Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Ένα παιδί γεννήθηκε απόψε

Του Κώστα Μπούζα
Απόψε έγινε ένα θαύμα. Το μεγαλύτερο ίσως θαύμα αυτού εδώ του κόσμου κι ας μην το συνειδητοποιούμε απόλυτα. Είναι η συνεχής επανάληψη που δημιουργεί συνήθεια και αποτρέπει απ’ το ν’ αναζητήσεις την μαγεία των πραγμάτων. Κι όμως... Ήταν η πιο βαθιά στιγμή της νύχτας, λιγάκι πριν το χάραμα. Η ώρα εκείνη που όλα βουβαίνονται, λες και το νοιώθουν πως επίκειται της φύσης η ιερή στιγμή. Η νύχτα σε λίγο θα δίπλωνε νωχελικά τα πέπλα της και όλα λαχταρούσαν τον ερχομό του ήλιου, του αφέντη. Και τότε συνέβη... Ήρθε στον κόσμο ένα παιδί...

Ενημερωτική ομιλία στο Πεδινό με θέμα, "Ο ρόλος των νεφρών και η προστασία τους"



(VIDEO) Η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, ψάλλει τα κάλαντα σε φορείς της πόλης

 
Η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, ψάλλει τα κάλαντα σε φορείς της πόλης. Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

Ανακοίνωση για υποχρεωτικό εφοδιασμό των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε περιοχές της Ημαθίας και Πιερίας

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας και Πιερίας, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων και μέχρι την εξομάλυνση των καιρικών συνθηκών, ισχύει ο υποχρεωτικός εφοδιασμός των οχημάτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, στα εξής οδικά σημεία:

Γιατί η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου στη διένεξη με την Τουρκία

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Αν οι όποιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δεν είναι συμβατές με τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας, όπως αυτοί διατυπώνονται και στο ιδεολόγημα της «Γαλάζιας πατρίδας», τότε η Τουρκία έχει τρεις επιλογές. Είτε δε θα καταλήξει σε συμφωνία, είτε θα αναγκαστεί να καταλήξει άλλα θα παραβιάσει τους όρους της –όπως έπραξε με τη Συμφωνία της Μαδρίτης– είτε θα επιδιώξει να μεταθέσει την όλη συζήτηση στο μέλλον, ασκώντας παράλληλα πιέσεις που πηγάζουν από τη στρατιωτική της ισχύ. Η μετάθεση αυτή λειτουργεί υπέρ της ιδίας.

Και κάποια στιγμή νιώθεις κι εσύ πρόσκοπος...

Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Πρόσκοπος στη ζωή μου δεν έκανα. Είχα όμως την ευκαιρία να συναντήσω πριν 30 και βάλε χρόνια τον Κώστα το Στεφανίδη «Σκίουρο», ο οποίος είναι σύζυγός μου τα τελευταία….24 χρόνια.

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (9/1/2024)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Στο Novus Cup η Κ17 και η Κ15 του Αλέξανδρου Κιλκίς
Σε ένα ακόμη μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί από τις 27-29 Δεκεμβρίου η Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς. Τα τμήματα των Κ15 και Κ17 μετέβησαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στο Novus Cup, με την συμμετοχή κορυφαίων ομάδων της χώρας όπως του Παναθηναϊκού, του Ατρόμητου, του ΟΦΗ κ.α.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), μιλά στην Παναγίτσα Μιχαήλου και τη Γνώμη Κιλκίς Παιονίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ), εκ μέρους του οποίου μιλά στην Γνώμη και την Παναγίτσα Μιχαήλου, ο Ταμίας, Ιωάννης Σφήνας και μας ενημερώνει για τις δράσεις, τις επιτυχίες, τις διεκδικήσεις και τις προτεραιότητες τους, ένα χρόνο μετά.

ΟΛΜΕ: Απροστάτευτη η εκπαιδευτική κοινότητα στην έξαρση covid και άλλων ιώσεων

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ
Για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘΑ αρνείται να πάρει οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων covid που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Αντί μέτρων δημοσιεύονται «συστάσεις» προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, που όμως είναι ανεφάρμοστες χωρίς την σχετική πρόνοια.

Διακοπή ηλεκτροδότησης στο Μεταξοχώρι Κιλκίς, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ 

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή σας, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 11-01-2024 Πέμπτη από ώρα 09:30 έως 14:30, στο Μεταξοχώρι Κιλκίς.

Συμμετοχή του ΑΘΛΟΥ Κιλκίς, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing στην Κρήτη

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Με 1 Αργυρό, 1 Χάλκινο Μετάλλιο και 4 συμμετοχές έκλεισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing 2023 στην Κρήτη για τον ΑΘΛΟ ΚΙΛΚΙΣ.