Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

‘Εναρξη προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο νομό Κιλκίς

Τα τελευταία έτη εφαρμόζεται κατά τους θερινούς μήνες πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στη βάση προγραμματικών συμβάσεων που συνάπτονται μεταξύ των Φορέων της Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το φετινό καλοκαίρι υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αναπτυξιακής Κιλκίς Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, που αναλαμβάνει την ευθύνη υλοποίησης.
Οι πόροι για την υλοποίηση του Προγράμματος προέρχονται από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας (ΣΑΕΠ Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και των ανωτέρω αναφερόμενων Δήμων.
Η καταπολέμηση εκτελείται κυρίως με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, μέσω επίγειων παρεμβάσεων με εξελιγμένες μεθόδους εφαρμογής των δραστικών ουσιών, οι οποίες επιτρέπουν την ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων, άρα μικρότερο δυνατό κόστος και ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν την περιβαλλοντική επιβάρυνση στο οικοσύστημα της περιοχής, στο αστικό, περιαστικό και τα φυσικά συστήματα των περιοχών αυτών.
Όλες οι ανωτέρω αναφερόμενες εφαρμογές γίνονται με βάση τις σχετικές άδειες που χορηγούνται από τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.