Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

"Μύθοι και αλήθειες γύρω από το Pilates & τη Yoga"

Την Παρασκευή 29/11/2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο γυμναστήριο Kinesis-Gym, τρίωρο σεμινάριο με θέμα τους "Μύθους και τις Αλήθειες γύρω από το Pilates και τη Yoga", το οποίο επιμελήθηκε η κ. Ελπίδα Τσίντσιφα, MSc., PhD, ACSM, Επιστημονική συνεργάτης ΤΕΦΑΑ, Α.Π.Θ. Pilates Master Trainer και ιδιοκτήτρια του North Academy of Fitness & Fitness Lifestyle Club.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση του κοινού τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο για τα δύο αυτά συστήματα γυμναστικής που πρέπει να εναρμονιστούν και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.


Αρχικά και για περίπου 90 λεπτά της ώρας έγινε μια θεωρητική ιστορική αναδρομή των δύο πρακτικών, επισημαίνοντας την εξέλιξη που έχουν υποστεί στο πέρασμα του χρόνου.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν εντυπωσιακή και μάλιστα αρκετά ενεργή, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που ετέθησαν ερωτήματα και ανταλλάχθηκαν απόψεις, αλλά και προσωπικές εμπειρίες από τα πλεονεκτήματα αυτών των δύο πρακτικών εκγυμνάσεως. 

Στον υπόλοιπο χρόνο του σεμιναρίου και περνώντας σε εντελώς πρακτικό επίπεδο, η κ. Τσίντσιφα "πάντρεψε" αρμονικά τα δύο αυτά συστήματα γυμναστικής (Pilates & Yoga), ξεκινώντας με Pilates από όρθια θέση και καταλήγοντας σε Yoga με διαφορές παραλλαγές, προσαρμοσμένη πάντα στις νέες τάσεις και απαιτήσεις της εποχής που ζούμε. 

Η κ.Τσίντσιφα απέδωσε τα εύσημα στους εκπαιδευτές-γυμναστές του Kinesis-Gym, έμεινε δε πολύ ικανοποιημένη από το επίπεδο του κοινού που συμμετείχε γιατί -όπως επισήμανε- καθημερινά λαμβάνουν μέσω των προγραμμάτων γυμναστικής γνώση και σωστή εκγύμναση.

Η διεύθυνση του γυμναστηρίου θέλει να ευχαριστήσει την κ. Τσίντσιφα αλλά και τα μέλη του γυμναστηρίου που έδωσαν το παρόν στο σεμινάριο και δεσμεύεται να ενημερώνει υπεύθυνα το κοινό γύρω από τα δρώμενα του Fitness, ώστε το επίπεδο της γυμναστικής σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο να παραμείνει υψηλό!

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.