Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: Οι “String Demons” στο Mylos Club, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016



Η kazandb παρουσιάζει τους STRING DEMONS την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο MYLOS CLUB

Τους Δαίμονες των Εγχόρδων ή -όπως είναι γνωστοί- “String Demons”, συνθέτουν ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη.

Βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίζονται για τη μουσική τους είναι η Κλασσική, η Heavy Metal και η Παραδοσιακή μουσική, μεταπηδώντας με ευκολία από τη μία στην άλλη, συνδυάζοντάς τις και δανειζόμενοι στοιχεία και μοτίβα από όλες. Έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής, αφού το πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ποντιακό Καζίνο, Πειρατικό, Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, Ο Αθάνατος κ.ά.), περιλαμβάνει δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Bach, τον Vivaldi, τον Xατζιδάκι και φτάνουν στους Iron Maiden, τους Queen, τον Βαμβακάρη, τον Τσιτσάνη, την παραδοσιακή ελληνική, μουσική και τους εκκλησιαστικούς ύμνους, δίνοντας πάντα στα δυο αυτά παμπάλαια όργανα τη ροκ, κλασική, λαϊκή αλλά και ποπ ''μορφή'' που τους αξίζει και ενώνοντας την ελληνική μουσική παράδοση με την ευρύτερη δυτική μουσική.

Στις live εμφανίσεις τους, τα ‘’Συμφωνικά πανηγύρια’’ όπως έχει πει κάποιος, εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα τα διάφορα στυλ μουσικής και παιξίματος, με ποικιλία ηχοχρωμάτων και δυνατά στιγμιότυπα με τύμπανα-κρούστα, δημιουργώντας μια διονυσιακή ατμόσφαιρα με βάση τα έγχορδα.

Έχουν πει γι’ αυτούς:

-H ενέργεια που δημιουργούν αυτοί οι δύο νέοι άνθρωποι είναι τεράστια. Τόσο τεράστια, που μπορεί να κάνει τη γη να περιστρέφεται ανάποδα. Είναι σίγουρα μαγικός ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούν τη γνώση και τη φαντασία τους πάνω στις χορδές. Ακόμα και αν δε πιστεύετε στην μαγεία η μουσική τους θα σας μαγέψει. 
Αν δεν το βιώσετε ζωντανά δε μπορείτε να καταλάβετε για τι μιλάμε. Όταν παίζουν οι String Demons τα vibes κυριολεκτικά χοροπηδάνε στο χώρο ανακατεύοντας το σύμπαν. Δεν είναι ούτε η γνώση, δεν είναι ούτε η φαντασία αλλά η ψυχή τους που πραγματικά δίνει άλλη διάσταση στον όρο μουσική. Σας ευχαριστούμε για αυτό που ζήσαμε μαζί σας.
Αλέξανδρος Σουλαχάκης, ακροατής

- Θησαυρός! Απλά, συγκλονιστικοί! Σεμνοί και επιδέξιοι μαζί, σκηνικά γοητευτικοί και σίγουροι, γεφυρώνουν ιδανικά τον ενθουσιασμό και την «τρέλα» μιας πανκ μπάντας με την σεμνότητα και την «ησυχία» ενός εκκλησιαστικού ύμνου. . Το ρίγος που ένοιωσα, τα «ομολογεί» όλα.
Χαράλαμπος Γαμβρέλλης, αγιογράφος

-Η ενέργεια των «Δαιμόνων των εγχόρδων» στο τσέλο και το βιολί μέσα από ένα πλούσιο -και αναπάντεχο- ρεπερτόριο σε εκστασιάζουν. Ελίσσονται από την κλασική μουσική στη heavy metal, το ρεμπέτικο ή την παραδοσιακή μουσική με συγκλονιστική ευκολία και αφοπλιστική φαντασία. Είναι αδύνατον να μην σου αρέσει ό,τι παίζουν, όπως το παίζουν!
Νικήτας Καραγιάννης, δημοσιογράφος
Το να παρακολουθήσεις ένα StringDemonικό live είναι μία πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία!
Νάνσυ Θεοδωροπούλου, δημοσιογράφος
INFO Μύλος Club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30
Εισιτήριο θεάματος: 10€, Προπώληση: 8€
Σημεία Προπώλησης: Έντεχνον, Σάρωθρον - Καφέ Διώροφο (Καλαμαριά), Stereodisc, Harry’s Spot (Σβώλου)

Στο εισιτήριο δεν περιλαμβάνεται ποτό και είναι μόνο είσοδος θεάματος της συναυλίας, καθώς και δεν εξασφαλίζει θέση καθημένου.

Σε περίπτωση που θέλετε να εξασφαλίσετε θέση καθημένου πριν την ημερομηνία της συναυλίας μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 2310 510081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.