Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Eλένη Λιαρετίδου: Πολιτισμός και Τέχνη

Γράφει η Eλένη Λιαρετίδου
Πολιτισμός με την ευρεία έννοια είναι καταρχάς το πώς βιώνουμε την καθημερινότητα μας, είναι η ποιότητα της ζωής μας και της μεταξύ μας επικοινωνίας, είναι η σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και η δυνατότητα να την αναπτύξουμε. Πολιτισμός είναι η προστασία υλικών και άυλων στοιχείων του παρελθόντος αλλά και της σύγχρονης ζωής. Πολιτισμός είναι τα πνευματικά και καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Ομιλία Στέφανου Παραστατίδη στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο

​Στέφανος Παραστατίδης στη Βουλή: «Στόχος μας δεν είναι να μπορεί κάποιος να κάνει νόμιμα 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλει πέρα αλλά να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια με 1 δουλειά.»
Δελτίο τύπου Σ. Παραστατίδη
Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου « Για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» με ομιλία παρέμβαση του ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης έθεσε σειρά θεμάτων που καταδεικνύουν την συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει με ένα ακόμα νομοσχέδιο με «ευρωπαϊκό περιτύλιγμα» μια σειρά δυσμενών για τον εργαζόμενο ρυθμίσεων που επιτείνουν την ανασφάλεια στην αγορά εργασίας.

Ενημέρωση για απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων

Ανακοίνωση Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κιλκίς
Η Ομοσπονδία μας, ενημερώνει το κοινό για σειρά απατών που συμβαίνουν εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων. Συγκεκριμένα, επιτήδειοι καλούν τους πελάτες των λογιστικών γραφείων παριστάνοντας ότι καλούν εκ μέρους του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζονται και τους ζητούν στοιχεία όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών ή κωδικούς e-banking, υποκρινόμενοι ότι αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για την διεκπεραίωση διάφορων αιτήσεων (π.χ. Market Pass ή αποζημιώσεις, κ.α.) ή επεξεργασία φορολογικών θεμάτων.

Τα εγκαίνια του ναού των Αγίων Πάντων Πολυκάστρου (Φωτογραφίες)

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, εορτάζοντας, όπως ορίζει η Εκκλησία μας, επί μία εβδομάδα τα μεθέορτα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, προσήλθαμε ομοθυμαδόν επί το αυτό καταγγέλλοντας την σταυρική θυσία του Εσταυρωμένου Θριαμβευτού και δοξολογούντες την τριήμερο ένδοξη Ανάστασή Του, όπως συμβαίνει κάθε Κυριακή στους ναούς μας.

Κοντά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλία, ο Δήμος Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τις ανάγκες που προέκυψαν, δεν άφησαν ασυγκίνητους τους πολίτες του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας για την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας. Συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων, ειδών υγιεινής, νερών και κλινοσκεπασμάτων και έγινε ο απαραίτητος διαχωρισμός και η κιβωτοποίησή τους.

Περιοδείες “Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας” σε οικισμούς του Δήμου

Δελτίο τύπου “Λαϊκής Συσπείρωσης Παιονίας” 
Περιοδείες σε Πολύκαστρο, Πευκόδασος, Μικρόδασος, Πλατανιά, Ευζώνους, Ποντοηράκλεια, Ασπρο, Ευρωπό και Γουμένισσα πραγματοποίησε η “Λαική Συσπείρωση Παιονίας” με επικεφαλή το δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Παιονίας, Βασιλακάκη Τάσο, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Πετρέντση, Ηλία Σμυδάκη-Χαμουρούδη, Νίκο Τσουμάνα, Κώστα Πολίτη, την υποψήφια σύμβουλο Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, Ζωή Μακρή καθώς και την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο, Ειρήνη Χατζή.

Παραδόθηκε προς χρήση από την ΠΕ Κιλκίς το αντιπλημμυρικό έργο στον οικισμό Άγιος Πέτρος

Ένα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικό έργο προστασίας στον οικισμό Άγιος Πέτρος του Δήμου Παιονίας που κατασκεύασε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων παραδόθηκε, σήμερα, προς χρήση, επιλύοντας το μεγάλο πρόβλημα των πλημμυρών στην περιοχή.

Για την Τοπική Ανάπτυξη και την Πρόοδο

Του Γιώργου Χ. Ηλιάδη*
Ο χρόνος στην κλεψύδρα διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών λιγοστεύει, καθώς αποµένουν περίπου δύο εβδομάδες µέχρι την διενέργειά τους. Σε αυτές, οι δημότες θα κληθούν να επιλέξουν από µια τριάδα υποψηφίων Δηµάρχων και ένα τεράστιο πλήθος υποψηφίων Δηµοτικών Συµβούλων. 

Κωνσταντίνος Ζώτος: Για το Κιλκίς που μας αξίζει

Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Ζώτος του Νεόφυτου

Ασφαλιστικός Πράκτορας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κιλκίς

Οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου είναι από τις πλέον σημαντικές στην ιστορία της αυτοδιοίκησης και σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια στον τόπο μας, το Κιλκίς.

Το «ΝΕΟ Κιλκίς» είναι παντού-Δυναμική περιοδεία από τον υπ. Δήμαρχο Θεόδωρο Βαφειάδη

Το πρόγραμμα, τις θέσεις, αλλά και τις αρχές του δημοτικού συνδυασμού «Νέο Κιλκίς», παρουσιάζει στους δημότες, απ’ άκρη σ’ άκρη του Δήμου Κιλκίς, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόδωρος Βαφειάδης.

Οι έφεδροι αξιωματικοί νομού Κιλκίς, γιόρτασαν το προστάτη τους Άγιο Νικήτα

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς με ένα διήμερο πανηγυρικών εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Νικήτα του Γότθου, προστάτη των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών και τίμησε τους πεσόντες Έφεδρους Αξιωματικούς.

Πετυχημένη η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην 87η ΔΕΘ

Δελτίο τύπου  Επιμελητηρίου Κιλκίς
Δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην 87η ΔΕΘ, στηρίζοντας ενεργά την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του τόπου με την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, στην πιο σημαντική ίσως διεθνή έκθεση που γίνεται στη χώρα μας. Αυτή πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 09 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) στο περίπτερο 17, με τη συμμετοχή των παρακάτω επιχειρήσεων :