Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δήλωση Κώστα Τσαουσίδη, για το νομοσχέδιο που καταργεί τις Σχολικές Επιτροπές

Δήλωση Κώστα Τσαουσίδη, υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το νομοσχέδιο που καταργεί τις Σχολικές Επιτροπές 

Την ώρα που για τους μαθητές της Θεσσαλίας δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα σχολεία, που πάνω από 20.000 είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών πανελλαδικά, που για 100άδες μαθητές δεν έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση από και προς το σχολείο και που η χρηματοδότηση για τα σχολεία έχει μειωθεί κατά 1,8 δις ευρώ τα τελευταία 12 χρόνια, η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών έρχεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων. Αυτή τη φορά με την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας.

Έτσι, από τη μία «ξεμπερδεύει» με την παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών από όργανα του Δήμου, και από την άλλη επιδιώκει να μειώσει κι άλλο την κρατική χρηματοδότηση των σχολείων μεταφέροντας την ευθύνη των οικονομικών στις ίδιες τις σχολικές μονάδες. Δηλαδή τα ίδια τα σχολεία, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, θα αναζητούν οικονομικούς πόρους για να λειτουργεί το δημόσιο σχολείο.

Αυτό είναι το αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας, που «οραματίζεται» η ΕΕ. Αυτό το σχολείο υλοποιούν τόσα χρόνια η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το σχολείο υπηρετούν και οι κ. Κυριακίδης – Βαφειάδης στο Κιλκίς, που δεν βγάζουν άχνα γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα, αλλά κατά τα άλλα ενδιαφέρονται για τη νέα γενιά και τις οικογένειές τους.

Το γεγονός ότι ανέχονται κάθε χρόνο μόλις 700.000 ευρώ να διατίθενται για τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Κιλκίς (δηλ. μισό ευρώ ανά μαθητή την ημέρα), και μεγάλο μέρος από το κόστος για τις ανεπάρκειες των σχολείων να το καλύπτουν οι γονείς από την τσέπη τους, δείχνει τη σύμπλευσή τους μ’ αυτή την πολιτική.

Φτάνει πια με την «συνήθεια» που θέλει ένα φθηνό και μίζερο σχολείο. Τώρα, μπροστά και στις Δημοτικές – Περιφερειακές Εκλογές μπορούμε «να πάμε αλλιώς», για τη μόρφωση των παιδιών μας, για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία, κόντρα στην πολιτική Κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, Δημοτικών – Περιφερειακών αρχών που τα βάζουν όλα στο ζύγι «κόστους – οφέλους».

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, είναι το μόνο αντίπαλο δέος σε μία βάρβαρη πολιτική που δεν υπολογίζει ούτε τις ανάγκες των παιδιών μας. Με πολλούς περισσότερους κοινοτικούς, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα δυναμώσει ο αγώνας για όλα όσα αξίζουν σε μας και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.