Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Στραβοπάτημα για την ΚουΠα Κιλκίς, στην Κατερίνη

Του Γιάννη Σιταρίδη
Δεν άντεξε για 40 λεπτά σε υψηλούς ρυθμούς και ηττήθηκε. Η ΚουΠα Κιλκίς έχασε με 73 – 69 από την ΑΚΕ Πιερίας στο εκτός έδρα παιχνίδι της, στο κλειστό της Κατερίνης. 

Η συνεχής πίεση που ασκήθηκε από τα πιτσιρίκια του Μίρο Ραίσεβιτς και στις δυο πλευρές του γηπέδου, απέδωσε καρπούς. Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Κιλκίς απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ Β', που δεν είναι άλλος από τον ηττημένο της προηγούμενης αγωνιστικής Βαφύρα Δίου που επικράτησε εντός έδρας με το εμφατικό 73 – 55 του ΜΠΑΣ Εργονάθλου. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για όλη την διάρκεια του Α΄ δεκάλεπτου. Το 4 – 0 της γηπεδούχου έγινε 4 – 4 και απο εκεί και μετά πότε η μία και πότε η άλλη ομάδα έπαιρνε κεφάλι στο σκορ, χωρίς κάποια από τις δύο να πάρει διαφορά.

Σκορ περιόδου 15 – 14.

Critical Point A περιόδου:
Η πίεση.
Οι πολλές παγίδες πάνω στον Μουστάκα απέδωσαν. Τα δυο πρώτα καλάθια μπήκαν σχετικά εύκολα, στη συνέχεια όμως οι τρεις και τέσσερις παίκτες που έπεφταν πάνω του, προκάλεσαν κούραση αλλά και εκνευρισμό στον κατά τεκμήριο κορυφαίο ψηλό της ομάδας. Η αναγκαστική αλλαγή (και για λόγους προστασίας από τα φάουλ στα οποία πολύ γρήγορα υπέπεσε), στο μέσο της Α' περιόδου ήταν και το πρώτο πλήγμα στο σώμα της ΚουΠα Κιλκίς.

Η δεύτερη περίοδος παρέμενε εξίσου ανταγωνιστική με την πρώτη, με την ομάδα του Κιλκίς να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα καθόλη τη διάρκεια. Η πίεση στη άμυνα απέδωσε και το μικρό 6 – 0 υπέρ της φιλοξενούμενης έφερε τη διαφορά στους 5 (15 – 20). Γενικά το παιχνίδι κυλούσε κλειστά αλλά δυστυχώς χωρίς να βρει ποτέ ρυθμό λόγω των συχνών σφυριγμάτων - υποδείξεων από το διαιτητικό δίδυμο. Το ημίχρονο βρήκε την ΚουΠα προηγούμενη με τρεις πόντους μπροστά.

Σκορ ημιχρόνου: 28 – 31

Critical Point Β περιόδου:
Η κούραση
Το συνεχές rotation από τον coach κρύβει πάντα την ίδια επιθυμία. Οι πέντε παίκτες που πατούν το παρκέ να βρίσκονται στην κατά το δυνατό καλύτερη φυσική κατάσταση. Πολλώ δε μάλλον όταν η πίεση του αντιπάλου είναι ασφυκτική. 

Θα καταφέρουν οι παίκτες να παραμείνουν ανταγωνιστικοί επί 40 λεπτά; Το παραπάνω ζητούμενο παρέμεινε άλυτο καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι παίκτες δεν είχαν ανάσες και ο πάγκος δυστυχώς είχε ελλείψεις. Τα βασικά όπλα της ομάδας δεν πήραν το απαραίτητο οξυγόνο και η κούραση φαινόταν πως σταδιακά θα τους κατέβαλε.

Το παιχνίδι κύλησε το ίδιο ανταγωνιστικά και κατά την τρίτη περίοδο. Η ΚουΠα διατηρούσε την πρωτοπορία στο σκορ σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου. Η ανάπαυλα φάνηκε πως “φόρτισε” με την απαιτούμενη ενέργεια τους παίκτες, που βγήκαν αγριεμένοι και αποφασισμένοι να τελειώσουν άλλη μια εκτός έδρας περιπέτεια με ευχάριστο τρόπο. 

Η κυριαρχία στα ριμπάουντς και στις δυο πλευρές απέφερε αιφνιδιασμούς αφενός (οι περισσότεροι πετυχημένοι), αλλά και δεύτερες επιθέσεις που ολοκληρωνόντουσαν με καλάθι, με φάουλ ή και με τα δυο. Το 28 – 31 έγινε 31 – 38. 

Αν έμπαιναν και οι βολές που τείνουν να αποτελέσουν έναν μόνιμο εφιάλτη για την ομάδα, το + 7 θα έιχε ανοίξει περισσότερο και ή εικόνα του παιχνιδιού πιθανόν να άλλαζε. Οι βολές όμως δεν μπήκαν, (1/6 με το σκορ κολλημένο για ενάμιση λεπτό στο 35 - 38, 7/16 συνολικά στο δεκάλεπτο), η γηπεδούχος αντέδρασε με τρίποντα και το +7 έγινε – 5 με το τέλος της περιόδου.

Σκορ περιόδου: 57 - 52

Critical Point Γ περιόδου:
Μουστάκας! Μόνος του και Όλοι τους!
Συμμετείχε στους 17 από τους 19 πόντους της ομάδας. Πέτυχε τους 15 (7/10 δίποντα 3/6 βολές), έδωσε μια ασίστ στον Ψωμιάδη, πήρε 5 ριμπάουντς (3-2) κέρδισε 4 φάουλ (του έγιναν ξεκάθαρα πολύ περισσότερα) και όλα αυτά παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο λόγω φάουλ. 

Ήταν μια ομάδα μόνος του, η κούραση και τα πολλαπλά εναλλασσόμενα μαρκαρίσματα κατέβαλαν και αυτόν. Highlight, ένα εντυπωσιακό από τη μια άκρη του γηπέδου ως την άλλη καλάθι. Μετά από αμυντικό ριμπάουντ κατέβασε τη μπάλα σε όλο το μήκος του γηπέδου και με σπάσιμο της μέσης ανάμεσα σε όλους, πέτυχε το εντυπωσιακότερο καλάθι της βραδιάς.

Η τέταρτη περίοδος ήταν και η κρισιμότερη μιας και προς το τέλος αυτής καθορίστηκε και το τελικό αποτέλεσμα. Οι λύσεις στον πάγκο περιορίστηκαν δραματικά. Οι παίκτες εμφανώς πλέον έδειχναν σημάδια κόπωσης, η πίεση των πιτσιρικάδων έγινε πλέον αφόρητη. Τα σουτ (4/19 συνολικά) ακόμα και τα υπό καλές προϋποθέσεις δεν έμπαιναν, (πολλά τα άστοχα lay up), και υπό αυτές τις συνθήκες το σκορ ξέφυγε μετά το μισό του δεκαλέπτου. 

Το 59 – 59 έγινε 66 – 60 και 70 – 64 δυο λεπτά πριν το τέλος. Μια απέλπιδα προσπάθεια με καταπληκτική άμυνα και συνεχείς παγίδες οδήγησε τη γηπεδούχο σε απανωτά λάθη αλλά και χαμένα ριμπάουντς που απέφεραν τη μείωση στο 72 – 69 . Αλλά μέχρι εκεί. Οι μικροί της Πιερίας στάθηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και από τη στιγμή που κάθε επαφή σχεδόν οδηγούσε (?) σε φάουλ ήταν σχεδόν αδύνατο να αλλάξει η ροή του αγώνα. Το τελικό 73 – 69 προήλθε μετά από άστοχο τρίποντο του Ποζίδη στο τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν πια όλα είχαν κριθεί.

Τελικό Σκορ: 73 – 69

Critical Point Δ περιόδου:

Η κούραση και οι απουσίες της ομάδας

Ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων σαν και αυτό, πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα από την ομάδα αλλά και του παίκτες που την περιβάλουν. Σε αυτόν το δύσκολο κατά τεκμήριο εκτός έδρας αγώνα έπαιζαν 12 εναντίον 8. Οι τελευταίες επιθέσεις (13 συνεχόμενοι πόντοι μέχρι τη λήξη) των φιλοξενούμενων εκδηλώθηκαν από τους υπερ...εξαντλημένους Μουστάκα και Χοτουμανίδη που παρά την ολύμπια ψυχραιμία που επέδειξαν στις βολές (3/3 και 6/8 αντίστοιχα), δεν κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Τάσος Μουστάκας

Για ακόμα μια φορά ο Μουστάκας υπερέβαλε εαυτό. Ό άνθρωπος απεχθάνεται την ήττα! Μαχητής από τη φύση του τα έβαλε με δυο και τρεις ταυτόχρονα αντιπάλους και τις περισσότερες φορές τους υπέταξε. 

Δεν άντεξε όμως και αυτός την αφόρητη πίεση. Μοιραία η ομάδα έχανε ενέργεια λόγω της απώλειας ενέργειας του καλύτερου της παίκτη και υποτάχθηκε. Αν και έπαιξε το μεγαλύτερο διάστημα με την πλάτη στον τοίχο λόγω άντεξε ως το τέλος.

Η στατιστική του; 24 πόντοι (6/9 βολές, 9/16 δίποντα) 12 ριμπάουντς και άπειρες μάχες οι περισσότερες κερδισμένες κάτω από τα καλάθια. Και όλα αυτά, σε περίπου 23 αγωνιστικά λεπτά!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Τίποτα δεν χάθηκε με μια εντός προγράμματος ήττα. Μια νίκη βέβαια θα εκτόξευε την ομάδα πολύ ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα της Β ΕΚΑΣΚΕΜ. Κάτι τέτοιο όμως δεν προέκυψε.

Το ζήτημα είναι πως οι υψηλές προσδοκίες που οικοδομήθηκαν σταδιακά στην ομάδα, προϋποθέτουν και τις απαραίτητες υπερβάσεις από τους παίκτες. Η αποστολή της ομάδας ήταν ελλιπής και αυτό στοίχισε. Χάθηκαν πολλά ριμπάουντς από τη στιγμή που η ενέργεια των παικτών της ΚουΠα σώθηκε. 

Οι παίκτες οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως η ομάδα αυτή είναι φτιαγμένη για μεγάλα και ωραία πράγματα και είναι κρίμα να μην συνεισφέρουν όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση. Η έλλειψη παικτών από τη frontline της ομάδας ήταν αισθητή. 

Είναι λογικό σε αυτό το χαμηλό επίπεδο να υπάρχουν συχνά απόντες από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Αν όμως υπάρχει επιθυμία αλλά και θέληση για μεγαλύτερα από αυτό το επίπεδο επιτεύγματα, οφείλουν όλοι να υπερβάλλουν εαυτό και να συνδράμουν τα μέγιστα.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης) 
Καπνίδης 1,Πλάκα, Ποζίδης 10(2τρ), Σκάλε 2, Ψωμιάδης 4, Υφαντίδης 8, Χοτουμανίδης 17, Τσουλφαϊδης, Μουστάκας 24(12ριμπ.), Κώττης 3.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 15- 14 / 28 - 31 / 57 - 52 / 73 - 69 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.