Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

"Η υποκρισία διάχυτη στην πλειοψηφία για τη Χρυσή Αυγή"

Υπογράφει η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς
"Στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς για μια ακόμα φορά ξεκαθαρίστηκε ότι οι παρατάξεις, ανεξάρτητες ή μη, στηριζόμενες ή μη από κόμματα, παίζουν το ρόλο που παίζουν τα κόμματα στα οποία ανήκουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Και εξηγούμαστε. Η Λαϊκή Συσπείρωση ξαναέβαλε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και το γεγονός της πρόσκλησης μιας εγκληματικής οργάνωσης σε δραστηριότητες, γιορτές κλπ που οργανώνει ο δήμος.
Η απάντηση ήταν και παραμένει ότι ως κοινοβουλευτικό κόμμα οφείλουν οι οργανωτές, σύμφωνα πάντα με το νόμο, να την προσκαλούν στις εκδηλώσεις τους. Και αυτό ενώ ξέρουν ότι είναι εγκληματική οργάνωση. Και αναρωτιόμαστε. Αυτή ή στάση δεν καλλιεργεί την ανοχή στους φασίστες εγκληματίες χρυσαυγίτες;

Δυστυχώς όμως το θέμα έχει και συνέχεια. Προ ημερών αναρτήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΛΑΦ Κιλκίς μνημείο αναφορικά με τους πεσόντες στους εθνικούς αγώνες μιας ταξιαρχίας που είχε έδρα το Κιλκίς στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται και οι χρονιές 1946-1949. Και αυτό παρά την αναγνώριση του εμφυλίου με νόμο του κράτους το 1989. 


Στο θέμα αυτό, η δημοτική αρχή υποστήριξε ότι το εν λόγω μνημείο δεν αναμοχλέυει εθνικά πάθη και ότι απλά αφορά τους πεσόντες της συγκεκριμένης ταξιαρχίας. Δεν έμεινε όμως εκεί η δημοτική αρχή. Αντιπαρέβαλε την ύπαρξη μνημείου των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΔΣΕ. Πέρα από το γεγονός ότι και οι φασίστες προβοκάτορες στις παρεμβάσεις τους σε ιστολόγια και αλλού αναμασούν ακριβώς το ίδιο επιχείρημα για το θέμα – να ένα ακόμα παράδειγμα πως καλλιεργείται η ανοχή στους φασίστες! – εδώ οι διοικούντες ποιούν την νήσσαν. 

Εφόσον με νόμο του κράτους αναγνωρίστηκε ο εμφύλιος, άρα δεν ήταν εθνικός αγώνας από καμιά μεριά, ήταν απλά εμφύλιος – και τονίζουμε αυτά δεν τα λέει το ΚΚΕ, αλλά νόμος του ελληνικού κράτους! – πώς ανέχονται και καλύπτουν οι υπερασπιστές του νόμου μια τέτοια κατάφορη παραβίαση; 

Την ίδια στιγμή εφαρμόζουν το νόμο καλώντας μια εγκληματική οργάνωση στις εκδηλώσεις του δήμου, που έγινε κοινοβουλευτικό κόμμα ακριβώς από τέτοια ανοχή που έδειξε το σύστημα σε φασιστικές πρακτικές και δράσεις. Και την ίδια στιγμή δεν κάνουν τίποτα για να μπολιαστεί η συνείδηση της νεολαίας με την ιστορική αλήθεια για το φασισμό και πως ανδρώθηκε. Πραγματικά, οι ενέργειες τους είναι καρφί στο μάτι της φασιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο λαός να μην περιμένει τίποτα από αυτούς και από τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το σάπιο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Ο φασισμός με όποια μορφή και όποια ονομασία οργάνωσης αν υπάρχει είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος και θα τελειώσει μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού.

Τα θολά αντιφασιστικά μέτωπα στα οποία καλούν διάφορες «αριστερές» δυνάμεις δεν χτυπάν τη ρίζα του προβλήματος. Ο λαός οφείλει μέσα από τη δράση του σε σωματεία, συλλογικούς φορείς, συνδικάτα να απομονώσει τους φασίστες της χρυσής αυγής και να κάνει πράξη τα λόγια του ποιητή: «τον φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.