Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Λύση στο προσφυγικό με παράλληλη οικονομική άνθιση

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης,  Σταύρος Μπαλάσκας
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που οι επιλογές της πολιτικής κατεύθυνσης οδήγησαν τους κατοίκους σε οικονομική εξαθλίωση και την αύξηση κοινωνικών προβλημάτων.

Για παράδειγμα η αύξηση της φορολογίας και η κατάργηση του αφορολογήτου, αντί να φέρει έσοδα στα ταμεία του κράτους όπως αναμενόταν, δυσχέραινε την αγορά και μειώθηκε η κίνηση της . Ο επιχειρηματικός κόσμος ήρθε σε απόγνωση που τον οδήγησε σε κλείσιμο ή μεταφορά των επιχειρήσεων στους στις όμορες Βαλκάνιες χώρες.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μείνουν πολλά Ελληνικά νοικοκυριά άνεργα, και κατά συνέπεια να μην συνεισφέρουν με την σειρά τους στα ταμεία του κράτους. 

Άλλο παράδειγμα είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που η μετατροπή σε ανοικτές δομές φιλοξενίας, οδήγησε στην ανεξέλεγκτη δράση όλων αυτών των λαών κάτι που έγινε στο όνομα του ανθρωπισμού. 

Κερδισμένοι οι αξιόλογες οργανώσεις όπου θέλουν να διατηρήσουν το προνόμιο φροντίδας μεταναστών και προσφύγων, που δεν φαίνεται να ασχολούνται με την σειρά τους για το μέλλον τους και να αρκούνται σε αυτά που τους δίνουν. 

Από την άλλη πλευρά οι μόνιμοι κάτοικοι που βλέπουν την εξαθλίωση να τους αγγίζει, σε αντίθεση με την αδιαφορία των προσφύγων για το μέλλον τους μαζί με τις εισροές εσόδων τους από οργανώσεις και την Ευρώπη, δημιουργώντας αντιλήψεις που πλησιάζουν στις έννοιες ρατσισμός και ξενοφοβία. 

Η διαφορά κουλτούρας και η άρνηση να εναρμονιστούν στα ήδη υπάρχοντα ήθη και έθιμα δημιουργούν κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης στο να ενσωματωθούν αρμονικά αυτοί οι λαοί στην καθημερινότητα μας. 

Σε μια πρόσφατη φιλική συνάντηση αναφερόμενος κάποιος στο προσφυγικό, είπε ότι εάν αναζητήσετε στο διαδίκτυο, στους χάρτες την διαδρομή Δαμασκό (Συρία), Μόναχο (Γερμανία), η πιο σύντομη είναι αυτή δια μέσου Τουρκίας και Βουλγαρίας. Πουθενά δεν μεσολαβεί η Ελλάδα αλλά στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκε δίοδος και τελικά μείναμε εδώ.

Η πρόταση ήρθε από έναν επιχειρηματία. 

Βλέποντας τους δύσμοιρους μετανάστες και πρόσφυγες, πρότεινε να συνεισφέρει, με την συνεργασία του κράτους, να βοηθήσει ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς να έχουν μέλλον στον τόπο τους και όχι μόνο παρόν σε μια διαφορετική ξένη προς αυτούς κοινωνία.

Ο ρόλος του κράτους θα είναι να δοθούν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις ώστε να δημιουργήσουν κάποιοι επιχειρήσεις, εργοστάσια στις χώρες που προέρχονται οι μετανάστες απορροφώντας εργατικό δυναμικό με σταθερό εισόδημα, από αυτούς που βρίσκονται στην χώρα μας και προτίθενται να επιστρέψουν κοντά στις οικογένειες τους εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό εισόδημα για αυτούς, ενώ παράλληλα θα βγάζουν προϊόντα τα οποία θα επέχουν φορολογικών βαρών για τον επιχειρηματίας, και βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς παρέχοντας κοινωνικό έργο γι την αποσυμφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας, παράλληλα θα είναι η παραγωγή Ελληνικών προϊόντων κάτι θα βάλει την Ελλάδα δυναμικά στις διεθνής αγορές.

Άλλωστε κάτι τέτοιο πραγματοποίησε στο μεταναστευτικό η Ευρωπαϊκή ένωση, προσφέροντας, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στο θέμα της αστυνόμευσης με την παρουσία δύναμης frontex, ενώ διέθεσε επιπλέον κονδύλια για δημιουργία δομών φιλοξενίας.

"Σας πληρώνουμε, σας παρέχουμε να τους έχετε εκεί"

Μια χώρα ολόκληρη .... χώρος φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. 

Γιατί να μην μιμηθούμε με την σειρά μας την Ευρώπη που μας έδειξε τον δρόμο με την μετατροπή της χώρας μας σε ένα τεράστιο 
χώρο φιλοξενίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.