Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Μπορούν οι Κιλκισιώτες να καθορίσουν το παρόν και μέλλον της ζωή τους;

➤Μπορούν οι Κιλκισιώτες να καθορίσουν
το παρόν και μέλλον της ζωή τους;
Μα και φυσικά ΟΧΙ.
Γράφει ο Αμντουλάχ Καραπιπερίμ Καραπιπερίμ
Μπορούν άραγε οι Κιλκισιώτες να καθορίσουν το παρόν και μέλλον της ζωή τους; Έχουν δικαίωμα, άποψη και γνώμη για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στον τόπο που ζουν; Έχουν τη δύναμη να μεταβάλουν με τις πράξεις τους, όλα όσα θα συμβούν στο μέλλον σχετικά με τη δική τους ζωή αλλά και των παιδιών τους; Έχουν τον τρόπο ώστε να επηρεάσουν τις ραγδαίες εξελίξεις που κυριολεκτικά τρέχουν; Μπορούν να φτιάξουν τη ζωή τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν;

Η απάντηση είναι μία και οριστική: Μα και φυσικά όχι! Οι Κιλκισιώτες το μοναδικό δικαίωμα που έχουν είναι να λένε τη γνώμη και την άποψή τους, μόνο μεταξύ τους.

Σε κανένα καφενείο, τσιπουράδικο, στο δρόμο, στις κερκίδες του Κιλκισιακού, στα σπίτια τους. Άντε και στο facebook. Μέχρι εκεί. 

Οι Κιλκισιώτες και Κιλκισιώτισες δεν μπορούν με κανένα τρόπο, καμία κυβέρνηση, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, ώστε η γνώμη τους να επηρεάσει κάτι που αφορά την ίδια τους τη ζωή. 

Άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς, άλλοι θα παίρνουν αποφάσεις για τις ζωές μας. Το χειρότερο και πιο τραγικό είναι ότι τις περισσότερες αποφάσεις για τις ζωές μας, δεν τις παίρνουν καν Κιλκισιώτες αλλά ξένοι.

Εμείς απλά θα είμαστε «στα τέσσερα». Για να μας συνουσιάζουν παρά φύσιν οι «άλλοι»... Πονάει να το ακούς, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή. Ψηφίζουμε θα πείτε. Ε και; 

Για να δούμε με παραδείγματα αν υλοποιούνται ή όχι αυτά που θέλουν οι περισσότεροι Κιλκισιώτες. 

Ξεκινάμε το 1ο μέρος με το θέμα;« Άθλιο τσιμεντοπάρκο Κιλκίς»: Όποιον Κιλκισιώτη ρωτήσετε για να σας πει αν είναι ευχαριστημένος από αυτό το έκτρωμα, αυτό το άθλιο, κακάσχημο, επικίνδυνο πράγμα που λέγεται πάρκο, θα σας πει ότι είναι εξαγριωμένος και πολύ θυμωμένος.

Αν βρείτε έστω ΕΝΑΝ που να δηλώνει ευχαριστημένος πείτε το και σε εμάς. Τόσα πεταμένα χρήματα, τόση «αισθητική βλακεία» δεν χώρεσαν σε τόσο μικρό μέρος. Ποιο σατανικό και διεστραμμένο μυαλό σχεδίασε το κόψιμο της Ελ. Βενιζέλου και κατά συνέπεια όλης της πόλης και την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών; Ποιο; Και ποιο ενέκριναν και συμφώνησαν ώστε να φτιαχτεί τόση ασχήμια μαζεμένη; 

Οι Κιλκισιώτες είναι έξαλλοι σε όλα τα επίπεδα: Αισθητική, χρηστικότητα, ασφάλεια κτλ. Άλλα θέλαμε εμείς σαν κόσμος του Κιλκίς, άλλα αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν το ζοφερό μας μέλλον, μας έγραψαν κανονικά στα γενετήσια όργανά τους για το τι πραγματικά θέλουμε εμείς.

Στα "τέσσερα" λοιπόν για άλλη μια φορά εμείς οι Κιλκισιώτες.

Και μια ερώτηση: Η ομάδα που το σχεδίασε που ζει σήμερα;

Στη Θεσσαλονίκη ή στο Κιλκίς....; 

Άχρηστοι;

Ανίκανοι;

Λαμόγια;

Διαλέξτε τι από όλα, είναι όλοι όσοι έβαλαν την υπογραφή για αυτό αίσχος, αυτή την ντροπή του Κιλκίς.

Συνεχίζεται: Κωλόδρομος Κιλκίς-διασταύρωση Μαυρονερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.