Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Πρωτομαγιά»

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την Εργατική Πρωτομαγιά 
"131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα, ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Αύξηση ωρών εργασίας, πλήρης ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, μείωση αποδοχών, περιορισμός των δικαιωμάτων σε περίπτωση απόλυσης, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία, είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Στη χώρα μας, η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ, με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού τους - από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, τις τελευταίες δεκαετίες - απέκτησε ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε πεδίο πειραματισμού για τη διάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός απάντησε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους δρόμους και τις πλατείες, με την ιστορική νίκη της Αριστεράς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με τη σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα . Μάχη που, στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται.

Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις, ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα, παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Οι αγώνες των εργαζόμενων θα νικήσουν."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.