Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Πικ νικ στην πινακοθήκη της Τεχνης Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Την Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, η Πινακοθήκη της Τέχνης βάζει τα καλά της και υποδέχεται από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ, μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο χώρο της στο Μεταλλικό. Πολιτισμός- φύση και άνθρωπος θα γίνουν ένα, σε μια συνεύρεση που το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ για πρώτη φορά επιχειρεί να ανοίξει τις πόρτες της Πινακοθήκης σε ευρύτερο κοινό και να το κάνει κοινωνό των εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας και ομορφιάς πινάκων της.


Και επιλέξαμε αυτή μέρα με αφορμή τον ορισμό της 18ης Μαΐου ως Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, μιας ημέρας που καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προκειμένου να λειτουργεί ως υπενθύμιση «Τα μουσεία να γίνουν φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς».

Έτσι, λοιπόν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τέχνης, αποφάσισε να δώσει ζωή, χρώμα, ήχο, κίνηση, αφήγηση, δράση στο δικό της πολιτιστικό στολίδι, την Πινακοθήκη της στο Μεταλλικό.

Εσείς φέρτε το καρό τραπεζομαντηλάκι σας, το κολατσιό σας, την καλή παρέα και τη θετική σας διάθεση και όλα θα κυλήσουν όμορφα, κεφάτα και εικαστικά. Φροντίζουμε εμείς γι αυτό και οι φίλοι μας που με χαρά μας βοηθούν.

Ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, μουσική και χορός.. Και όλα αυτά ανάμεσα στους πίνακες, ανάμεσα σε ανθρώπους, δίπλα στη φύση.. Ας αφήσουμε για λίγο τους γρήγορους ρυθμούς ζωής και ας απολαύσουμε μια μέρα διαφορετική από τις άλλες!!

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές.., μα η μεγάλη έκπληξη θα θέλαμε να είναι η παρουσία σας, γιατί ό,τι μοιράζεται κανείς τόχει διπλά δικό του!

Πρόγραμμα δράσεων «Πικ-νικ στην Πινακοθήκη»

-  Οι ξεναγήσεις ξεκινούν το μεσημεράκι και η υπεύθυνη της Πινακοθήκης, Μαίρη Σαραντοπούλου, εκπαιδευτικός, απόφοιτος σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ θα σας συντροφεύσει σε αυτή τη γνωριμία με τους πίνακες και θα σας δώσει χρηστικές πληροφορίες για έργα, τεχνοτροπίες και καλλιτέχνες.

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι 45 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

12:15– 13:00

14:00 – 14:45

16:00- 17:00

Ταυτόχρονα, στη διάρκεια της μέρας οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευσθούν από τα έργα της Πινακοθήκης και σε συνεργασία με εικαστικούς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν σε όμορφα και διαδραστικά εργαστήρια.

-  Έτσι ο Χαρίτων Παπαδόπουλος εικαστικός, απόφοιτος της σχολής Καλών τεχνών και μέλος της Τέχνης θα δουλέψει με παιδιά ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι με τίτλο : «Ψάχνοντας το άλλο μισό», ένα εργαστήρι παιχνιδιάρικο και ευρηματικό που συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τα παιδιά σας!

Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 30 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες

13:00 – 13:30

13.30 – 14:00

15:00- 15:30

16:00- 16:30

- Ενώ η Κική Βέλκου, εκπαιδευτικός, συνεργάτης και μέλος της Τέχνης θα δουλέψει με γονείς και παιδιά πάνω σε ένα πρόγραμμα με τίτλο :΄ «Όταν οι πίνακες μας λένε παραμύθια», που πραγματικά αξίζει να το ζήσετε με το μοναδικό τρόπο της Κικής!

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 40 λεπτά και θα επαναληφθεί κατά τις ώρες:

17:00 – 17:40

18:00 – 18:40

19:00 – 19:40

-  Και επειδή ο χορός δεν λείπει από τη ζωή μας, έτσι δεν μπορεί να λείψει και από το πρόγραμμά μας. Ο Ηλίας Καλπάκας και οι χορευτές του θα είναι εκεί για να μας δείξουν τι σημαίνει Swing. Τίτλος προγράμματος: Ιστορία του Swing- Επίδειξη από χορευτικό σχήμα της Τέχνης. Διάρκεια προγράμματος 1 ώρα

18:00 – 19:00

-  Εννοείται ότι η μουσική θα έχει την τιμητική της! Η έκπληξη έρχεται από το μουσικό σχήμα “Ζαμανφού” για ένα πικ-νικ μετά μουσικής που θα ξεκινήσει στις 15.00 και θα ολοκληρωθεί στις 17.30. Οι ζαμανφουτίστες μουσικοί έχουν κιλκισιώτικο όνομα και είναι:

· ο Σταύρος Γιαβασίδης, η Ξανθίππη Βαπορίδου,ο Ηλίας Μωσαϊδης, ο Παναγιώτης Ασλανίδης και ο Γιώργος Νάσκας.

Αλλά οι μουσικές δεν έχουν τέλος...

· Με Piazzola και βαλκανικές μουσικές θα μας ταξιδέψει η Αγγελική Βινιάδου με το ακορντεόν της μεταξύ 13.30 – 14:00

· Σε μουσικές μεγάλων Ελλήνων συνθετών θα περιπλανηθεί με την κιθάρα του ο Θοδωρής Γιαννακός στις ώρες

13.00-13.30

19.00-19.30

Σας περιμένουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου