Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Κιλτίδης: Δεκάλογος για όλους - Τα δημόσια αγαθά καθορίζονται, διατιμώνται, υπηρετούνται

Του Κώστα Κιλτίδη
Η χώρα, ρακένδυτη, σαπίζει, με νεόπτωχους πολίτες, φαντάσματα και σκιές ανθρώπων και κοινωνίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο πάλαι ποτέ δυτικός κόσμος δοκιμάζονται από εναντιώσεις και αντιδράσεις αντισυστημικών συμπεριφορών, όχι απαραίτητα ορθοφρονούντων. 


Παρά ταύτα, στην πατρίδα του αρχέγονου έθνους φωτοδότη οι κρατούντες επιμένουν στις ορθές πρακτικές του εκφυλισμού και της διαστροφής. Αντί να αναταχθεί και ανορθωθεί η άσκηση της πολιτικής, έρχεται στο προσκήνιο αποσπασματικά διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες. Αντί του όλου, το μέρος. Αντί αναζήτησης για ορθότερο πολίτευμα, υγιείς θεσμούς και ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία, έρχεται ο διαστροφικός διαγωνισμός του παραλόγου για τηλεοπτικές άδειες.

Βρέθηκαν άραγε δικαστές στο ΣτΕ να μειοψηφήσουν πραγματικά περί της αντισυνταγματικότητας; Για ποιον λόγο συστάθηκε το ΕΣΡ πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ; Κύριοι του ΕΣΡ, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, δεν δικαιούστε να μη γνωρίζετε ότι:

1) Η ενημέρωση ουσία αλλά και κατά το Σύνταγμα είναι δημόσιο πολιτειακό αγαθό (γραπτή, ραδιοφωνική, τηλεοπτική και ηλεκτρονική).

2) Η ενημέρωση παρέχεται για όλες τις μορφές της με όρους ασφαλείας και δεοντολογίας κατά την επιχειρηματικότητα.

3) Το εθνικό ισοδύναμο είναι το ζητούμενο για τυχόν έσοδα που θα προκύψουν από τους παρόχους της ενημέρωσης. Θέσεις εργασίας, φόροι εισοδήματος και ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, κοινωνική και πολιτισμική συνεισφορά και, εν γένει, υγιές επιχειρείν.

4) Ισότιμη παρουσία κρατικών και ιδιωτικών μέσων, αναγνωριζομένου του θεμελιώδους κοινωνικού και πολιτισμικού εθνικού ισοδύναμου των κρατικών μέσων.

5) Εποπτεία και απολογισμός ετήσιος, με εκτελεστέα άμεσα μέτρα ποινών, προστίμων και απώλειας της αδείας όταν δεν υπηρετείται το ορισθέν και συμφωνηθέν εθνικό ισοδύναμο για κάθε μέσο.

6) Κανένα αμαρτωλό καθεστώς του παρελθόντος δεν νομιμοποιεί νέα αυθαιρεσία άνευ κριτηρίων ασφάλειας και δεοντολογίας.

7) Είναι ασυγχώρητος ο αφορισμός ότι κανένας δεν πλήρωσε στο παρελθόν. Αλλοι πλήρωσαν, άλλοι όχι. Εχουμε καταστεί κουφοί και τυφλοί που δεν ακούσαμε για καταχραστές, και μάλιστα ευθέως, του δημόσιου χρήματος; Καταργήθηκαν τα κόμματα, οι συνεταιρισμοί, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, οι δήμοι, οι κλινικές κ.ά.;

8) Προφανώς και πρέπει να αλλάξουν πολλά στο Σύνταγμα και στο νομοθετικό πλαίσιο. Επανεκκίνηση και ισοτιμία για όλα τα μέσα ενημέρωσης. Σίγουρα δε αποτελεσματικότερο ΕΣΡ.

9) Επιφέρει απαξία στην πολιτική κάθε επιχειρηματολογία για ενίσχυση κοινωνικών δομών και στελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών από αντιστοιχία εσόδων των μέσων ενημέρωσης και όχι από τον Προϋπολογισμό του κράτους.

10) Κύριοι της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και του νεοσυσταθέντος ΕΣΡ, τα δημόσια αγαθά δεν δημοπρατούνται. Καθορίζονται, διατιμώνται και υπηρετούνται. Συνέλθετε και μην παραφρονείτε οι κυβερνώντες. Οι όπου ανά την επικράτεια αντιπολιτευόμενοι και «ασκούντες» πολιτική ξυπνήστε. 

Διανοήθηκε ποτέ κανένας σε ευνομούμενη πολιτεία να δημοπρατήσει κλινικές και διαγνωστικά κέντρα; Πλαίσιο υφίσταται στα δημόσια αγαθά, ασφαλείας, πληθυσμού, στελέχωσης και διεύθυνσης από ειδικούς και επαΐοντες. Το επιχειρείν δια της δεοντολογίας και όχι της ανάγκης ή του εσόδου. Αυτά φροντίστε και μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη πικραμένων και φτωχοποιημένων πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.