Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Βουλγαρία, 19 – 24 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση Ενορίας Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς
Η Ενορία μας με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τα εγκαίνια του Ιερού μας Ναού που έγιναν το 1959, διοργανώνει εξαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Βουλγαρία.

Θα επισκεφθούμε τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, τις πάλαι ποτέ ελληνικές πόλεις Στενήμαχο, Φιλιππούπολη, Μεσήμβρια, Αγχίαλο, Σωζόπολη, Πύργος (Μπουργκάς) και όλες τις ιστορικές εκκλησίες και τα αξιοθέατα της περιοχής, καθώς και το Βέλικο - Τύρνοβο με τα πολλά μοναστήρια.

Την Εκδρομή θα συνοδεύσει ο π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.

Συμμετοχές στο γραφείο του Ιερού Ναού και στα τηλέφωνα 23410 22.576 και 6946 359.086


Διαμονή σε Ξενοδοχεία 4* (5 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή. Πρωινό και ένα γεύμα). Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η Ημέρα – Δευτέρα 19 Αυγούστου
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΚΙΛΚΙΣ – ΒΕΛΙΚΟ-ΤΑΡΝΟΒΟ

Συγκέντρωση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς και αναχώρηση στις 5:00 το πρωί για τα σύνορα με την Βουλγαρία στον Προμαχώνα. Διέλευση συνόρων και συνέχεια της διαδρομής για Βελίκο Τάρνοβο μέσω Σόφιας όπου θα κάνουμε στάση και θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη το απόγευμα στο Βελίκο Τάρνοβο. Την πρώτη πρωτεύουσα του βουλγάρικου κράτους που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στους λόφους ΤΡΑΠΕΖΙΤΣΑ, ΤΣΑΡΕΒΕΤΣ και ΣΒΕΤΑΓΚΟΡΑ και τον ποταμό ΓΙΑΝΤΡΑ να ελίσσεται ανάμεσά τους. Πόλη με πλούσια ιστορία που διατηρεί ακόμα αρκετά παραδοσιακά κτίσματα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα – Τρίτη 20 Αυγούστου
ΒΕΛΙΚΟ-ΤΑΡΝΟΒΟ – ΑΡΜΠΑΝΑΣΙ

Πρωινό στο Ξενοδοχείο και ξενάγηση στη διατηρητέα πόλη – μνημείο, στη βασίλισσα των πόλεων όπως την αποκαλούσαν στο μεσαίωνα. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την πλατεία ΒΕΛΤΣΟΒΑΖΑΒΕΡΑ και το ΚΟΝΑΚ που σήμερα στεγάζονται το Δημαρχείο και τα Δικαστήριο, το μνημείο των ΑΣΕΝ, τη GALLERY, την εκκλησία των ΑΓΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ (1230μ.Χ.) και των ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ και ΠΑΥΛΟΥ (13ος αιώνας) και θα καταλήξουμε στο παλιότερο τμήμα της πόλης, στο λόφο ΤΣΑΡΕΒΕΤΣ για να δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, το πατριαρχικό παρεκκλήσι της Αναλήψεως του Χριστού και το τσαρικό ανάκτορο. Στη συνέχεια, επίσκεψη σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Βουλγαρίας το ΑΡΜΠΑΝΑΣΙ που τον 18ο αιώνα οι κάτοικοι μιλούσαν ελληνικά και έδιναν στα παιδιά τους ελληνικά ονόματα χωρίς να είναι Έλληνες. Γνωστό για την ιστορία του και για το μεγάλο αριθμό των ιστορικών του μνημείων. Έχει δύο μοναστήρια, πέντε εκκλησίες και αρκετά παλιά διατηρητέα σπίτια - μουσεία. Επιστροφή στο ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα – Τετάρτη 21 ΑυγούστουΒΑΡΝΑ – ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για προσκύνημα στο μοναστήρι ΑΛΑΤΖΑ, του 5ου αιώνα που είναι λαξευμένο όλο, ακόμα και τα κελιά του, μέσα στον βράχο. Μετά το προσκύνημα θα επισκεφθούμε την πόλη της Βάρνας. Στην περιηγηση θα περασουμε απο τη γεφυρα Ασπαρούχ και θα επισκεφθουμε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτοκου. Επόμενος σταθμος το Nesebar η γνωστη σε μας Αρχαία Μεσήμβρια. Τακτοποιηση στο ξενοδοχειο. Δειπνο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα – Πέμπτη 22 ΑυγούστουΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ – ΑΓΧΙΑΛΟΣ – ΣΩΖΟΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Η Αρχαία Μεσήμβρια χαρακτηρίζεται από τις πολλές εκκλησίες των βυζαντινών χρόνων. Θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Ιωάννου, του Παντοκράτορος, τα μεσαιωνικά τείχη, το αρχαιολογικό μουσείο και θα κάνουμε περιπάτους στα όμορφα στενά με τα παραδοσιακά σπίτια με τις ψηλές εξώπορτες και τις πάμπολλες βυζαντινές ορθόδοξες εκκλησιές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγχίαλο, όπου θα επισκεφτούμε το πρώην ελληνικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζοντας στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας φθάνουμε στην πιο παλιά αποικία των Ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα, την Σωζόπολη (Αρχαία Απολλωνία). Εδώ θα προσκηνύσουμε τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή που βρέθηκαν πρόσφατα και φυλάσσονται στην αναστηλωμένη εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα – Παρασκευή 23 Αυγούστου
ΠΥΡΓΟΣ (ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ) – ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Πρωινο στο Ξενοδοχείο και αμεσως μετα θα επισκεφθουμε τον Πυργο (Μπουργκάς). Στην περιηγηση μας θα δουμε την εκκλησια των Αγιων Κυριλλου και Μεθοδιου, το δικαστικο μεγαρο και θα περπατησουμε στα γραφικα δρομακια της πολης. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μοναστηρι Μπάτσκοβο, ένα από τα αρχαιότερα ορθόδοξα μοναστήρια στην Ευρώπη. Το μοναστήρι είναι γνωστό και θεωρείται ως μοναδικός συνδυασμός βυζαντινού, γεωργιανού και βουλγαρικού πολιτισμού, ενωμένων από την κοινή χριστιανική πιστη. Αναχώρηση και στην συνέχεια στάση στην πόλη Στενήμαχο (βουλγαρικά Ασενοβγκραντ έως το 1934). Είναι πόλη της νοτιοκεντρικής Βουλγαρίας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τη Φιλιππούπολη. Η πόλη κατοικείτο κυρίως από Ελληνες μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας μετά τον Α΄παγκόσμιο πόλεμο. Αναχώρηση για την Φιλιππούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα – Σάββατο 24 ΑυγούστουΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΚΙΛΚΙΣ

Πρωινό και η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη Φιλιππούπολη, την πόλη που έκτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β΄. Στην περιήγηση μας θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου, το αρχαίο θέατρο και το λαογραφικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη για βόλτα και φαγητό και έπειτα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις θα διασχίσουμε τα σύνορα του Προμαχώνα και το βράδυ θα επιστρέψουμε στο Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.