Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

DULCE PONTES συναυλία «Αφιέρωμα στον Ennio Morricone»

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2013
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013
Ώρα έναρξης: 21:30

Η Dulce Pontes, μια από τις σημαντικότερες φωνές της Μεσογείου και πολυαγαπημένη ερμηνεύτρια στο ελληνικό κοινό, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών για μία συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Ennio Morricone.


Η Dolce Pontes θα ερμηνεύσει αγαπημένα κομμάτια του σπουδαίου συνθέτη από τον κινηματογράφο, και όχι μόνο, για να τιμήσει την υπέροχη συνεργασία τους που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του album “FOCUS – Ennio Morricone & Dulce Pontes”, καθώς επίσης και fados της Ιβηρικής χερσονήσου και γνωστές επιτυχίες της.

Ο Ennio Morricone, σαγηνευμένος από το τεράστιο ταλέντο της σπουδαίας πορτογαλίδας ερμηνεύτριας, έλαβε και ο ίδιος μέρος στην ηχογράφηση του album τους, το οποίο παρουσιάστηκε σε σειρά συναυλιών σε Ρώμη, Μιλάνο, Παρίσι, Τόκυο, Αμερική, Λισαβόνα, Μαδρίτη, Λονδίνο, Βερόνα και τώρα είναι η σειρά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας να χειροκροτήσει αυτή τη συνεργασία.

Η Dulce Pontes δικαίως έχει αναδειχθεί σε σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και οι καλλιτεχνικές της αναζητήσεις δεν γνωρίζουν όρια και σύνορα. Θεωρείται διάδοχος της Amalia Rodriguez και, μεταξύ άλλων, ο κριτικός Phil Gallo του Variety έγραψε για τη φωνή της: «είναι ένα κράμα μεταξύ Ella Fitzgerald και Nusrat Fateh Ali Khan».

Η Dulce Pontes έχει στο ενεργητικό της διεθνείς συνεργασίες με τους Jose Carreras, Cesaria Evora, Caetano Veloso, Marisa Monte, Carlos Nunez, the Chieftains, Paco Pena, Estrella Morente, Andrea Bocelli (με το “O Mar e Tu”, ένα ντουέτο που η Pontes τραγούδησε στα πορτογαλικά και ο Bocelli στα ναπολιτάνικα), Ennio Morricone, αλλά και συμπράξεις με τους Έλληνες Γιώργο Νταλάρα, Στέφανο Κορκολή και Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Τραγουδά επίσης στα ισπανικά, ιταλικά, αγγλικά, αραβικά και ελληνικά ενώ έχει περιοδεύσει επανειλημμένα στην Ευρώπη, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Βραζιλία και Μεξικό, εμφανιζόμενη στα μεγαλύτερα θέατρα και αίθουσες συναυλιών ξεσηκώνοντας παντού τους ακροατές όπου κι αν εμφανίζεται.

Το τραγούδι της “Cancao do mar” (Το τραγούδι της θάλασσας) μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες της, ήταν το soundtrack της ταινίας “Primal Fear” με τον Richard Gere. Το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε και από την Sarah Brightman με τίτλο “Harem”.

Ακολουθεί η μεγάλη στροφή που επιχειρεί στην καριέρα της, η επιστροφή της στα fados με το διπλό cd αφιερωμένο στη μεγάλη τραγουδίστρια Amalia Rodriguez με τίτλο “O coracao tem tres portas” (Η καρδιά έχει 3 πόρτες), στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Όμορφη πόλη» στα πορτογαλικά. Για να γιορτάσει τα 20 χρόνια παρουσίας της στη διεθνή μουσική σκηνή ηχογραφεί το τελευταίο της διπλό cd “Momentos”.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει στο studio την ηχογράφηση της νέας της δουλειάς “Nudez” και είναι έτοιμη για την παρουσίαση της οπερέτας του Astor Piazzolla “Maria de Buenos Aires”.

Όπως απέδειξε με τα χρόνια και τις δισκογραφικές δουλειές της, η Dulce κάνει κάτι πολύ περισσότερο από το να επαναλαμβάνει πράγματα που ήδη έχουν γίνει. Η φωνή της δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο στιλ ούτε εντάσσεται μέσα σε κάποια σύνορα – πλαίσια. Ο τρόπος που τραγουδάει ροκ, ποπ, φάδο ή κάποιο τραγούδι άλλης χώρας είναι από μόνος του ένα είδος μουσικής και η ερμηνεία της είναι μοναδική και αλάνθαστη.

Την Dulce Pontes συνοδεύουν οι: Luis Pontes acoustic guitar, Fernando Silva portuguese guitar, Juan Carlos Cambas piano, Frederico Gato acoustic bass, Joao Ferreira drums – percussion, Amadeu Magalhaes bagpipe – flute – cavaquinho – concertina.


Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)
Ώρα έναρξης: 21:30


Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2013
Κολοκοτρώνη 21
564 30 Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη
Τ 2310 589.200
F 2310 651.099
Ε press@monilazariston.gr
www.monilazariston.gr
Facebook: Moni Lazariston Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.