τίτλους «νομιμοφροσύνης» από τους φασίστες. 

Την «άδεια» της δράσης του την έχει κερδίσει από τον ίδιο τον λαό, την εργατική τάξη και τα παιδιά της μέσα από την 100χρονη ιστορία του, μέσα από το αίμα των μελών και στελεχών του που καθρεφτίζει κάθε μικρή και μεγάλη κατάκτηση του λαού.

Όσο για διάφορους «συμπολίτες» που έτρεξαν να συγκρίνουν τα φασιστοειδή με το ΚΚΕ, να νομιμοποιήσουν τους φασίστες σαν ένα άλλο «κόμμα» που θα μπορούσε να κάνει την ίδια εξόρμηση με υλικό της, τους απαντάμε ότι η ίδια η ιστορία και του λαού του Κιλκίς έχει αποδείξει τον ρόλο των φασιστοειδών. Ίσως θα έδινε καλύτερο μισθό μια θέση στις Βρυξέλλες, δίπλα στα επιτελεία της Ε.Ε. για την ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού. Σίγουρα όμως μπορούν να το προσθέσουν στο... «βιογραφικό» τους.

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Από την άλλη, θεωρείται φυσικό να «πουλάνε» μαθήματα νομιμοφροσύνης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεδομένου ότι τόσες δεκαετίες ψήφισαν και ψηφίζουν δεκάδες και δεκάδες νόμους που τσάκιζαν όχι μόνο το δικαίωμα του λαού να αγωνιστεί, αλλά και το τσάκισμα της ζωής του.

Το δύσκολο έργο όλων των αστικών κομμάτων να τσακίσουν τον λαό, χωρίς να κουνηθεί φύλλο, σίγουρα είναι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στο κεφάλαιο. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, είναι η ευθύνη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ απέναντι στην εργατική τάξη και τα παιδιά της, να ανατρέψει αυτήν την πολιτική, το σύστημά τους. Τέτοια γεγονότα όχι μόνο δεν μας τρομάζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου