Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» σε διεθνές φεστιβάλ στη Σικελία

Στις 24-30 Αυγούστου η αποστολή του μεγάλου χορευτικού της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» βρέθηκε στο Lascari της Σικελίας για να πάρει μέρος σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε παρέλαση με επίδειξη χορευτικών στους δρόμους του Lascari, την δε δεύτερη έγινε επίσημη υποδοχή των συγκροτημάτων από τον δήμαρχο της πόλης.
Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η κεντρική παράσταση με συμμετοχή τοπικού χορευτικού συγκροτήματος, του ρώσικου συγκροτήματος και η παράσταση έκλεισε με την παρουσία των «ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ» αποσπώντας τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα των θεατών στην κεντρική πλατεία όπου γινόταν η εκδήλωση. Το βράδυ της επόμενης μέρας η αποστολή του συλλόγου ταξίδεψε 40χλμ. μακρύτερα στο Caccamo μία μεγαλύτερη πόλη όπου είχαν εκδηλώσεις με χορευτικά ιταλικά σύνολα. Αφού έγινε η παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων επιδόθηκαν αναμνηστικά από τον δήμαρχο της πόλης .Η εκδήλωση ξεκίνησε και τελείωσε με πολύ κέφι χορό και διάθεση ,βάζοντας και πάλι την πινελιά του ποντιακού πολιτισμού, μουσικής και χορού που τόσο άρεσε σε αυτούς που παρακολούθησαν την παράσταση. Η επόμενη μέρα ήταν ημέρα ξεκούρασης και επίσκεψης σε τουριστικά μέρη της περιοχής η οποία μαζί με την πόλη του Cefalu αποτελούν την καλύτερη τουριστική πρόταση της Σικελίας. Την αποστολή συνόδεψαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου που μαζί με τον χοροδιδάσκαλο και τα παιδιά του χορευτικού απέκτησαν εμπειρίες ,εικόνες αλλά και φίλους στην περιοχή της Σικελίας , αφήνοντας πίσω τους υπόσχεση ότι αυτή η επαφή ήταν μόνο η αρχή και θα υπάρξει ανάλογο κάλεσμα ώστε να επισκεφθούν το Κιλκίς. Άλλη μία δράση του συλλόγου έφθανε στο τέλος της , ενταγμένη σε ένα πολύ δραστήριο καλοκαίρι με πολλές αποστολές και παρουσίες και πολυποίκιλες δραστηριότητες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.