Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Γώγος. Ο Κιλκισιώτης νάνος με το τεράστιο ανάστημα...

(Μετά από επιθυμία πολλών αναγνωστών της Γνώμης αναδημοσιεύουμε παλιότερη ανάρτηση για τον Γώγο)
Του Πάνου Γεωργιάδη
- Που θα βρείτε μαζεμένα τα περισσότερα μικρόβια;
Μήπως σε ένα νοσοκομείο...;
Που θα βρείτε μαζεμένους αρκετούς παχύσαρκους;
Μήπως σε κάποιο ινστιτούτο αδυνατίσματος;
Που θα βρείτε μαζεμένους αρκετούς αμαρτωλούς;
Μήπως και σε κάποιο ναό...;
Που θα βρείτε τους περισσότερους ρατσιστές;
Μα φυσικά εκεί που συζητούν για αντιρατσισμό...

Ο Γώγος ο νάνος (όπως και πολλοί άλλοι "διαφορετικοί"), ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Διότι γεννήθηκε και έζησε μια περίοδο, που δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη οι αντιρατσιστές...

Ο τρίτος θεατής



Του Φώτη Μισόπουλου

....ωστόσο υπάρχουν ακόμα τα ρούχα που αγκαλιάζουν τόσο καλά το κορμί κι είναι έτσι να πούμε αχώριστα σε καιρό ειρήνης
ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ [1]

(VIDEO) Αν θέλεις κατοικίδιο, μην αγοράζεις - Επένδυσε στο να σώσεις ένα ζώο από το δρόμο


Σάββας Τσιτουρίδης: Εκσυγχρονισμός και τηλεφωνικές παρακολουθήσεις είναι έννοιες ασύμβατες

Δελτίο τύπου Δικτύου
 Ελλήνων Ριζοσπαστών

Η εισαγόμενη ακρίβεια είναι ακόμη ένας κυβερνητικός μύθος» τονίζει στην ΑΥΓΗ της Κυριακής ο Σάββας Τσιτουρίδης. Ο πρώην υπουργός δίνει έμφαση στον «πληθωρισμό της απληστίας» καθώς και στην «ντόπια αισχροκέρδεια» διαπιστώνοντας ότι «η ακρίβεια πάει στα ύψη σε προϊόντα και υπηρεσίες όπου κυριαρχεί ένας μικρός αριθμός επιχειρήσεων που τυχαίνει να είναι εξαιρετικά ισχυρές οικονομικά και σε αγαστή “συνεργασία” με την κυβέρνηση». Αναφερόμενος στη γαλάζια συνθηματολογία του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού», επισημαίνει πως «ό,τι πιο “πολυδύναμο” έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα το σύστημα Μητσοτάκη είναι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων του και “φίλων” του».

Η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά σε όλο της το μεγαλείο (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Πολυκάστρου)

Γράφει ο  Παναγιώτης Γουδαμάνης 
Ένα μεγάλο "αγκάθι" το οποίο οι υπεύθυνοι δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν και έχει γίνει μπαλάκι το οποίο "πετάει" ο ένας στον άλλο (ανάμεσα σε Δήμο ΠΑΙΟΝΙΑΣ, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ΟΣΕ - OSE) έχει καταντήσει η αποπεράτωση του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πολυκάστρου.

Εκατόν εξήντα (160) προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η με αριθμό 6Κ/2023 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 54 /τ. Α.Σ.Ε.Π./29.12.2023) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν εξήντα (160) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στα Σωφρονιστικά Καταστήματα (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) και στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Δικαιοσύνης), σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Δυναμική εκκίνηση για το Κιλκίς το 2024 - Στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης η ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Καλλισθένης Πάκα
Η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου υπέγραψε απόφαση που προβλέπει την ένταξη 20 δομών-βιομηχανικών πάρκων σε πανελλαδικό επίπεδο (υφιστάμενων και νέων), στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, μεταξύ αυτών και η ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς.

Το 2023 και οι αλήθειες του...

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Το '23 ήταν η χρονιά που περιέγραψε γλαφυρά ο Εντουάρντο Γκαλεάνο, ως «Ένας Κόσμος Ανάποδα».
Η κοινωνική απομόνωση που, χρόνια τώρα, δουλευόταν ψιλό γαζί μέσα από τα «κοινωνικά» μέσα δικτύωσης, βούτηξε τα παιδιά απ’ τις αλάνες και τα καθήλωσε σ’ ένα «παιχνίδι», δίχως πόδια, δίχως φωνή και δίχως σπρωξίματα. Σε ένα άφωνο και άχρωμο παιχνίδι, όπου τα δάχτυλα παίζουν σε πλήκτρα που δεν παράγουν μουσική.

Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και τα μέλη της νέας αναβαθμισμένης Περιφερειακής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκλογές του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των μελών της νέας αναβαθμισμένης Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνεχίζεται η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ονομάτων των νέων Αντιπεριφερειαρχών

Συνεχίζεται η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ονομάτων των νέων Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, γεγονός που επιτείνει την αγωνία τόσο των ίδιων των περιφερειακών συμβούλων της παράταξής του, όσο και των τοπικών κοινωνιών.

Η αναδάσωση του Λόφου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς

Του Θανάση Βαφειάδη
Κρανίου τόπο θύμιζε ο λόφος του Αγίου Γεωργίου άδενδρος και κατάξερος όπως ήταν μέχρι το 1927. Η ανάγκη δενδροφύτευσης του συζητήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο, όπως μαρτυρεί η σχετική απόφαση της 21ης Ιανουαρίου 1927 «περί αναδασώσεως λόφου Αγ. Γεωργίου και δενδροφυτείας πόλεως Κιλκίς». 

Αναβίωση του εθίμου της "Μπάμπως", στον Άσπρο


Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου σας καλεί τη Δευτέρα 8/1/2024 να γιορτάσετε μαζί μας την αναβίωση του εθίμου της "Μπάμπως". Πρόκειται για ένα έθιμο που φέραν οι πρόγονοι μας από τη Βόρεια Θράκη πριν ένα αιώνα και αναβιώνει μέχρι και σήμερα.

Κοπή βασιλόπιτας Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας
Ο Πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Τρύφων" Γουμένισσας σας προσκαλεί στην κοπή βασιλόπιτας, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στα γραφεία του συλλόγου (απέναντι από το δημοτικό κατάστημα) επί της Ανατολικής Ρωμυλίας 5, στις 11 το πρωί.
Θα γίνει:
1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ.
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2023.
Η παρουσία όλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Βασιλόπιτα Ένωσης Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Γουμένισσας

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Γουμένισσας σας προσκαλούν για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτα τους, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 5:30 μ.μ. στο καφέ «ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ» Γουμένισσας. Σας ευχαριστούν και σας περιμένουν. Τιμή Εισόδου 5€

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με ισχύ από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 1/05-01-2024) με ισχύ από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 06 Ιανουαρίου 2024.

Τι λέει ο Ηλίας Αβραμίδης σχετικά με την ανακοίνωση για επιβολή προστίμων από τη ΔΕΥΑ Κιλκίς

Υπογράφει ο Ηλίας Αβραμίδης
Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑ Κιλκίς

Ενημερώνονται οι καταναλωτές της ΔΕΥΑ Κιλκίς ότι:
Η ανακοίνωση των προϊσταμένων τεχνικής υπηρεσίας και διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Κιλκίς για την επιβολή προστίμων, έγινε ερήμην του Γενικού Διευθυντή και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δενδοφύτευση στη Γρίβα

Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στη Γρίβα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γρίβας και παιδιά του χωριού.