Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"Μέγιστη εθνική ασέβεια, οι δηλώσεις Φίλη"



Ανακοίνωση Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς - Για μια δημιουργική συλλογικότητα
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επανέλαβε τη θέση του, ότι ο διωγμός και η μαζική σφαγή 353000 Ελλήνων του Πόντου έχει τα χαρακτηριστικά Εθνοκάθαρσης και όχι Γενοκτονίας, αντίθετα με την Ελληνική Βουλή που αποφάσισε ομόφωνα το 1994 να κηρύξει την 19η Μαΐου ως «Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο». Χρειάστηκαν 70 χρόνια συνεχών προσπαθειών των απανταχού της γης ποντιακών σωματείων για την αναγνώριση αυτή. 

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών ν. Κιλκίς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ως μέγιστη εθνική ασέβεια και παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και τον καλεί να επανορθώσει ζητώντας συγνώμη από τους Πόντιους όλου του κόσμου και από τον Ελληνικό λαό. 


Θεωρούμε πως οι δηλώσεις αυτές, καθώς και η αναιτιολόγητη και εθνικά προκλητική ενέργεια της εξαίρεσης από την εξεταστέα ύλη της ιστορίας της Γ΄ λυκείου (Υ.Α. αρ. 96080/ΦΕΚ Β’ 1186/19-06-2015) του κεφαλαίου που πραγματεύεται την περίοδο του «Παραευξείνιου Ελληνισμού κατά τον 19ο και 20ο αιώνα», δίνουν λαβές στην τουρκική κυβέρνηση και στην τουρκική κοινή γνώμη να αμφισβητήσουν ευθέως τις θέσεις της Ελλάδας για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Καλούμε τον υπουργό Παιδείας να πάρει πίσω τις προσβλητικές και ασεβείς δηλώσεις του προς τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Πόντου, να κρατήσει για τον εαυτό του τις «επιστημονικές» του προσεγγίσεις της ιστορίας και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Κιλκίς, 12-11-2015

Υστερόγραφο:
Η ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Προοδευτικής Ενότητας βγαίνει μετά από την αδυναμία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς για μια κοινή παρέμβαση στο θέμα αυτό.

Πολυχρονιάδης Γιώργος
Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς και
Αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ ν. Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.