Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Το Εξπρές του Μεσονυκτίου αλά Σκόπια

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης, Ε. Λ. 
 Στις 3 Ιουλίου 2020 στις 11 π.μ. πήγα στην γειτονική χώρα (Σκόπια) για προσωπική δουλειά και λίγο έξω από το Γεύγελη ενεπλάκη το όχημα μου σε τροχαίο. Σταμάτησε το πρώτο αυτοκίνητο για λόγους που δεν γνωρίζω, σταμάτησε το δεύτερο, σταμάτησα κι εγώ (τρίτο αυτοκίνητο) με κανονικό φρενάρισμα γιατί είχα απόσταση από το τρίτο αυτοκίνητο και η απόσταση που είχα μετά το φρενάρισμα ήταν τα ένα μέτρο και μέχρι να καταλάβω τι έγινε ένα τέταρτο αυτοκίνητο με χτύπησε με τέτοια δύναμη που το αυτοκίνητο μου κύλησε και χτύπησε με φόρα το τρίτο αυτοκίνητο. 

Ένας χρόνος κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας


Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Στις 7 Ιουλίου του 2019, οι πολίτες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να συγκροτήσει αυτοδύναμη, ισχυρή, σταθερή Κυβέρνηση και του ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου στην επόμενη τετραετία. Ένα χρόνο από τότε, όπως ο ίδιος τονίζει σε σχετική δήλωσή του, «η Ελλάδα έχει μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. 

Ο Κιλκισιακός ανανεώνει τη συνεργασία του με Κελεσίδη, Πεπεγιάννη, Κωτάκη και Μπελίτσα

Ο Α.Ο. Κιλκισιακός, ανακοινώνει την ανανέωση τη συνεργασία του με τους εξής τρεις ποδοσφαιριστές:
- Νικόλαος Κελεσίδης, Μέσος, 20 Ετών
- Αδριανός Πεπεγιάννης, Μέσος, 17 Ετών
- Νικόλαος Κωτάκης, Μέσος, 19 Ετών
- Νικόλαος Μπελίτσας: Μέσος, 33 Ετών

Γιώργος Φραγγίδης: Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος

Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη
Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από τότε που με τιμήσατε με την ψήφο σας δείχνοντας μου εμπιστοσύνη, και δίνοντάς μου έτσι την δυνατότητα να εκπροσωπήσω επάξια τον δικό μας Νομό, τον Νομό Κιλκίς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας από το Βλάση Αγτζίδη


Δείτε το τελευταίο μάθημα στο φετινό Σεμινάριο Σύγχρονης Ιστορίας, το οποίο κλείνει με ένα αφιέρωμα στα πολλά θέματα που γέννησε ο σταλινισμός στην τ. ΕΣΣΔ

Από το πηλοφόρι στο πινέλο...

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - συγγραφέας
Ποιος δεν θυμάται το στίχο του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε μουσική Μάνου Λοΐζου: "μη βροντοχτυπάς τις χάντρες η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί"; Ποιος δεν θυμάται τα χρόνια του καλού ελληνικού κινηματογράφου, όταν ο άνδρας ξεχώριζε σε τσίπα και σε μπέσα, με τους "καημούς του να σεργιανούν στη γειτονιά" και στην καθαρή του ματιά να λαμποκοπά το φως του ήλιου;

Κινητοποίηση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς ενάντια στο το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλους ΟΓΕ)
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καταγγέλλει το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που βάζει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις, τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Την άμεση αναβάθμιση οδικού δικτύου ΠΑΘΕ (Κόμβος Πολυκάστρου – Χαλάστρας), ζητά ο Δήμος Παιονίας

Δελτίο τύπου
Δήμου Παιονίας
Την άμεση αναβάθμιση οδικού δικτύου ΠΑΘΕ (Κόμβος Πολυκάστρου – Χαλάστρας), ζητά ο Δήμος Παιονίας, με επιστολή στους κ. Κουτσούκο Κωνσταντίνο Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», κ. Καραγιάννη Γεώργιο Γενικό Γραμματέα Υποδομών και στον κ. Ξενόφο Άρη Εκτελεστικό Πρόεδρο και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου​ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Θ. Κοσμίδης: Αβάσταχτο φορτίο η καταχνιά της ψυχής

Απάντηση στη δημοσίευση (Δείτε ΕΔΩ) της  Πρ. Αντιδημάρχου  Πολιτισμού Κιλκίς Άννας Δημάκης
Υπογράφει ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού
Είναι ολοφάνερο ότι βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.
Η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στη βραχύβια θητεία της πέτυχε το ακατόρθωτο.Αφαίρεσε από το Δήμο Κιλκίς, τα συμφέροντα του οποίου κατά τα άλλα προασπιζόταν, τη δυνατότητα λειτουργίας του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ και έκανε ανάθεση σε ιδιωτικό φορέα, ο οποίος φυσικά αποκόμισε και τα ανάλογα οικονομικά οφέλη.

Δημοπρατήθηκε η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΣΔΙΤ

Στη δημοπράτηση του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 7/7/2020, 05:45 μ.μ.

Σύλληψη για λαθραία καπνικά προϊόντα 
Συνελήφθη χθες (6 Ιουλίου 2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας μία ημεδαπή γυναίκα, διότι σε έρευνα της οικίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 127 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί για αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 08/07/2020

Με "πυροτεχνήματα", δημόσιες σχέσεις και παραγοντισμούς, δεν συγκαλύπτονται τα προβλήματα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

(Με αφορμή τος δωρεές ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Πιερίας)
Του Παναγιώτη Σαββίδη*
Όσες φιέστες και να στήσουν όπως αυτή που έλαβε χώρα στο περιβάλλον χώρο του κτιρίου του ΕΚΑΒ Πιερίας, τίποτα δεν μπορεί να κρύψει τις διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες για την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Πράξη αγάπης η δωρεά της πατρικής κατοικίας του Χρήστου Ζιώγα στο Δήμο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Αν η μεγαλοσύνη ενός ανθρώπου καθρεφτίζεται στα έργα του η ανάκλασή τους πολλαπλασιάζει το φως της ευλογίας στον τόπο εκδήλωσής τους.

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18: Μια ανάσα από το Πανελλήνιο ρεκόρ, ο Δημήτριος Παυλίδης

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Μια ανάσα από το πανελλήνιο ρεκόρ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18, ο Δημήτρης Παυλίδης, και με επίδοση που τον κατατάσσει στην 4η θέση παγκοσμίως για το 2020.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου & 7ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου & 7ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο ΚΔΑΠ Kinesis για την στήριξή του στο αίτημα μας να μας παραχωρηθεί αίθουσα για την πραγματοποίηση της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Eργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης

Eργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των νοσοκομείων “Παπαγεωργίου” και “424 ΓΣΝΕ” από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 7 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Δημιουργικά Νέα: Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος της εφημερίδας των παιδιών μας


Δελτίο τύπου 
ΚΔΑΠ "Δημιουργική Μάθηση"
Από τον Ιούνιο 2020 ξεκινήσαμε δυναμικά τα Δημιουργικά Νέα. Την εφημερίδα των παιδιών της οικογένειας του ΚΔΑΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ. Το δεύτερο τεύχος ήδη έχει αναρτηθεί, κάντε κλικ εδώ για να το δείτε.

Νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Παιονίας, ο Ι. Χατζόπουλος


Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας
Σύμφωνα με απόφαση της Γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Παιονίας κ. Δ. Σκαντζούρη, μέχρι τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών θα κατέχει ο κ. Ι. Χατζόπουλος μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΜΤΟ Παιονίας έως σήμερα.

Εκδήλωση Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνει την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 7:30 μ.μ., στην Πλατεία Κήπου – Πάρκο, στο Κιλκίς, εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Μένουμε Δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους», με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Τα νέα του ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος Αλέξανδρος" (7/7/2020)

Δωρεάν συμμετοχή μέσω ΕΣΠΑ
Αγαπητοί γονείς νοιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση σας για την σχολική χρονιά που σύντομα ολοκληρώνεται.

Πρεμιέρα για Πολιτιστικό Καλοκαίρι με θέατρο, στο "Θέατρο Λόφου Κιλκίς"

Το "Πολιτιστικό Καλοκαίρι" του Δήμου Κιλκίς ανεβαίνει ψηλά και στο Θέατρο Λόφου με καλλιτεχνική εσάνς και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ψυχαγωγία των πολιτών. Θεατρικές παραστάσεις με εναλλαγή κωμωδίας και δράματος, παιδικό θέατρο, συναυλίες δίνουν τον τόνο των φετινών εκδηλώσεων και λούζουν με φως και ζωντάνια τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια περιφοράς συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, θα πραγματοποιηθεί την 10η Ιουλίου 2020 ημέρα Παρασκευή και μεταξύ των ωρών 11.00 έως 11.30, για λήψη απόφασης στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Υποβολή αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της αριθμ. Πρωτ.: ΥΠΕΝ/ΓρΥΦΧΑΠ/55357/1334-11/6/2020 για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων-ΤΠΣ»"

Κάτω τα χέρια από την 71η Α.Μ. Ταξιαρχία "Πόντος" και το ΠΚΕΕΥΕ

Κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας για 71η Α.Μ. Ταξιαρχία ‘’Πόντος’’ και ΠΚΕΕΥΕ 
Υπογράφουν οι: 
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης
Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης 
Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης
Η παρουσία του στρατού είναι συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας και με παρεχόμενες εγγυήσεις ασφάλειας. Σε περιόδους δύσκολες για την οικονομική ανάπτυξη ο στρατός στάθηκε ρυθμιστικό αντίβαρο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής και ανάχωμα στην τοπική ανεργία. 

ΚΔΑΠ Δημιουργική Μάθηση: Ξεκινά δυναμικά η ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Δημιουργική Μάθηση
Το ΚΔΑΠ Δημιουργική Μάθηση σε αποκλειστική συνεργασία με τον ΑΚΣ Αστέρας Μεγάλης Βρύσης ξεκινάμε δυναμικά την ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ με προπονητή τον Χάρη Μοσχοβίτη, προπονητή UEFA C και παλαίμαχο παίκτη.