Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Εκδρομή ΕΛΜΕ Κιλκίς σε Ιταλία και Ελβετία

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς διοργανώνει οδική - ακτοπλοϊκή εκδρομή στη βόρεια Ιταλία και γύρο Ελβετίας από 3 έως 11 Ιουλίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΗΝ 
ΕΛΒΕΤΙΑ – CERN –ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ

1η ημέρα, Δευτέρα 3 - 7 - 2017
· Συγκέντρωση στο Κιλκίς το πρωί και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση αργά το απόγεμα στο πλοίο για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.

2η ημέρα, Τρίτη 4 – 7 - 2017 Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση με προορισμό μας το γραφικό Κόμο (480Km), με την ομώνυμη λίμνη. Η πόλη διαθέτει πολυάριθμα έργα τέχνης, εκκλησίες, κήπους, θέατρα, πάρκα και παλάτια. Από αυτά ξεχωρίζουν το Ντουόμο, η βασιλική Σαντ' Αμπόντιο, η Βίλα Όλμο, οι δημόσιοι κήποι με το Τέμπιο Βολτιάνο, το Τεάτρο Σοσιάλ, το Μπρολέττο (το μεσαιωνικό δημαρχείο της πόλης) και η Κάζα ντελ Φάτσιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση

3η ημέρα, Τετάρτη 5 - 7 - 2017 Μετά το πρωινό και μετά από μια γοητευτική διαδρομή φτάνουμε στο μαγευτικό Λουγκάνο (33Km). Ο καθεδρικός ναός του Σαν Λορέντζο θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης και η εκκλησία της Σάντα Μαρία ντέλι Άντζολι, με νωπογραφίες του Τεσέν, είναι από τα αξιοθέατα που πρέπει να δει και ο πιο βιαστικός επισκέπτης. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης όπου θα δούμε και τον καθεδρικό ναό. Επόμενος μας σταθμός η Λουκέρνη (170Km). 


Το σπουδαιότερο αξιοθέατο της είναι η ξύλινη σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρικε, που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και η εντυπωσιακή παλιά πόλη με τα σπίτια του 17ου αιώνα. Το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στη Λουκέρνη.

4η ημέρα, Πέμπτη 6 -7 - 2017 Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πόλη της Ζυρίχης (50Km). Στην περιήγηση μας στην πόλη της Ζυρίχης θα δούμε το ναό του Αγ. Πέτρου, στην Παλιά Πόλη με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη, το οποίο έχει διάμετρο 8,7μέτρα, τον καθεδρικό ναό Φράουμιντσερ, το Δημαρχείο, ένα διώροφο μπαρόκ κτίριο του 17ου αιώνα, το οποίο κοσμείται στη πρόσοψη του από περίτεχνες ζωφόρους. 

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες του Ρήνου (45Km) όπου το θέαμα θα μας συναρπάσει – πρόκειται για τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες στην Ευρώπη. Το απόγευμα επιστροφή στη Λουκέρνη, διανυκτέρευση.

5η ημέρα, Παρασκευή 7 - 7 - 2017 Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την διοικητική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη (100Km). Η πόλη είναι κτισμένη σε μια απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ με φόντο τις μεγαλειώδεις Άλπεις. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Βικέντιου, την κεντρική αρτηρία Μάρκτγκασε πλαισιωμένη από ψηφιδωτές στοές, τον περίφημο πύργο των Ρολογιών και θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Αϊνστάιν. 

Επόμενος σταθμός η πόλη της Λωζάνης (100Km). Μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής φθάνουμε στη Λωζάνη, με το Πανεπιστήμιο, την έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το γραφικό λιμάνι. Στη συνέχεια μέσω της πόλης Βεβέ θα φθάσουμε στην πόλη των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων, το Μοντρέ (30Km). Σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης θεωρείται ο πύργος του Σιγιόν, που είναι χτισμένος σε ένα βραχονήσι μέσα στη λίμνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Ανεσί (120Km) μια γραφική κωμόπολη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα, Σάββατο 8 - 7 - 2017 Σήμερα θα επισκεφτούμε νωρίς το πρωί το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής, το CERN (50Km). Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για την περιήγηση μας στη Γενεύη όπου θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, το εντυπωσιακό κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Ο.Η.Ε., τους Αγγλικούς κήπους με το φημισμένο ρολόι από λουλούδια, το υψηλότερο σιντριβάνι της Ευρώπης και σήμα κατατεθέν της Γενεύης «Jet d’ eau» το οποίο έχει ύψος 140μέτρα και εκτοξεύει 500λίτρα νερό το δευτερόλεπτο, την πανέμορφη λίμνη Λεμάν και την ομορφότερη πλατεία της πόλης Neuve, που περιστοιχίζεται από την Όπερα και το Μέγαρο Μουσικής. Δείπνο, διανυκτέρευση στο Ανεσί.

7η ημέρα, Κυριακή 9 - 7 - 2017 Το πρωί αναχώρηση για την εμπορική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο (330Km). Στη διαδρομή περνάμε από το τούνελ του Mont Blanc μήκους 11Km στην περιοχή Σαμονί που αποτελεί το διασημότερο χιονοδρομική κέντρο της Γαλλίας. Κατά την περιήγηση μας στο Μιλάνο θα θαυμάσουμε τον υπέροχο καθεδρικό ναό – την πασίγνωστη Ντουόμο, την στοά Βιτόριο Εμμανουέλε, το θέατρο της Σκάλας και το κάστρο Σφόρτσα. 

Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μπολόνια (210Km), αρχαιότατη πανεπιστημιούπολη με το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης (από το 1088) στο οποίο φοίτησαν μεταξύ άλλων ο Δάντης και ο Κοπέρνικος. Η Μπολόνια είναι επίσης γνωστή για τους πύργους και τις στοές της (portici), οι οποίες φτάνουν στα 38χλμ, στο ιστορικό κέντρο και την καθιστούν την μοναδική πόλη στο κόσμο που το κέντρο της αποτελείται εξ ολοκλήρου από στοές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα, Δευτέρα 10 - 7 - 2017 Αναχώρηση μετά το πρωινό για το πανέμορφο κρατίδιο του Σαν Μαρίνο (134Km), την αρχαιότερη Δημοκρατία της Ιταλίας. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από τον Μαρίνο της Ραμπ, έναν χριστιανό λιθοξόο στις 3 Σεπτεμβρίου του έτους 301, όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία. Πολιούχος αγία της χώρας είναι η Αγία Αγάθη

Η χώρα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της πρώτης δημοκρατικά εκλεγμένης κομμουνιστικής κυβέρνησης, η οποία διήρκεσε από το 1945 έως το 1957. Στη συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι της Ανκόνα (132Km), επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η ημέρα, Τρίτη 11 - 7 - 2017 Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αναχώρηση για Κιλκίς. Στη διαδρομή της επιστροφής θα επισκεφθούμε το Μέτσοβο. Το απόγευμα άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις.

Τιμή 550 Ευρώ. Περιλαμβάνει την μεταφορά, τη διαμονή με πρωινό, τα εισιτήρια του πλοίου και 4 γεύματα (1 στο Κόμο, 2 στο Ανεσί και 1 στη Μπολώνια)

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: Πολυχρονιάδης Γιώργος (Γραμματέας ΕΛΜΕ): 6937881237, Φουντουκίδης Ιωάννης (Οργανωτικός Γραμματέας ΕΛΜΕ):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.