Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

30 Χρόνια Προσκοπικό Κέντρο Καβαλάρι Κιλκίς

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς οι Πρόσκοποι του Κιλκίς γιόρτασαν τα 30 χρόνια λειτουργίας του Προσκοπικού Κέντρου Καβαλάρι Κιλκίς, το οποίο βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό της Δημοτικής Ενότητας Μουριών του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Παλαιοί και νέοι Πρόσκοποι και φίλοι των Προσκόπων έσμιξαν γύρω από την παραδοσιακή πυρά, θυμήθηκαν, τραγούδησαν και έπαιξαν στο πανέμορφο Κέντρο που αποτελεί το καύχημα των Προσκόπων του Κιλκίς και ολόκληρης της Ελλάδας.

Σε ένα ζεστό σκηνικό με μια τεράστια οθόνη να δεσπόζει στον χώρο, οι βαθμοφόροι της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Χρήστος Καναρόπουλος, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Δημήτρης Γκορίδης, Πέτρος Ζωηρός και Ιωάννα Κοζανίδου παρουσίασαν το πρόγραμμα της πυράς.

Παράλληλα με την αφήγηση της ιστορίας του Κέντρου, οι φωτογραφίες διαδεχόταν η μία την άλλη αναδεικνύοντας τον προσκοπικό τρόπο ζωής στην φύση αλλά και όλες τις δραστηριότητες της τριαντάχρονης παρουσίας των Προσκόπων στην ακριτική περιοχή του Μπέλλες.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σισμανίδης, το Μέλος του Δ.Σ./ΣΕΠ κ. Παντελής Προμπονάς, ο πρώην Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Θοδωρής Κεφαλάς και εκ μέρους του Περιφερειακού Εφόρου Κ. Μακεδονίας χαιρέτισε ο αναπληρωτής του κ. Χρ. Καναρόπουλος.

Κατά την ομιλία του ο πρώην Π.Ε. και Αρχηγός του Κέντρου Χρήστος Τομπουλίδης αφού εξήρε τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του Κέντρου για τους Προσκόπους του Κιλκίς και της Ελλάδας εν γένει, ευχαρίστησε τους κ.κ. Χαράλαμπο Ακριτίδη, Σάββα Αργυρόπουλο και Δημήτριο Τερζίδη π. δημάρχους Μουριών και Κιλκίς αντίστοιχα, Γεώργιο Συμπιλίδη π. βουλευτή, Κιλτίδη Κων/νο π. υπουργό, Ευάγγελο Μπαλάσκα π. νομάρχη, Θεόδωρο Τζώτζο π. αντιδ/ρχο Μουριών, Μόσχο Μόσχογλου Πρόεδρο της Τ.Κ. Μουριών, το ξενοδοχείο Ευριδίκη, τις επιχειρήσεις Λευτέρη Αργυρόπουλου και Ιωσήφ Τσακίδη και την εταιρία KLEEMANN.

Ευχαρίστησε ακόμη για την προσφορά τους τους παλαιούς προσκόπους Παναγιώτη Αμοιρίδη, Γεώργιο Βασιλειάδη, Αναστάσιο Ναούμη και Σταύρο Χειμωνίδη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον π.υπουργό κ. Γεώργιο Φλωρίδη τόσο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στα στελέχη της Π.Ε. Κιλκίς όσο και για το συνεχές έμπρακτο ενδιαφέρον του για την δημιουργία του Κέντρου. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η ύπαρξή του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν.

Στους στόχους και στην ελπιδοφόρα συνέχεια αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Αρχηγός του Κέντρου κ. Αγγελίδης Στέλιος.

Οι Πρόσκοποι του Κιλκίς σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης απένειμαν το μετάλλιο φίλων του Προσκοπισμού στον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Σισμανίδη και στον Διευθυντή των Καταστημάτων “ΓΑΛΑΞΙΑΣ” Β. Ελλάδος κ. Σταύρο Χειμωνίδη για τη σπουδαία συνεισφορά τους και για την πολύτιμη προσφορά και συμβολή τους.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με δείπνο σε όλους τους παρισταμένους, που ετοίμασε ο φίλος των προσκόπων κ. Θεόδωρος Φαχουρίδης, ενώ παράλληλα λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με εικόνες και δράσεις του κέντρου.

Ανάμεσα στους νέους και παλαιούς προσκόπους παρέστησαν και ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο π. Υπουργός κ. Κώστας Κιλτίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Σισμανίδης, ο π. Δήμαρχος Μουριών κ. Σάββας Αργυρόπουλος και η εκπρόσωπος του Σ.Ε.Ο. Κιλκίς κα Κική Καναροπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου