Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κάθειρξη 12 ετών σε πρόσφυγα για αιματηρό επεισόδιο με αστυνομικό στη Νέα Καβάλα Παιονίας

Σε κάθειρξη 12 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 25χρονος Σύρος πρόσφυγας, που «πρωταγωνίστησε» σε αιματηρό επεισόδιο με θύμα αστυνομικό, τον περσινό Ιούνιο, στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια να οδηγηθεί στις φυλακές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 25χρονος δράστης είχε πήγε στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλους πρόσφυγες για να τακτοποιήσει το θέμα των εγγράφων του για τη διαδικασία έγκρισης ασύλου.

Κατά την επιστροφή του στη δομή, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, είδε την πεθερά του λιπόθυμη και καθώς το ασθενοφόρο καθυστερούσε να φτάσει στο σημείο για τη διακομιδή της γυναίκας στο νοσοκομείο, προκλήθηκε ένταση. Αστυνομικοί επενέβησαν, σε μία προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα και την ώρα εκείνη ο 25χρονος τράβηξε μαχαίρι που έφερε επάνω του, με συνέπεια να τραυματίσει τον αστυνομικό στο πηγούνι. Όπως έγινε γνωστό, χρειάστηκαν 19 ράμματα να γίνουν στο τραύμα του προκειμένου να επουλωθεί.

Ο ίδιος αστυνομικός, αποσπασμένος τότε από την Αχαΐα, καταθέτοντας στο δικαστήριο περιέγραψε το επεισόδιο, ενώ αναφέρθηκε στην ελλιπή αστυνομική δύναμη που διέθετε η δομή για να διαχειριστεί τον όγκο των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών.

Απολογούμενος, από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος πρόσφυγας ομολόγησε ότι για λόγους ασφάλειας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του έφερε επάνω του το μαχαίρι, εξήγησε ότι ανησύχησε όταν είδε την πεθερά του στο έδαφος και το ασθενοφόρο να καθυστερεί και απέδωσε την έκρηξη του στην ταλαιπωρία του όλο το προηγούμενο διάστημα. "Θόλωσα, δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω τον αστυνομικό", είπε, ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό.

Δεν έπεισε όμως δικαστές και ενόρκους που τον έκριναν ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρότασή του επί της χορήγησης ή μη ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση, ο εισαγγελέας της έδρας -σχολιάζοντας την ομολογία του 25χροου ότι φέρει συνεχώς μαχαίρι επάνω του- είπε ότι αυτό τον καθιστά επικίνδυνο και γι' αυτό ζήτησε να μην χορηγηθεί αναστολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.