Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Η Τράπεζα Eurobank EFG «επενδύει» στο χώρο της Παιδείας

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, στη Βέροια, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, καθώς και έναν αριστούχο από το Νομό Δωδεκανήσου που φοιτά στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας, Ημαθίας και Καστοριάς, Μαρία Ζωγράφου, Γεωργία Μπατσαρά και Απόστολος Τζιώτζης, η Αντιδήμαρχος Βέροιας Βαρβάρα Σταυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Κωνσταντίνος Μιχαλογιάννης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθύμιος Φλιτούρης, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δυτικής Μακεδονίας, Βασιλική Βόντσα, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο οποίος, αφού εξήρε τη σημασία της Παιδείας, συνεχάρη την Eurobank γιατί με την πρωτοβουλία της στηρίζει έναν τόσο σημαντικό τομέα, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους τους παρότρυνε μαζί με την επιστήμη να συνδυάσουν και την αρετή.
Στην συνέχεια, το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Βέροιας Βαρβάρα Σταυροπούλου η οποία επαίνεσε τους βραβευθέντες για τον αγώνα που κάνουν για να αποκτήσουν γνώσεις, τονίζοντας ότι είναι  ανάγκη η προσπάθεια αυτή να αναγνωρίζεται τόσο από δημόσιους όσο και από ιδιωτικούς φορείς, όπως η Eurobank «που στηρίζει έμπρακτα, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στους μαθητές».  
Από την πλευρά της, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, τόνισε ότι η δύσκολη συγκυρία στην οποία πραγματοποιείται το Πρόγραμμα της Eurobank γαι την Παιδεία δίνει μεγαλύτερη αξία στην πρωτοβουλία αυτή και εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στους μαθητές αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για την δική τους συμβολή.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς Απόστολος Τζιώτζης χαρακτήρισε αξιέπαινη την πρωτοβουλία της Τράπεζας και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τους μαθητές, με την ευχή να έχουν κάθε επιτυχία στους στόχους που έχουν θέσει.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πέλλας Μαρία Ζωγράφου, ανέφερε ότι η βράβευση από την Eurobank αποτελεί κίνητρο για περισσότερη, σκληρή και συστηματική προσπάθεια από τους νέους για την κατάκτηση της γνώσης και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς, καθώς και  τους μαθητές για την σημαντική διάκρισή τους.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθύμιος Φλιτούρης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την χορηγία της Τράπεζας, λέγοντας ότι υπερθεματίζει την αξία της εκπαίδευσης δημιουργώντας ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες, επιχειρηματικό νου και υψηλούς στόχους.
Τέλος, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δυτικής Μακεδονίας, Βασιλική Βόντσα ανέφερε ότι η διάκριση των αριστούχων, οι οποίοι έθεσαν υψηλούς στόχους και τους πραγματοποίησαν, αποτελεί φωτεινό σημάδι ελπίδας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα και δίνει αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου.
Χαιρετισμό απέστειλαν, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και η Βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.
Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Σταυρούλα Αλμπανίδου, στο Νομό Πιερίας, στο Γενικό Λύκειο Αιγινίου, για τη Χρυσούλα Καζά, καθώς και στο 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης για τον Χρήστο Μπίντα, στο Νομό Γρεβενών, στο Γενικό Λύκειο Δεσκάτης, για τον Δημήτριο Κουρούπη, στο Νομό Καστοριάς, στο 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς για την Όλγα Κιουτσούκη, στο Νομό Κιλκίς, στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς για την Αναστασία Σιάπκα, στο Νομό Κοζάνης, στο 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης για τον Γεώργιο Τσάμο, στο Νομό Πέλλας, στο Γενικό Λύκειο Σκύδρας για τον Δημήτριο Παντακίδη, καθώς και στο Νομό Φλώρινας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για τον Λέανδρο Αραβιάδη.
Τέλος, στην ομιλία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνος Βλάχος τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελεί μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, καθώς και του Νομού Δωδεκανήσου έλαβαν οι εξής:

  1. Αϊδαρίνης Χρυσοβαλάντης από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
  2. Αλεξανδρίδου Ελένη από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου
  3. Αλμπανίδου Σταυρούλα από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  4. Αποστόλου Ελένη από το Γενικό Λύκειο Μεσοποταμίας
  5. Αραβιάδης Λέανδρος από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
  6. Ασίκης Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου
  7. Βαρμάζη Ιωάννα από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου
  8. Βασιλοπούλου Κλεάνθη από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας
  9. Βογιατζή Μαρία από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη
  10. Βουλγαρόπουλος Βασίλειος από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου
  11. Γαργάνη Πολυξένη από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
  12. Γιόφτση Βεργινία από το Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης
  13. Γκέκα Χαρίκλεια από το Γενικό Λύκειο Κολινδρού
  14. Γκότσης Κωνσταντίνος από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
  15. Γκούβα Άννα από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας
  16. Γούλας Σωτήριος από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
  17. Γρηγοριάδου Ευδοξία από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Γιαννιτσών
  18. Δασκαλούδη Μαρία από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης
  19. Δελημπαλταδάκης Ιωάννης από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  20. Δοσοπούλου Πολυξένη από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
  21. Ζώρας Νικόλαος από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κοζάνης
  22. Θεοδοσίου Αικατερίνη-Τσαμπίκα από το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου Ρόδου
  23. Ιακωβίδης Γρηγόριος από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  24. Ιωσηφίδης Ραφαήλ από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  25. Καζά Χρυσούλα από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου
  26. Καλαϊτζόπουλος Χρήστος από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  27. Καλιακάτσου Παναγιώτα από το Γενικό Λύκειο Καρπερού
  28. Καμπουρίδου Ελένη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  29. Κανάβας Βασίλειος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  30. Καραγιάννη Αλεξάνδρα από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
  31. Καρυπίδου Ευτυχία από το Γενικό Λύκειο Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών
  32. Κιουτσούκη Όλγα από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
  33. Κουρούπης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Δεσκάτης
  34. Κουτσουπάκη Μαρία από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  35. Κυριαζή Σοφία από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  36. Κωνσταντινίδου Ελένη από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
  37. Λιοτοπούλου Βασιλική από το Γενικό Λύκειο Τσοτυλίου
  38. Λιτητάρη Ελισσάβετ από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
  39. Μανωλίδης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο "Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση"
  40. Μάρκου Τριανταφυλλιά από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς
  41. Μερτζανίδης Γεώργιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
  42. Μπακάλη Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
  43. Μπάκου Μαριάννα από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  44. Μπαράκη Μαρία -Ελένη από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού
  45. Μπίνια Μαρία από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Πλάτων"
  46. Μπίντας Χρήστος από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  47. Μπλαχάβα Δέσποινα από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
  48. Μπλοχινά Τατιάνα από το Γενικό Λύκειο Χερσού
  49. Νησιώτη Ελένη από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
  50. Ξανθοπούλου Αναστασία από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  51. Οικονομίδου Δέσποινα από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
  52. Παντακίδης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας
  53. Παπαδημητρίου Ιωάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  54. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαιμού
  55. Παπαθαναήλ Άννα από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
  56. Παπαθεοχάρη Μερώπη από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  57. Παπαράκος Αθανάσιος από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Σιάτιστας
  58. Παπαρίδης Γεώργιος από το Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
  59. Παπαστεργίου Δημήτριος από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γρεβενών
  60. Πήττα Αθηνά από το Γενικό Λύκειο Εράτυρας
  61. Προβατίδης Θεόδωρος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  62. Ριτζαλέος Τηλέμαχος από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  63. Σαμψούρη Ευγενία-Αγαθή από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Κατερίνης
  64. Σαράντη Μαλαματή από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ειρηνούπολης
  65. Σιάπκα Αναστασία από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
  66. Σίσκου Νικολέτα από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
  67. Σουγάρη Μαρία από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου
  68. Σπυριάδου-  Θεοδωρίδου Στεφανία από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας
  69. Σπυρίδου Αικατερίνη από το Γενικό Λύκειο Ευρωπού
  70. Σταματέλου Ασημίνα από το Γενικό Λύκειο Φιλώτα
  71. Στεργιούλα Αφροδίτη από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
  72. Ταϊρίδης Αντώνιος από το 3o Εσπερινό ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας
  73. Τζούνας Γεώργιος από το Γενικό Λύκειο Σερβίων
  74. Τουμπουλίδου Βασιλική από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
  75. Τρικαλοπούλου Αικατερίνη από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας
  76. Τσακαλίδου Μαγδαληνή από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
  77. Τσάμος Γεώργιος από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  78. Τσιμοπούλου Σταματίνα από το Γενικό Λύκειο Μελίκης
  79. Τσουλουκίδου Ευανθία από το Γενικό Λύκειο Νεστορίου
  80. Φώτογλου Χρυσούλα από το Γενικό Λύκειο Καλής
  81. Χαιροπούλου Δήμητρα από το Γενικό Λύκειο Λεπτοκαρυάς
  82. Χαλδογερίδου Μαρία-Παναγιώτα από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
  83. Χατζηδημητρίου Χριστίνα από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Καστοριάς
  84. Χατζητζήση Ευανθία από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού
  85. Χειμώνα Αικατερίνη από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  86. Χρηστίδη Θεοπίστη-Ναυσικά από το Γενικό Λύκειο Πλατέως
  87. Χρήστου Θεόδωρος από το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
  88. Χρυσοχόου Ευαγγελία από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βέροιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.