Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κιλκίς: «Ψήφος στα κόμματα που δεν στήριξαν το μνημόνιο»

Μετά από αρκετό καιρό σιωπής (ηθελημένης αποχής και περισυλλογής) ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Την Κυριακή 6 Μαΐου ο Ελληνικός λαός θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Το υπέρτατο δικαίωμα που του παρέχει η Δημοκρατία.
Οι εκλογές αυτές είναι κατά γενική παραδοχή οι πλέον αμφίρροπες και οι πιο δύσκολες για όλους.

Για τα κόμματα, τους υποψηφίους και τον ίδιο τον λαό που θα ψηφίσει.
Σήμερα μια εβδομάδα πριν, το 35% του εκλογικού σώματος δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Πολλοί θα ψηφίσουν με βαριά καρδιά τα μεγάλα κόμματα σκασμένοι στην κυριολεξία. Θα παρατηρηθεί το φαινόμενο της καθυστέρησης μέσα στο παραβάν.
Πέρασε η εποχή του ψηφοδελτίου στην τσέπη.
Οι εκλογές αυτές είναι οι σημαντικότερες των τελευταίων ετών. Κλείνοντας η κάλπη θα κλείσει μαζί της και την εποχή της μεταπολίτευσης.
Ο ελληνικός λαός για πρώτη φορά έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες έχει την μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο κυρίαρχος λαός.
Το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια, παρά μόνο καταστροφή.
Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά επικίνδυνος (το απέδειξε περίτρανα άλλωστε και ως υπουργός οικονομικών).
Η Ν.Δημοκρατία έγινε χίλια κομμάτια και ο Αρχηγός της στις κρίσιμες στιγμές έδειξε ότι είναι λίγος.
Το ΚΚΕ δεν έχει να προτείνει τίποτα απολύτως (όπως πρόσφατα αρνήθηκε ακόμη και εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εάν και εφόσον υπήρχε τέτοια δυνατότητα).
Τι μένει λοιπόν;
Την 6η ΜΑΙΟΥ έχει ο Ελληνικός λαός τη μοναδική ευκαιρία να δώσει ένα καλό μάθημα σε αυτούς που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.
ΨΗΦΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

4 σχόλια:

  1. Γιατι?μηπως αυτα τα κομματα εχουν δηλωσει οτι θα συγκυβερνησουν,σαφως ΟΧΙ.Τοτε τι νοημα εχει να τα ψηφισουμε?Μονο και μονο για να μην...ψηφισουμε τα μεγαλα?ειναι λογος σοβαρος αυτος?ποιος θα κυβερνησει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός έγραψε αυτό τα άρθρο;
    κίνηση Ενεργών Πολιτών...
    Ο μπαμπάς της υποψηφίου μήπως; Γιατί πρν από λίγο καιρό έβαζε και το όνομά του και την φωτό του, σήμερα γιατί δεν την βάζει;
    Γιατί δεν λέει απλά να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ;
    κ. Α#$%^^&&λε, βγείτε με το ονοματεπώνυμό σας, και πείτε την θέση σας ως μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και αφήστε τους "ενεργούς πολίτες" και τις άλλες μάσκες.
    Καθαρά λόγια: θέλουμε την κόρη μου στην βουλή μαζί με τον Λαπατίνα στην κυβέρνηση, χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σκεφτόσασταν πριν γράψετε αυτά που γράφετε θα μετρούσε πολύ παραπάνω η άποψή σας:

    http://www.kilkis24.gr/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/

    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ποιους στηριζουμε
    Posted by Kilkis24 on Κυριακή, Δεκεμβρίου 18, 2011 · 1 Comment

    Ονόματα προσώπων του νομού, τα οποία στηρίζει, δημοσιοποιεί με ανακοίνωσή της, η νεοσύστατη ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ με την επωνυμία «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ». Μεταξύ των ονομάτων αυτών συμπεριλαμβάνονται αυτά των Γ. Φλωρίδη, Β. Μπαλάσκα, Αθ. Λαπόρδα, Χρ. Γκουντενούδη κα. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

    Κανέναν απ` τους βουλευτές του νομού δεν στηρίζει η νέα κίνηση πολιτών
    «Σε προηγούμενο άρθρο μας ανακοινώσαμε την δημιουργία της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ». Σήμερα θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο του Κιλκίς ποιοί είμαστε και γιατί δημιουργήσαμε αυτή τη κίνηση.
    Στίς δύσκολες στιγμές που ζούμε σήμερα , μια παρέα ανθρώπων με προβληματισμούς και σκέψεις για το μέλλον του τόπου μας και πρωτίστως για το μέλλον των παιδιών μας ,δημιούργησαν πρίν από δύο μήνες την κίνηση αυτή.
    Σήμερα στην ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ συμμετέχουν γύρω στους εκατόν πεννήντα πολίτες του Νομού Κιλκίς. Οι ανθρωποι αυτοί είναι εκφραστές όλων των πολιτικών τάσεων και ιδεών και κοινωνικά ανήκουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα , όπως δικηγόροι , γιατροί, μηχανικοί , επαγγελματίες , δημοσιογράφοι ,εργάτες και αγρότες.[...]

    Θα αναφέρουμε σήμερα μερικά ονόματα πολιτών του Νομού μας όπου κατά την γμώμη μας στην δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία έχουν δείξει θετικά στοιχεία και έχουν την στήριξη μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι , η αυτοί που αναφέρονται παρακάτω θα έχουν συνεχώς την στήριξη μας έφοσον πράττουν λάθος.
    Απο τους Βουλευτές του Νομού Κιλκίς κανέναν.
    Από τους Πολιτευτές του Νομού , τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Κώστα Χαλίτσιο.
    Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Δήμαρχο Ευάγγελο Μπαλάσκα , τον Δήμαρχο
    Αθανάσιο Λαπόρδα , τους Δημοτικούς Συμβουλούς Παιονίας Αθανασία Λιάρτση Σαμαρά Αντώνη , Γεώργιο Γίτσο , Σιωνίδη Κων/νο ,Ζησάκο Βασίλειο ,
    Στέφανο Τσιόνκη ,τους Δημοτικούς Συμβουλους Κιλκίς Κυριακίδη Δημήτριο , Μανουσαρίδη Αντώνη , Παπαδάκη Κων/νο , Ηλιάδη Μιχαήλ ,Αμανατίδη Αναστάσιο , Πρόδρομο Πεντζερετζή ,Τζώτζο Θεόδωρο , Πάταρα Κων/νο, Καραμπίδη Βασίλειο , Ζώτο Κων/νο και Φαχουρίδη Ιωάννη.
    Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γκουντενούδη , και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ανδρέα Βεργίδη.
    Από τους ενεργούς πολίτες του Νομού Κιλκίς , τους Δικηγόρους Παπαδόπουλο Γεώργιο , Ξενοφών Στεργιάδη , Κορωνίδου Νικολέτα , Χριστοδουλίδη Μάκη και Κατσάβελο Περικλή. Τον μεταλλειολόγο μηχανικό Τσονκίδη Ιωάννη , τον φαρμακοπιό Δημήτρη Αγαθόπουλο , τους πρώην Δημάρχους Πολυχρονίδη Ιωάννη και Γαβριηλίδη Γεώργιο. Τους Εκπαιδευτικούς Συμεωνίδου Ντίνα , Λουκουβίτη Μιχαήλ , Ιντο Χρήστο , Δημήτρη Νατσιό. Από τον Αγροτικό τομέα τον Τερζή Γεώργιο , τον Κοτανίδη Φίλιππο και τον Ελευθεριάδη Λάζαρο. Από τον εμπορικό κόσμο τον Χατζηγεωργιάδη Σταύρο τον Παπαδόπουλο Ευθύμιο τον Τσακίδη Ιωσήφ και τον Διευθυντή του επιμελητηρίου Ηλιάδη Γεώργιο.
    Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης τονίζουμε εδώ ότι τα παραπάνω ονόματα δεν είναι μέλη της κίνησης.
    ΣΗΜ:Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφέρουμε και άλλα ονόματα τα οποία ενδεχομένους έχουμε παραλείψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ29 Απριλίου 2012 στις 9:01 μ.μ.

    Θεωρώ υποχρέωσή μου να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα και ως φυσικό πρόσωπο αλλά και ως Πρόεδρος της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς. Σε σχόλιο του περαπάνω άρθρου υπονοείται ότι το άρθρο έχει γραφεί από εμένα και σαφώς συγχαίει την Κίνηση Ενεργών Πολιτών με την Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς. Δηλώνω υπεύθυνα ότι ούτε το έρθρο έχει γραφεί από εμένα και θα παρακαλούσα να μην ταυτίζονται οι δύο οργανώσεις. Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς ποτέ δεν αναμείχθηκε στα δρώμενα των προεκλογικών περιόδων σεβόμενοι τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Ο δικός μας ρόλος είναι σε άλλες περιόδους. Σεβόμαστε την παρουσία και την δράση παρόμοιων οργανώσεων και θα παρακαλούσαμε σε αυτό το σχόλιο να υπάρξει απάντηση και από τους υπεύθυνους της Κίνησης ενεργών Πολιτών για να μην υπάρχει εσκεμένη ή μη παραπληροφόρηση.
    Θα παρακαλούσα επίσης, έστω ανώνυμα, αυτόν που έκανε το σχόλιο να έχει το θάρρος να αναγνωρίσει το λάθος του. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα τέτοιους τρόπους για να προβληθώ ή να προβάλω συγκενικά μου πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.