Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ανοικτή συγκέντρωση-Ομιλία Ν. Αφεντουλίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς


Ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποίησε χθες το απόγευμα 23 Νοεμβρίου 2011, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Κοινωνία της Δημιουργίας» Νίκος Αφεντουλίδης. Παρουσία δημοτών και μελών και στελεχών της παράταξής του, ο κ. Αφεντουλίδης αναφέρθηκε στους στόχους του συνδυασμού του, στο στίγμα της δικής του λειτουργίας και σε σειρά άλλων δημοτικών θεμάτων, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική σε δημοτική αρχή και στην μείζονα αντιπολίτευση (τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Κιλκίς Τάκη Τερζίδη).
Η ομιλία του είχε ως εξής: «Όταν πριν ένα χρόνο βρεθήκαμε ξανά εδώ, στον ίδιο τόπο, στον ίδιο χώρο, με σύνθημά μας ‘’ΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ’’ δεσμευτήκαμε να πορευτούμε γυναίκες και άνδρες με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και καταβολές ενωμένοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νέου δήμου Κιλκίς.  
Δεσμευτήκαμε να κάνουμε την διαφορά, να ξεχωρίσουμε, να κάνουμε τον τόπο μας να ξεχωρίσει. Δεσμευτήκαμε να αγωνιστούμε για την ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και της νοοτροπίας της διοίκησης που αναγκάζει τον πολίτη, τον δημότη να υποχρεώνεται και να γίνεται δέσμιος ενός συστήματος που απεχθάνεται.  
Βέβαια στις εκλογές που ακολούθησαν, οι πολίτες του Κιλκίς, δεν μας άκουσαν, δεν μας πίστεψαν, δεν μας ακολούθησαν. Ίσως γιατί και εμείς δεν τους πείσαμε τελικά.  
Ίσως γιατί κατά άλλους δεν ξεκινήσαμε νωρίς. Μας έδωσαν όμως τεράστια δύναμη που με την δική μας πλέον συνεχή και αταλάντευτη στάση σε αρχές αξίες και ιδανικά πιστεύουμε ότι θα διαμορφώσουμε την δυναμική που το Κιλκίς χρειάζεται.  
Αγαπητοί φίλες και φίλοι σήμερα όμως ΕΜΕΙΣ είμαστε εδώ. Ένας χρόνος λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής με την παρουσία μας ως ελάσσονος αντιπολίτευσης, θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για την στάση μας στα διάφορα ζητήματα και προβλήματα του νέου δήμου Κιλκίς.  
Είμαστε εδώ, όπως ήμασταν και σε άλλα κέντρα της περιοχής του δήμου Κιλκίς τις προηγούμενες μέρες και όπως θα είμαστε και τις επόμενες μέρες σε άλλα χωριά του δήμου μας για να μπορούμε να μεταφέρουμε τον δικό τους παλμό και προβληματισμό στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν τρέφουμε αυταπάτες για την αντιμετώπιση που θα έχουμε στο δημοτικό συμβούλιο από την πλευρά της πλειοψηφίας. Είμαστε 4 σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων.  
Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο ως συνδυασμός ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ προσπαθούμε να δώσουμε τις δικές μας θέσεις, το στίγμα της δικής μας λειτουργίας με προτάσεις για την κατοχύρωση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα άσκησης της λειτουργίας μας.  
Στην κατεύθυνση αυτή ζητήσαμε διαπαραταξιακή συμμετοχή στις επιτροπές του δήμου ξεκινώντας από την σύνθεση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, όπου και ο Νόμος ο ίδιος το επέβαλλε και συνεχίζοντας με την συγκρότηση της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής για την Ποιότητα ζωής, επιτροπές καθοριστικές για την λειτουργία του δήμου, όπου ουσιαστικά υπήρξε αποκλεισμός μας από την μείζονα αντιπολίτευση (την παράταξη του κυρίου Τερζίδη) που επικυρώθηκε από την συμπολίτευση (την παράταξη του κυρίου Μπαλάσκα).  
Μας στέρησαν λοιπόν - μας αρνήθηκαν – την δυνατότητα συμμετοχής (1) συμβούλου στην 9μελή επιτροπή Οικονομικών και επίσης συμμετοχής (1) συμβούλου στην 9μελή επιτροπή Ποιότητας ζωής.  
Αποκορύφωση των μεθοδεύσεων και συναλλαγής των ήταν η απόρριψη και της προσωπικής μου συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ που σύσσωμη η παράταξη Μπαλάσκα επέλεξε-ψήφισε- τον δάσκαλο και σύμβουλο του συνδυασμού του κυρίου Τερζίδη τον κύριο Πάταρα, τον οποίο δεν κρίνω ως δάσκαλο αλλά ως μη σχετικό στο επίπεδο και της γνώσης με την ύδρευση και την αποχέτευση.  
Συμμετοχές που ειλικρινά πιστεύουμε ότι θα έπρεπε οι ίδιοι να επιδιώξουν να συμμετάσχουμε γιατί στο κάτω- κάτω της γραφής τα όσα ακούγονται στην πιάτσα για το πανηγύρι στον τομέα της διαχείρισης αφορούν τον κύριο Μπαλάσκα στα έργα και της ημέρες της παρουσίας του την τελευταία οκταετία στον θώκο της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και τον κύριο Τερζίδη στην 12ετή παρουσία του στον δήμο Κιλκίς…..  
Αγαπητοί φίλοι  
Όταν πέρσι στην ιδρυτική μας διακήρυξη ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ αναφέραμε ότι ‘’Η τοπική αυτοδιοίκηση αντί να υποκαταστήσει την πλαδαρή κεντρική εξουσία έγινε και στον τόπο μας φυτώριο σκανδάλων, ρουσφετιών και κακοδιοίκησης φέρνοντας τους πολίτες σε απόγνωση’’, κάποιοι εξανέστησαν θεωρώντας υπερβολικά τα λεγόμενά μας. Μας κατηγόρησαν…..ότι τους συκοφαντούμε…
Σήμερα ένα χρόνο μετά τηρούν σιγήν ιχθύος παρά τα όσα γράφονται και κυρίως όσα λέγονται σχετικά με την σπατάλη, την κακοδιοίκηση. Να γιατί και η απλή συμμετοχή μας στις επιτροπές αυτές ενοχλούσε και ενοχλεί ιδιαίτερα και την παράταξη του κυρίου Μπαλάσκα και την παράταξη του κυρίου Τερζίδη…  
Να γιατί δεν έχουν το σθένος να βγουν μπροστά σας να δώσουν τις απαντήσεις που οι δημότες ζητούν. Να γιατί ο απερχόμενος κύριος Τερζίδης ψηφίζει τον προϋπολογισμό του κυρίου Μπαλάσκα. Να γιατί και ο κύριος Μπαλάσκας ψηφίζει τον ισολογισμό απολογισμό του 2010 του κυρίου Τερζίδη …..  
Εμείς τι να πούμε λοιπόν. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο. Ή όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Το σίγουρο είναι ότι τους δημότες του Κιλκίς τους αναζητούν δυστυχώς μονάχα στο επίπεδο των δημοσίων σχέσεων με στόχο να τους χρησιμοποιούν εκλογικά.  
Η δική μας θέση ως παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ για την συγκρότηση των επιτροπών αυτών είναι και σαφής και ξεκάθαρη.  
Συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων στις επιτροπές του δημοτικού συμβουλίου και επειδή -καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται- καθώς λέει και ο λαός μας στις επιτροπές οικονομικού ενδιαφέροντος οι παρατάξεις της μειοψηφίας να έχουν την πλειοψηφία των μελών για να ασκούν και τον έλεγχο των υπερβάσεων της διοίκησης όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους.  
Αν η αντίληψη αυτή υπήρχε στην λειτουργία της πάλαι ποτέ Νομαρχίας του Μπαλάσκα, ούτε ο Νομός μας θα προέκυπτε με χιλιάδες αναπήρους με όλες τις γνωστές συνέχειες και προβλήματα στον Νομό παλιότερα που μεταφέρονται και στον δήμο σήμερα. Αν η αντίληψη αυτή υπήρχε στην λειτουργία της Δημαρχίας του Τερζίδη, ούτε ο δήμος μας θα αναζητούσε σε ποιες γωνιές των διαδρόμων του δήμου χάθηκαν οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των παιδικών σταθμών που αναζητούνται σήμερα.  
Αν η αντίληψη αυτή υπήρχε και στην λειτουργία και των δύο θα γνωρίζαμε σήμερα επακριβώς που βρίσκονται τα 18 αυτοκίνητα του δήμου που αναζητούνται τα 14 από την περίοδο της θητείας του κυρίου Τερζίδη και τα 4 (τέσσερα) αυτής της πρόσφατης 11μηνης περιόδου του κυρίου Μπαλάσκα.  
Δεν έχω ούτε προσωπικές διαφορές ούτε ως παράταξη διαφορές με συγκεκριμένα πρόσωπα. Έχω και έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις στα ζητήματα του δήμου.  
Θα πρέπει όμως να καταλάβουν κάποιοι, ότι δεν κάναμε το καπρίτσιο μας ούτε μας οδήγησαν αμετροεπείς φιλοδοξίες στην διεκδίκηση του δήμου με την κάθοδό μας στις εκλογές αλλά ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για:  
Να δώσουμε υπόσταση στη συλλογική προσπάθεια και στην πολιτική σκέψη.  
Να αντισταθούμε στην κατάρρευση των αξιών και των πολιτικών θεσμών.  
Να θέσουμε τέλος στην αδιαφορία και την αδράνεια εντάσσοντας όλους τους δημότες σ’ αυτό που η ίδια η λέξη αυτοδιοίκηση σημαίνει.  
Εμείς γνωρίζουμε: Τα πράγματα δεν αλλάζουν από μόνα τους, αν δεν τα αλλάξουμε εμείς. Ό,τι όμως και να στοχεύει η δημοτική αρχή δε θα το πετύχει αν δε στηρίζεται στην πίστη και την αποφασιστικότητα των δημοτών, αν δε μεταδίδει την αίσθηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στους πολίτες στους δημότες.
Ζητήσαμε σταθερή μέρα συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου και για χώρο συνεδριάσεως την αίθουσα αυτή του Συνεδριακού Κέντρου, για να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των τοπικών συμβουλίων (130 άτομα περίπου) αλλά και των πολιτών, όλων σας. Και ενώ αρχικά συνηγόρησαν για μέρα συνεδρίασης κάθε …. τελευταία Τετάρτη του μήνα (εδώ είναι…. αξιομνημόνευτος ο ορθολογισμός τους) τελικά –σήμερα ένα χρόνο μετά - κανείς μας-κανείς σας - δεν γνωρίζει, δεν μπορεί να πει ποια μέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, ποια ώρα και σε λίγο καιρό δεν θα ξέρει κανείς να πει και σε ποιο χώρο συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Και προφανώς ούτε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την οποία και υπερψηφίσαμε που δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε τον ρόλο της…και την θέση της στην Ιστορία της πόλης και του δήμου Κιλκίς.  
(Βέβαια) είναι κατανοητή για μας τουλάχιστον η επιλογή τους …… Μακριά από την δυνατότητα στοιχειώδους κοινωνικού έλεγχου και από την στοιχειώδη συμμετοχή των δημοτών, των πολιτών του Κιλκίς.  
Ούτε καν δυνατότητα συμμετοχής των τοπικών συμβούλων ….για να παρακολουθούν τουλάχιστον τις συνεδριάσεις. Είναι κατανοητή για μας τουλάχιστον η επιλογή τους.  
Ενοχλεί γιατί αποκαλύπτονται στον κάθε πολίτη οι πελατειακές λογικές λειτουργίας και συμπεριφοράς τους, που τα τελευταία χρόνια τους ήταν φαίνεται ‘’αποδοτικές’’. Αλήθεια πως θα αισθάνονταν, ένας δήμαρχος, ένας αντιδήμαρχος σε μια γεμάτη αίθουσα δημοτικού συμβουλίου όταν του καταγγέλλονταν ότι τα μηχανήματα του δήμου λειτουργούν εξυπηρετώντας προσωπικούς τους φίλους αδιαφορώντας την ίδια περίοδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτικών δρόμων …. ενόψει θερισμού ή και σποράς….Και πως αλήθεια; θα αισθάνονταν ο πολίτης ο δημότης για τον δήμαρχο που ο ίδιος επέλεξε για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου;  
Ενοχλεί γιατί αποκαλύπτονται οι καθημερινές λειτουργίες της διοίκησης που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Αλήθεια πως θα αισθάνονταν ο οποιοσδήποτε δήμαρχος ή αντιδήμαρχος μέσα σε μια γεμάτη αίθουσα δημοτικού συμβουλίου όταν θα του ζητούνταν να πει πως και γιατί κάνει τις θερινές διακοπές του χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητα του δήμου; Και πως αλήθεια θα αισθάνονταν ο πολίτης, ο δημότης για τον δήμαρχό του και τον αντιδήμαρχό του από τους οποίους προσδοκά αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση των εισφορών του.  Ενοχλεί γιατί γίνεται ορατή η απουσία στοιχειωδών πολιτικών στους διάφορους τομείς για την ανάπτυξη αλλά και σωστή αξιοποίηση των πόρων του δήμου. Αλήθεια πως θα αισθάνονταν ένας δήμαρχος αντιδήμαρχος όταν σε μια γεμάτη αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του ζητούσαν να πει πως γίνονται οι εκτελέσεις των δημοτικών έργων και προμηθειών και πως διασφαλίζεται το συμφέρον του δήμου….. όταν είναι γνωστό ότι οι αναθέσεις είναι στην ημερήσια διάταξη χωρίς προσχήματα. Αύριο συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσει για το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία ειρήνης του Κιλκίς….. αλλά ήδη βλέπετε όλοι σας ότι οι προμήθειες και οι αναθέσεις έχουν προηγηθεί… Σε τι θα ενοχλούσε αν έρχονταν νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο… ή μήπως δεν γνώριζαν ότι τα Χριστούγεννα είναι στις 25 Δεκέμβρη και δεν είναι κινητή εορτή για να δρομολογήσουν τις διαδικασίες νωρίτερα;  
Εδώ αξίζει να κάνουμε αναφορά στα οφέλη του υπουργείου υγείας από την τελευταία μειοδοτική προμήθεια φαρμάκων για να αντιληφθούμε τι θα πει εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων μέσα από διάφανες διαδικασίες αναθέσεων δημοτικών έργων και προμηθειών του δήμου.
Και αν ο νέος νόμος του Καλλικράτη είχε και πρόβλεψη για ένα νέο θεσμό για να προστατευθεί ο πολίτης από την κακοδιοίκηση και από την γραφειοκρατία το θεσμού του συνήγορου του δημότη, η σημερινή διοίκηση του δήμου προτίμησε να αφήσει τους δημότες που δεν βρίσκουν το δίκαιό τους στην επαφή τους με τον δήμο και τις υπηρεσίες του, χωρίς συνήγορο ….. επιμένοντας σε επιλογή ως συνηγόρου του δημότη υποψήφιας του συνδυασμού του που απέτυχε να εκλεγεί.  
Αυτή είναι δυστυχώς η αντίληψη της πλειοψηφίας σήμερα. Και αυτήν χτυπήσαμε με την ξεκάθαρη θέση μας για συνήγορο του δημότη πρόσωπο που επίσης πρέπει να είναι πέρα και έξω από τις προσωπικές επιλογές του δημάρχου….. πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και στο οποίο να συναινούν ει δυνατόν όλες οι παρατάξεις για να είναι ο συνήγορος του δημότη πραγματικά στην υπηρεσία των δημοτών και όχι συνήγορος του …..Δημάρχου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την φιλοσοφία του Νόμου.  
Βέβαια στην ίδια αντίληψη κινήθηκαν και για την συγκρότηση επιτροπών στον δήμο Κιλκίς με πρόσωπα που δεν εκλέχθηκαν, με πρόσωπα του φιλικού και παρα-κομματικού περίγυρου για την διαμόρφωση δυστυχώς αυλής υποτακτικών και συναλλασσόμενων και αυτήν την εικόνα την βλέπουμε καθημερινά να ολοκληρώνεται……με αποκορύφωση τα όσα τελευταία είδαν το φως της δημοσιότητας για τα μελλούμενα στο δήμο Κιλκίς …….  
Αγαπητοί φίλοι, 
Τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στον τόπο μας δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο της περιοχής μας, τους ασχολούμενους με τα κοινά του δήμου… Δεν μας τιμούν συνολικά ακόμη και όσους δεν έχουν καμιά εμπλοκή επί της ουσίας. Δεν χαιρόμαστε με την παραπομπή των δημοτικών αρχόντων στην δικαιοσύνη…για πράξεις και παραλείψεις την περίοδο άσκησης των καθηκόντων τους…..  
Άλλωστε δεν είμαστε εμείς που τους καταγγείλαμε για αυτές…. Αντίθετα λυπούμαστε για το γεγονός ότι αυτονόητες καταστάσεις δεν υιοθετούνται από αυτούς τους ίδιους οδηγώντας σε πολιτική ανυποληψία και τους ίδιους και τους θεσμούς που υπηρετούν….και την κοινωνία.  
Λυπούμαστε για την κατάντια τους…με την επίμονη προσπάθειά τους να μείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας μη έχοντας εμπιστοσύνη και στους συμβούλους που οι ίδιοι επέλεξαν…..  
Εμείς ακούμε αλλά δεν γνωρίζουμε αν ζητήθηκαν και υπάρχουν παραιτήσεις στο εσωτερικό της παράταξης του κυρίου δημάρχου της ονομαζόμενης «ΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ» για να χειραγωγηθούν πρόσωπα και να δρομολογηθούν καταστάσεις….  
Ευχόμαστε να διαψευστούν δημόσια τα ακούσματα που σύρουν και διασύρουν συνολικά τους συμμετέχοντες καθιστώντας τους όργανα όχι δημοτικής ομάδας αλλά πολιτικής συμμορίας που στόχο έχει την διατήρηση μιας αρρωστημένης πολιτικής κατάστασης. Και βεβαίως η ευθύνη ανήκει σε όλους τους εμπλεκόμενους…  
Το σίγουρο πλέον είναι ότι ο δήμος Κιλκίς μπαίνει σε περιπέτειες…….  
Εμείς, η παράταξη μας, «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» δηλώνουμε σαφέστατα και ξεκάθαρα ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις διαδικασίες αναπλήρωσης του δημάρχου εάν και εφόσον τεθεί σε αργία….  
Παρόλα αυτά όμως δεν θα μπορούσαμε να αφήναμε ασχολίαστη την δήλωση του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο όπου στην ενδεχόμενη περίπτωση αργίας του ….. φιλοδοξεί και υιοθετεί την αντίληψη να παραβρίσκεται ο ίδιος πάνω από τον αντικαταστάτη του ο οποίος προφανώς θα εκτελεί τις εντολές υπογράφοντας υποδυόμενοι αμφότεροι τους ρόλους, ο ίδιος ως ο Πανίκας του Κιλκίς και ο αντικαταστάτης του ως η μαριονέτα του Κιλκίς.  
Αγαπητοί φίλοι, γνωρίζετε ότι η οικονομική κατάσταση του νέου Καλλικρατικού δήμου Κιλκίς δεν είναι καλή. Το σύνολο των χρεών ανέρχεται περίπου σε 15 εκατομμύρια ευρώ.  
Δεν ανήκουμε στους δήμους που είναι στην κόκκινη γραμμή. Ανήκουμε όμως στην πρώτη εβδομηντάδα από το σύνολο των 320 και πλέον δήμων με τα περισσότερα αναλογικά χρέη. Και σαφώς έχουμε αναλογικά τα ίδια χρέη με τον δήμο Αθηναίων και περισσότερα χρέη από τους δήμους Βέροιας Καβάλας και Σερρών που κατά γενική ομολογία είναι πλουσιότεροι από εμάς.  
Και ενώ θα περίμενε κανείς στο επίπεδο της οικονομικής πολιτικής στον δήμο να υπάρξει σαφής προσπάθεια για τόνωση των οικονομικών με αναζήτηση χρηματοδοτήσεων από κοινοτικές πηγές, με παράλληλη προσπάθεια για μείωση των δαπανών, η διοίκηση του δήμου, ο δήμαρχος ως πολιτικός της προϊστάμενος όρισε επτά (7) αντιδημάρχους και ουκ ολίγους προέδρους και αντιπροέδρων νομικών προσώπων –τόσους, όσους δεν υπάρχουν και στους μεγάλους δήμους της χώρας – εξαντλώντας και στο επίπεδο των αποζημιώσεων το μέγιστο που ο νόμος ορίζει αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα συμμετοχής στα κοινά με ….όρους αντιπαροχής της ψήφου και (5) ειδικούς συμβούλους χωρίς προηγούμενα να εξεταστεί το αντικείμενο εργασίας των…  
Πέρα από τα έργα του Ε.Σ.Π.Α που συγκαταλέγονται στα μεγάλα έργα της περιοχή μας τα υπόλοιπα έργα ουσιαστικά διασπάστηκαν σε ποσά κάτω από 60.000 ευρώ για να εξυπηρετηθούν και ικανοποιηθούν οι γνωστοί υμέτεροι …  
Εμείς στο τομέα των έργων η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΕΣ στον δήμο για να υπάρξει και ποιότητα στα έργα αλλά και όφελος οικονομικό στον δήμο με παράλληλη καταπολέμηση της ανεργίας που ιδιαίτερα στις ημέρες μας ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Δεν είναι άλλωστε υποκρισία το να προσφέρει ο δήμος ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων πακέτα βοηθείας από το να τους προσφέρουμε εργασία; Ειδικότερα στην σημερινή εποχή όπου η φτώχεια, η ανεργία και η ανέχεια απειλούν την κοινωνική υπόσταση του κάθε δημότη επιβάλλεται για ένα πρόσθετο λόγο έτσι ώστε οι πόροι του δήμου να χρησιμοποιούνται επ’ ωφελεία των δημοτών του».

15 σχόλια:

  1. Φωτογραφία του Συνεδριακού να δούμε το πλήθος λαού που έδωσε το παρών δεν έχετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κ. Αφεντουλίδης επέστρεψε μετά από χρόνια για να κρίνει. Καλά κάνει και δικαίωμα του. Μας είπε όμως πως ο Τερζίδης στηρίζει Μπαλάσκα αλλά δεν μας είπε ποιος έκανε Δήμαρχο τον Μπαλάσκα!!! Καλά κάνει και κρίνει, και κατηγορεί και συνεχίζει και προτείνει και θέλει να είναι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος το 2013. Αλλά ο Δήμος Κιλκίς δεν θέλει έναν Δήμαρχο 65 ετών. Θέλει ΑΝΑΝΕΩΣΗ και σε φιλοσοφία και σε νοοτροπία. Γιατί αν ήταν καλός ο κ. Αφεντουλίδης θα ήταν και Δήμαρχος και παλαιότερα βουλευτής. Ξέχασε την περίοδο που ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και "έκοβε" και "έραβε". Ε εμείς θυμόμαστε. οπότε πριν μιλήσεις δεν πρώτα τον καθρέφτη. Κάτι θα έχει να σου διδάξει. Όσον αφορά τον δάσκαλο κ. Πάταρα, τώρα έγινε δάσκαλος όταν του έκανες πρόταση να ήταν υποψήφιος τότε θα ήταν καλός δημοτικός σύμβουλος. Και τον ΔΗΜΟ να ΟΡΓΩΣΕΙΣ δεν θα βγει ΤΙΠΟΤΑ. Γιατί αν μιλήσουμε για έργα και ημέρες καίγονται αρκετά στελέχη της παράταξης Δημιουργίας! Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφεντουλίδη πάνε σπίτι σου να σου κάνει η γυναίκα σου τσάι να πιεις.
    Δεν τραβάς πλέον πάρε το χαμπάρι. Μάζεψες όλους τους παραιτημένους του τερζίδη και νόμισες έκανες ψηφοδέλτιο επειδή σε στήριζε ο Στέφανος Παραστατίδης.
    Τώρα κατέβα και για βουλευτής να φας και εκεί μια απογοήτευση και μετά να μπεις στο γεροκομείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο Αφεντουλίδη εσύ δεν έχεις ανάγκη.
    Δώξα το Θεώ έχεις χρήμα να κάνεις τον καμπόσο στην πολιτική.
    Αλλά μην νομίζεις ότι ο λαός του Κιλκίς έχει καλή γνώμη για σένα.
    Κάνε μια βόλτα στα κεφενεία και θα δεις.
    Όσοι δεν σε βρίζουν γελάνε με τα χάλια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόπο στα νιάτα! Στη φρεσκαδούρα!
    Καμαρώστε τους! Μέσα στην ευγένεια! Σέβονται τους μεγαλύτερους! Έχουν αρχές!
    Μήπως να μας διοικούσαν κιόλας?
    Στο "γηροκομείο" και όχι στο "γεροκομείο" να στείλεις τον πατέρα σου! Σου αρέσει να μιλάνε έτσι για τον πατέρα σου? Ποιος ξέρει πως σε μεγάλωσε! Με την νοοτροπία "τα δικά μου παιδιά είναι "παιδιά" και όλα τα άλλα "κ()λοπαίδια"! Έτσι τώρα και εσύ: Ο πατέρας σου, απλά επειδή είναι πατέρας ΣΟΥ, είναι σεβάσμιος ενώ όλοι οι άλλοι "άχρηστοι"!
    Να σε χαίρονται!
    Εμείς δεν θα πάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ... "Δώξα το Θεώ έχεις χρήμα"
    Δόξα με "ω" ...!!! Ωραία!
    Το "Δόξα τω Θεώ" άσε να το πει ο Αφεντουλίδης ΑΝ έχει χρήμα!
    Δες γιατί ΔΕΝ έχεις εσύ!
    Είναι γιατί παίζεις μάλλον πολλές ώρες πρέφα! ή γιατί δεν έχεις και πολύ μυαλό για να το βάλεις να δουλέψει! ή γιατί … οι τεμπέληδες στη Ελλάδα περίσσεψαν!
    Αντε γειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφεντουλίδη...λέγε ό,τι θέλεις!Δημοκρατία έχουμε!Κι επειδή έχουμε δημοκρατία..αν θέλουμε σε παίρνουμε στα σοβαρά..και αν θέλουμε..όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και στην κορφή ... καννέλα!
    Δημοκρατία έχουμε! και κρίση έχουμε! και πολλούς κομπλεξικούς έχουμε! ... αλλά δεν το ξέρουν! ...πόσο κομπλεξικοί είναι!
    Το αν θα αναλάβει στα σοβαρά ο καθένας την προσωπική του ευθύνη είναι το θέμα σήμερα και όχι αν θα πάρει στα σοβαρά τον "Α ή τον Β"!
    Αν θέλετε να είστε επαίτες (παρακαλώντας τον κάθε πολιτικό που το παίζει "πολύ σπουδαίος και Σωτήρας!") δικαίωμά σας! Αν ψάχνετε στο πρόσωπο ενός πολιτικού … τον "μπαμπά σας", δικαίωμα σας!
    Μη θέλετε να σας χειροκροτήσουμε κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. … ύστερα, είναι και το άλλο! Αν δεν φοράει "Αρμάνι" ο πολιτικός δεν μπορείς να τον πάρεις στα σοβαρά! Όταν επιλέγεις να ακολουθείς κάποιον που έχει άλλον αέρα βρε παιδί μου νιώθεις και εσύ αλλιώς! Νιώθεις το Κιλκίς από επαρχιακή πόλη να μεταμορφώνεται σε μητρόπολη της μόδας, σε πασαρέλα, σε κοσμικό προάστιο της Αθήνας με απίστευτο life style! Αχ λειώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εύη- αρκετά με την ανωνυμία3 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:16 π.μ.

    τι να πει κανείς για το λαό του Κιλκίς... μπράβο σε όσους επέλεξαν να κάνουν δήμαρχό μας έναν υπόδικο. είναι αλήθεια μεγάλη και πικρή όμως ότι ο καθένας παίρνει ότι του αξίζει. και στους Κιλκισιώτες αξίζει απ' ότι φαίνεται ο Μπαλάσκας. περαστικά μας. κύριε Αφεντουλκίδη μη μιλάτε δυνατά, μπορεί να ξυπνήσετε κάποιους από τον λήθαργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εύη- αρκετά με την ανωνυμία είπε...
    ti eipes bre koritsaki moy etsi kai allios den milai dinata h malon den milai apo thn epoxi poy itane boyleyths tora 8a milisi.kai an milisei ti 8a pei,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εύη- αρκετά με την ανωνυμία είπε...
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ H ANIXTH OMILIA DEN EKLEISE AKOMI KRIOSAME ΟΜΑΔΑ Λ
    Υ.Γ KOSTA KLEISE TO 8EMA FTANEI FTANEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κυρ Νίκος βάζει τα παιδιά του και τα ανήψια του να γράφουν σχόλια για να φαίνεται ότι έχει κόσμο που τον στηρίζει.
    Εμείς δεν είπαμε ότι ο Μπαλάσκας δεν είναι λαμόγιο.
    Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να επιβραβεύσουμε και την ανικανότητα του κυρ Νίκου επειδή συνοδεύεται με εντιμότητα.
    Άλλωστε ο Μπαλάσκας δεν υπήρξε κολλητός με Αφεντουλίδη?
    Μήπως και ο Τάκης δεν ήταν κολλητός του?
    Τώρα τι κάνει ο Νίκος, του κυνηγάει όλους αυτούς για ένα καπρίτσιο.
    Επειδή ο Παραστατίδης τον έβαλε να λιώσει τον Τερζίδη γιατί είχανε προηγούμενα.
    Και τώρα περιμένει να τον στηρίξει ο κυρ Νίκος.
    Πρόσεξε όμως κύριε Παραστατίδη, πολλές φορές ο αφελής πολιτικός από χρήσιμος ηλίθιος γίνεται και φιλόδοξος και το χέρι που τον ταίζει το δαγνώνει.
    Να σε δω τι θα κάνεις αν κατέβει για βουλευτής ο κυρ Νίκος για να θυμηθεί τα παλιά, τότε που έριχνε ύπνους στα έδρανα της Βουλής.
    Έχω την απορία, πως βολευόταν εκεί στα ξύλινα καθίσματα ο αθεόφοβος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τόσοι Σοφοί σ' αυτή την πόλη! Γιατί δεν μετακομίζετε ή καλύτερα ... γιατί δεν παίρνετε τα βουνά! Μπορεί ο καθαρός αέρας να σας ωφελήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.