Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

(VIDEO) Διαμαρτυρία Υγειονομικών, μπροστά στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Διαμαρτυρία Υγειονομικών, μπροστά στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023.

Στεφ. Παραστατίδης: Σοβαρές καθυστερήσεις, δυσλειτουργίες και ερωτηματικά ως προς την εγκυρότητα της διαδικασίας αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Επίκαιρη Ερώτηση του Τομεάρχη Παιδείας ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Παραστατίδη, Βουλευτή Κιλκίς

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης.

Συνεστίαση ΚΚΕ Κιλκίς στην Κορομηλιά

Η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 2 Δεκέμβρη στις 8μμ, στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Κορομηλιά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Κώστας Τσαουσίδης μέλος της Τομεακής Επιτροπής του κόμματος. Θα ακολουθήσει λαϊκό ποντιακό γλέντι με τους Τάσο Ευτυχιάδη-λύρα τραγούδι, Χρήστο Σιταρίδη-πλήκτρα, Τριαντάφυλλο Ασαρτζή-κλαρίνο, Σάββα Τεπερίδη-μπουζούκι.

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών παρουσιάζει το βιβλίο "Ο Αστέρης ταξιδεύει στο διάστημα" της Κιλκισιώτισσας συγγραφέως Σωτηρίας Μιχαηλίδου


Ανακοίνωση Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς, σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023,ώρα 18:30, στο εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών ( Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος ) στην παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού:" Ο Αστέρης ταξιδεύει στο διάστημα".

Πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων δράσεων για παιδιά, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς


Θεατρικό Εργασστήριο Ποντιακού Θεάτρου στην Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»

Δελτίο τύπου 
Συλλόγου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, πραγματοποίησε ένα Θεατρικό εργαστήριο ποντιακού θεάτρου( workshop), στις 18 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο του Συλλόγου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».

Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό Πρόγραμμα Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων "Αγία Παρασκευή"

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων "Αγία Παρασκευή"
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου
17:30 Φωταγώγηση στον χώρο του σχολείου
18:00 Φωταγώγηση το δέντρο της πλατείας με ζεστό κρασί και κεράσματα.

Συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Π.Ε. Κιλκίς με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2023 – 2024»

Ο σχεδιασμός και δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2023 – 2024, εξετάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Διήμερο κινητοποιήσεων ΠΟΕΔΗΝ, στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2023

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30/11/2023 και ώρα 11.00 π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ 

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή σας, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος την Κυριακή 03-12-2023 
από ώρα 09:00 εως 14:00.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (29/11/2023)

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. 1Ε/2023: Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων (Κ.Θ. 10001)
2. Ανάρτηση αναμορφωμένων πινάκων κατάταξης και αποκλειομένων ΓΔ Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπ.Πο.
3. Αποτελέσματα ενστάσεων υποψηφίων ΓΔ Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Υπ.Πο.
4. Ανάρτηση αναμορφωμένων πινάκων κατάταξης και αποκλειομένων ΓΔ Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων Υπ.Πο.
5. Αποτελέσματα ενστάσεων υποψηφίων ΓΔ Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων Υπ.Πο.
6. Ανάρτηση αναμορφωμένων πινάκων κατάταξης και αποκλειομένων ΓΔ Σύγχρονου Πολιτισμού Υπ.Πο.
7. Αποτελέσματα ενστάσεων υποψηφίων επιπέδου ΓΔ Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπ. Πολιτισμού
8. Επιλεγείς επιπέδου ΓΔ του Υπουργείου Ανάπτυξης
9. Επιλεγείς επιπέδου ΓΔ της Γ ΓΑθλητισμού Υπ. Παιδείας - Θρησκευμάτων & Αθλητισμού
10. 2Κ/2019: Έκδοση νέων οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ

Σ. Παραστατίδης: «Aπελευθέρωση» του Δημοσίου Πανεπιστημίου, δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς την ολοκληρωτική κατάργηση των παραλυτικών νομοθετημάτων της κας Κεραμέως"

Δήλωση του Υπευθύνου Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ Στέφανου Παραστατίδη, Βουλευτή Κιλκίς και του Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ με αφορμή της πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ

Η πρωτοφανής για τα ελληνικά, ενδεχομένως και για τα διεθνή, πανεπιστημιακά χρονικά εκ περιτροπής εναλλαγή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ μεταξύ δύο εκ των τριών υποψηφίων, κατόπιν «συμφωνίας κυρίων», καταδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ο Ν. 4957/2022 αποτελεί ένα νομοθετικό τερατούργημα εμπνεύσεως της κυρίας Κεραμέως, οι διατάξεις του οποίου ναρκοθετούν και υπονομεύουν την λειτουργία των Δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας μας.

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Χαίρει των Κιλκισίων η πόλις τους Αγίους Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες (Φωτογραφίες)

Με πνευματική χαρά και αγαλλίαση πανηγύρισε ο Ιερός Κλήρος και ο ευλαβής Λαός του Κιλκίς τους ουράνιους προστάτες και εφόρους τους, Αγίους ενδόξους Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, τους εν Τιβεριουπόλει αθλήσαντες και Πολιούχους Κιλκίς.

Κάτοικοι της σημερινής Στρώμνιτσας, επισκέφτηκαν το Κιλκίς, για να προσκυνήσουν την εικόνα των 15 Μαρτύρων

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου*
100 περίπου άτομα με δύο λεωφορεία, κάτοικοι της σημερινής Στρώμνιτσας, επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 το Κιλκίς για να προσκυνήσουν το χέρι του Αγίου Πέτρου και την εικόνα των 15 Μαρτύρων.

Ενημερώστε επιτέλους τους ηλικιωμένους συγγενείς σας για τις τηλεφωνικές απάτες

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, στις 3 Οκτωβρίου 2023, συνεργός του προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη ημεδαπή σε περιοχή των Σερρών και με το πρόσχημα ότι η κόρη της, την οποία παρίστανε άλλη συνεργός του, τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, της απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ και 10 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 4.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο προαναφερόμενος αλλοδαπός άνδρας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 25/11/2020, 8:45 μ.μ.

Εξιχνιάσθηκε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 2 αλλοδαπών

Η κατάλληλη αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών.

Κιλκίς: Γκαλά Όπερας "100 χρόνια Μαρία Κάλλας", με τις σοπράνο Γιούλη Καραγκούνη, Βάσω Βαϊούλη και Αναστασία Πατσακίδου

Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο «Μαρτυρικά 2023» στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου (Video, Φωτογραφίες)

Επιτυχές χαρακτηρίστηκε το Διήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο υπό τον τίτλο "Μαρτυρικά 2023" που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, με γενικό θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη».

Χειροτονία Διακόνου στην πανήγυρη της Αγίας Αικατερίνης του Κιλκίς (Φωτογραφίες)

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάστηκε η ιερά μνήμη τους Αγίας ενδόξου Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου στον ομώνυμο νεόδμητο Ιερό Ναό του Κιλκίς.

Η ΚΕΝΤΡΟμόλος Δύναμη



Υπογράφουν:
Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος / Επιχειρηματίας
Μαρία Ντάμπου, Πολιτική Επιστήμονας / Διεθνολόγος
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Δημόσια συζήτηση γίνεται ξανά, περί της ύπαρξης ή μη του Kεντρώου ή Μεσαίου Χώρου και στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Ίσως αυτή η κουβέντα να μην σταμάτησε ποτέ. Κυρίως αναρωτιόμαστε σε ποιον ανήκει κομματικά αυτός ο ιδεολογικός χώρος. Ένας θολός και αμφιλεγόμενος πολιτικός όρος που αν και χρησιμοποιήθηκε ευρέως την τελευταία 40ετία -από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Συμμαχία, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων κτλ- δεν έχει πείσει καθαρά περί της ορθότητάς ύπαρξης του. 

(VIDEO) Εξοπλισμός σχολικών αιθουσών του Κιλκίς με διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας

Εξοπλισμός σχολικών αιθουσών του Κιλκίς με διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας. Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023.

Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

1. Εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη πραγματοποίησε η Καλλισθένη Πάκα

Δελτίο τύπου Καλλισθένης Πάκα
Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη πραγματοποίησε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υπ. Βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα.
Η συνάντηση έγινε σε ζεστό και φιλικό κλίμα στο γραφείο του Υπουργού και η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Κιλκίς, τον κλάδο των δικηγόρων και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Β. Γεωργιάδης, η Σ. Χατζηπανάγου, η Β. Μαρκοπούλου, ο Μ. Θεοχαράκης και η Φ. Κυριακίδου πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στο ΟκΡαδιο

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς (27/11/2023)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς

Εμπειρίες για τα Κορίτσια και την Κ17 "Τσέλσι"
Την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα στις κορασίδες του ΠΑΟΚ είχε το τμήμα Κοριτσιών του Αλέξανδρου Κιλκίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Love Football στην Θεσσαλονίκη. Μπορεί να ήρθε η ήττα με 5-1 από τον Δικέφαλο, όμως μέσα από τους συνεχείς αγώνες και τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, έρχεται η βελτίωση των παικτριών.

Η Metron, Βιομηχανία Ανελκυστήρων, σχεδιάζει για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες πρόσβασης για όλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, η Metron εκφράζει τη στήριξή και συμπαράστασή της στους ανθρώπους με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσβασιμότητας και προστασίας των δικαιωμάτων τους.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΟΡΑ

Η παράσταση "Ο εγωιστής Γίγαντας" του Oscar Wilde στο Κιλκίς



Ημερίδα με θέμα «1913-1923. Η σημαντική δεκαετία του Κιλκίς. Η Συνθήκη της Λωζάνης. Ιστορική διαδρομή, αμφισβήτηση προοπτική»

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς
Το 2023 παραπέμπει τη μνήμη μας σε δύο ουσιώδεις ιστορικούς σταθμούς για την Περιφερειακή μας Ενότητα. Συμπληρώνονται 110 χρόνια από την εποποιία της ένδοξης μάχης του Κιλκίς – Λαχανά και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Με τη μάχη του Κιλκίς ξεκινάει ο Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος, ο οποίος μετά τον θρίαμβο των Ελληνικών δυνάμεων, θα κατακυρώσει αδιαφιλονίκητα στους Έλληνες τον διπλασιασμό των εδαφών της Ελλάδας.

Ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς στο Πανελλήνιο Κύπελλο Tae Kwon Do W.T Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων- Νεανίδων, Ανδρών - Γυναικών

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 17-18-19/11/2023 ήμερες Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή πραγματοποιήθηκε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το Πανελλήνιο Κυπελλο Tae Kwon Do W.T Παίδων – Κορασίδων, Εφήβων- Νεανίδων, Ανδρών - Γυναικών.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας: επιτεύχθηκαν στον τόπο μας καινοτόμα αποτελέσματα για τη διαχείριση του νερού και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MED-QUAD

Δελτίο τύπου Επιμορωτικής Κιλκίς
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιμορφωτική Κιλκίς που συντονίζει το έργο εγκατέστησαν καινοτόμο εξοπλισμό στο Κιλκίς και προώθησαν τον ρόλο του «Κοινωνικά Ευαισθητοποιημένου Πανεπιστημίου».

Ντροπή για τον Αθλητισμό, το Παλιό Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς

Υπογράφει η Έφη Τζούρα Τζεβελέκη
Κυριακή πρωί βρέθηκα στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς να παρακολουθήσω αγώνα Χάντμπολ μικρών αθλητών του ΓΑΣΚ Κιλκίς. Η κατάσταση ήταν τραγική. Είχα την εντύπωση ότι θα πέσει στα κεφάλια μας, ο αέρας έμπαζε από παντού, παραμελημένο σε όλα τα επίπεδα, παγωμένο. Μόνο ο χώρος που υπήρχε ο φύλακας είχε ζέστη. Πατώματα μπαλωμένα, κερκίδες ξεφτισμένες, πλήρως απαξιωμένο σε ολα τα επίπεδα. 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Στη Δικαιοσύνη για το τέλος ταφής απορριμμάτων. Φόβοι για αύξηση των δημοτικών τελών από την επιβολή του

Δελτίο τύπου
 Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ)

Την έντονη αντίθεσή της εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για την αιφνιδιαστική εισαγωγή, και άμεση ψήφιση από τη Βουλή, της τροπολογίας που κατατέθηκε ερήμην της αυτοδιοίκησης και προβλέπει τη συσσωρευμένη παρακράτηση από τους ΚΑΠ (τακτικά έσοδα των δήμων) για την καταβολή από τους δήμους του Τέλους ταφής απορριμμάτων για τα έτη 2022, 2023 και 2024.

Ενδιαφέρουσα συνάντηση του ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς με τον ΑΙΟΛΟ Κατερίνης

Δελτίο τύπου ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς
Πολύ ενδιαφέρον είχε η συνάντηση, στις 25.11.2023, στον Νέο ΔΑΚ Κιλκίς, μεταξύ του ΑΠΟ ΑΤΛΑ και του Α.Π.Σ. Αίολου Κατερίνης, για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΜ, που αφορά στο αγωνιστικό τμήμα των γυναικών για την Β’ Εθνική. 

Επιτυχίες της ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς στην Αlbufeira Πορτογαλίας

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Στο παγκόσµιο πρωτάθληµα Kick Boxing που διεξήχθη στην Αlbufeira Πορτογαλίας συµµετείχαν µε την εθνική οµάδα της ΠΟΚ οι αθλητές του Α.Σ "Η Τόλµ" Κιλκίς Τσαρσηταλίδης Δηµήτριος έως 75 κιλά στο στυλ Full Contact λαµβάνοντας την 9η θέση και η Τσοµπάνη Άννα έως 70 κιλά στο στυλ Low Kick λαµβάνοντας την 5η θέση, σύµφωνα µε την κατάταξη της WAKO.

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης

Ανακοίνωση 
Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης

Η αναβληθείσα λόγω μη απαρτίας Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Συλλόγου με τα παρακάτω θέματα:

Αποχή των δικηγόρων του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους, έως τη Δευτέρα 4-12-2023

Ανακοίνωση 
Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς συνεδρίασε εκτάκτως στις 25/11/2023 και ώρα 22:30 με τηλεδιάσκεψη και, συντασσόμενο με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, αποφάσισε την καθολική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 27-11-2023 έως και τη Δευτέρα 4-12-2023.

(VIDEO) Συναυλία βυζαντινής μουσικής στον Ιερό Ναό Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς, με τους Βυζαντινούς Μελωδούς ΓΕΧΑ Κατερίνης

Συναυλία βυζαντινής μουσικής στον Ιερό Ναό Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς, με τους Βυζαντινούς Μελωδούς ΓΕΧΑ Κατερίνης. Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η νύχτα, σαν πελώριο παράθυρο


Του Φώτη Μισόπουλου
Μιλάει πάντα σαν να πληρώνει για κάθε λέξη του
ΦΕΡΝΆΝΤΟ ΑΡΡΑΜΠΑΛ [1]

Χ. Χαραλαμπίδου: «Μεταρρυθμίσεις ουσίας, όχι φορολογικό σύστημα εξόντωσης των ελεύθερων επαγγελματιών»

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου
Δικηγόρος

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η εμπάθεια απέναντι σε έναν από τους βασικούς πυρήνες της οικονομίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η κυβέρνηση με ένα άκρως αναχρονιστικό και άδικο νομοθέτημα, οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και τον αφανισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών και μάλιστα με την «επίφαση» της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

(VIDEO) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών, από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών, από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς. Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023.

(VIDEO) Κιλκίς: Δείτε ολόκληρο το Διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Μαρτυρικά 2023» με θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη»

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, διοργανώθηκε, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, διήμερο Συνέδριο με τίτλο «Μαρτυρικά 2023» και γενικό θέμα «Χριστιανισμός και Ευρώπη», εξ αφορμής των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή εν όψει του εορτασμού των πολιούχων του Κιλκίς Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 25/11/2023, 9:59 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν δύο άτομα στη Χαλκιδική για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (24 Νοεμβρίου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο ημεδαποί άνδρες, για διακίνηση ναρκωτικών.

"Η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας"

Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η βία κατά των γυναικών, είναι κρυμμένη καλά. Είναι μια σκιώδης παρουσία με ακονισμένα νύχια.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο Ράντσο Κιλκίς



(VIDEO) Για τα σχολικά δρομολόγια συζητά ο Χρήστος Παπαστεργίου, με γονείς μαθητών του Νομού Κιλκίς

 
Για τα σχολικά δρομολόγια συζητά ο Χρήστος Παπαστεργίου, με γονείς μαθητών του Νομού Κιλκίς. Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023.

(VIDEO) ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Κάποιες χαραμάδες φωτός φαίνονται για τα δύο μεγάλα οδικά έργα του Νομού Κιλκίς

Χρήστος Παπαστεργίου σε συνέντευξη τύπου στο Κιλκίς: ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: Κάποιες χαραμάδες φωτός φαίνονται για τα δύο μεγάλα οδικά έργα του Νομού Κιλκίς. Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023.

(VIDEO) Φυλλάδια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μοιράζουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς

(VIDEO) Φυλλάδια για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, μοιράζουν οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς. Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023.

Ανοιχτή σύσκεψη φορέων του Κιλκίς, για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς

Ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προκηρύξει τα σωματεία και οι ομοσπονδίες των υγειονομικών όλης της χώρας, την ερχόμενη εβδομάδα 29-30/11, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, σας καλούμε:
Σε ανοιχτή σύσκεψη την Κυριακή 26/11, στις 19:00, στο γραφείο του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς εντός του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.
Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς
Κλαδικό Σωματείο στα Τρόφιμα-Ποτά
Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, δυναμώνει τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην πολύμορφη βία που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο εργασίας, στην οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής, ενάντια σε κάθε μορφής βία που εντείνει την γυναικεία ανισοτιμία τους και βάζει φραγμό στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

« Απαιτείται δημοσιονομική πειθαρχία, διαρκής ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών και στήριξη στις μικρές οικονομικές οντότητες της αγοράς»

Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Κατατέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. 

Οριστικό τέλος στην καθυστέρηση του έργου του οδικού άξονα Νέας Σάντας- Ασσήρου

Δελτό τύπου Γ. Γεωργαντά
Οριστικό τέλος τόσο στην ομηρία των κατοίκων του νομού Κιλκίς αλλά και στην καθυστέρηση του έργου του οδικού άξονα Νέας Σάντας- Ασσήρου δίνει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αριθμό. πρωτ. 1506/2023 (ΑΔΑ: 6Χ8Ο7ΛΛ-6Κ1) σύμφωνα με την οποία:

Σεμινάριο κατασκευής μάσκας από το τμήμα παραδοσιακής χειροτεχνίας της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «οι Αργοναύτες»

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «οι Αργοναύτες»
Το τμήμα παραδοσιακής χειροτεχνίας της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «οι Αργοναύτες», διοργάνωσε στις 15 Νοεμβρίου 2023, στο εντευκτήριο του συλλόγου, ένα σεμινάριο κατασκευής παραδοσιακής μάσκας Μωμογέρων, με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη, ηθοποιό και μελετητή του εθίμου των Μωμογέρων κ. Γιώργο Σιαπανίδη.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (23 Νοεμβρίου 2023) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχύ από το Σάββατο 25-11-2023

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 20/24-11-2023), με ισχύ από το Σάββατο 25-11-2023.