Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πρόστιμο 31.000 ευρώ γιατί πέταξε το σκυλί του από το αυτοκίνητο!

Τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 31.000 ευρώ επέβαλε ο δήμος Κιλκίς σε ασυνείδητο ιδιοκτήτη σκύλου, που έβαλε το ζώο σε ένα σακί και το... πέταξε από το αυτοκίνητό του, ζωντανό.
Στις 26 Ιουνίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς ενημερώθηκε από την Αστυνομία ότι κάποιος στο Σταυροχώρι πέταξε από το αυτοκίνητο του ένα σακί μέσα στο οποίο υπήρχε ένα σκυλί ζωντανό.

Mια γυναίκα, που περνούσε από το σημείο, είδε τι έγινε, κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, διαπίστωσε ότι μέσα στο τσουβάλι ήταν ένα ζώο ζωντανό και κάλεσε την Αστυνομία.

Εις βάρος του δράστη – που είναι κάτοικος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – δεν έγινε μόνο καταγγελία για την ποινική του δίωξη, αλλά όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Έφη Σημαιοφορίδου εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς, έφτασε στα χέρια τους το χαρτί του Δήμου Κιλκίς με ημερομηνία 1/7 το οποίο υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τ.Ο.Α. Φώτης Μισόπουλος, που του επιβάλλει πρόστιμο 31.200 ευρώ για την κακοποίηση του ζώου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και αντιπρόεδρο του φιλοζωικού Χριστόφορο Τουτουντζίδη στο ποσό των 31.200 ευρώ συμπεριλαμβάνονται τα εξής πρόστιμα για επιμέρους αδικήματα: 300 ευρώ για την απουσία μικροτσίπ, 300 ευρώ για μη τήρηση ευζωίας του ζώου, 300 ευρώ γιατί το σκυλί δεν είχε βιβλιάριο, και 300 ευρώ για την εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με την κα. Σημαιοφορίδου τα μέλη του συλλόγου έσπευσαν στις 26/6 στο Σταυροχώρι και είδαν το ταλαίπωρο ζώο στο οποίο έδωσαν αρχικά νεράκι για να συνέλθει, αφού ήταν εξαιρετικά τρομαγμένο. Ευτυχώς δεν είχε τραύματα εξωτερικά και έτσι το πήραν μαζί τους και το πήγαν στο Κυνοκομείο.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον Δήμο, αν και το καλύτερο θα ήταν να τον κλείσουν σ' ένα τσουβάλι και να τον πετάξουν κι αυτόν από ένα αυτοκίνητο εν κινήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.