Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Δημήτρη Μαρωνίτη

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του μεγάλου φιλόλογου και πανεπιστημιακού δασκάλου Δημήτρη Μαρωνίτη. Η δήλωση του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Μια κορυφαία προσωπικότητα των ελληνικών γραμμάτων, ο σπουδαίος φιλόλογος, μεταφραστής αρχαίων κειμένων, πανεπιστημιακός δάσκαλος, αρθρογράφος Δημήτρης Μαρωνίτης έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας πίσω ένα πολύ πλούσιο έργο, ένα ισχυρό πνευματικό αποτύπωμα.

Η πολύτιμη παρακαταθήκη του όμως δεν οριοθετείται μόνο στον λόγιο και επιστημονικό χώρο. Ο Μαρωνίτης εναρμόνισε τη βαθιά αγάπη του για το ελληνικό πνεύμα -και την ελευθερία που το χαρακτηρίζει- με τη θέση του μέσα στα κοινωνικά δρώμενα, ορθώνοντας το ανάστημά του και αντιτάσσοντας τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στο σκοταδισμό της δικτατορίας.

Στους οικείους του, αλλά και στην επιστημονική, φιλολογική κοινότητα εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για την απώλεια του μεγάλου αυτού πνευματικού ανθρώπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.