Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Σημαντική η παρουσία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) στην ΔΕΘ

Δελτίο τύπου του Κ.Ε.Θ.Ι.
Σημαντική ήταν και φέτος η παρουσία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, το περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου βρίσκεται και το stand του ΚΕΘΙ, επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός Υπουργών, Γενικών Γραμματέων και επικεφαλής φορέων της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και πλήθος κόσμου, που ενημερώθηκε για τις δράσεις και το αντικείμενο του φορέα. 

Επίσης, το περίπτερο επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός και συνομίλησε με την Πρόεδρο και τα στελέχη του ΚΕΘΙ, οι οποίοι του χάρισαν μια από τις εκδόσεις του φορέα, για τον «ρόλο του πατέρα» στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής μας στην 82η ΔΕΘ και στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου του φορέα, τη Δευτέρα 11/9, πραγματοποιήθηκε και μια εκδήλωση, ανοιχτή προς το κοινό. Αφορούσε στην παρουσίαση μελέτης που υλοποίησε το ΚΕΘΙ σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών ΔΙΟΤΙΜΑ, για τις ανάγκες των γυναικών προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας. 

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, αφού την παρακολούθησαν πλήθος στελεχών των Δομών του Δικτύου για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, αυτοδιοικητικών φορέων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, ενώ στο τέλος της παρουσίασης έγινε μια πλούσια και διεξοδική συζήτηση.

Η συμμετοχή του ΚΕΘΙ στη ΔΕΘ συνεχίζεται μέχρι το πέρας της Έκθεσης, στο περίπτερο του Υπ. Εσωτερικών στο κτίριο 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου