Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Γιάννης Παπαϊωάννου: Είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κιλκίς

Σταύρος Αμοιρίδης: Για ποιον λόγο είμαι υποψήφιος

Υπογράφει ο Σταύρος Αμοιρίδης*
Σε λίγες μέρες θα διαλέξουμε νέους τοπικούς άρχοντες για τέσσερα χρόνια, που θα αναλάβουν τα ηνία της διοίκησης του Δήμου μας τον Σεπτέμβριο. Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τον καναπέ όλοι μας, γιατί πολύ καλή η διατύπωση των παραπόνων αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γίνουμε όλοι μας μέρος της λύσης. 

Χρ. Χαραλαμπίδου: Ο πολιτισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γράφει η Χριστίνα Χαραλαμπίδου*
Δικηγόρος
Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελούν αδιαμφισβήτητα τους πρωτογενείς φορείς της δημιουργίας πολιτιστικής υποδομής και της διαχείρισης των πολιτισμικών πόρων.

Κοσμοπλημμύρα σε Μυριόφυτο και Αμάραντα για το Δημήτρη Κυριακίδη

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Τα Αμάραντα, ο Άγιος Χαράλαμπος και το Μυριόφυτο έστρωσαν το δρόμο της νίκης στο Δημοτικό Συνδυασμό ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ στη μέση του κύκλου των περιοδειών του. 

Περιφορά εικόνας και πανηγύρι στο Χέρσο Κιλκίς

"Αόρατοι άνθρωποι σε αδιάβατους δρόμους"

Γράφει η Χρύσα Κεσίδου*
Στατιστικά τουλάχιστον το 10% του γενικού πληθυσμού παρουσιάζει προβλήματα που εμποδίζουν την κοινωνική του αλληλεπίδραση (Στην Ελλάδα ο αριθμός των ατόμων με αναπηρίες υπολογίζεται περίπου στο 1 εκατομμύριο). 

Πολιτική εκδήλωση των "Ελλήνων Ριζοσπαστών" στη Θεσσαλονίκη


Υπογράφει ο Σάββας Τσιτουρίδης​
Πρόεδρος "Ελλήνων Ριζοσπαστών"
Συζητάμε για την Ελλάδα που αξίζουμε στην Ευρώπη που θέλουμε, την Κυριακή 19 Μαϊου στις 11:30 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη (Μεγ. Αλεξάνδρου 49, Νέα Παραλία).

Ανακοίνωση για πρόσληψη εποχικού προσωπικού στον Γ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (Γ.Ο.Ε.Β.) Πεδιάδων Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαέξι (16) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Οργανισμού (για την κεντρική του υπηρεσία και τις περιφερειακές του οργανικές μονάδες, που εδρεύουν στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας).

Μέσοι Απόστολοι: Μαγική και συναρπαστική η "Γιορτή - Αφιέρωμα στη μάνα"

Υπογράφει ο Κώστας Θεοδωρίδης
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων
Χωρίς ίχνος αλαζονείας και διάθεσης αυτοπροβολής η «ΓΙΟΡΤΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων ήταν πραγματικά μαγική, συναρπαστική, μια όαση που πρόσφερε στο κοινό της την πλούσια δροσιά της υπέρτατης συγκίνησης, της ανείπωτης χαράς και του απροσμέτρητου ενθουσιασμού.

Κιλκίς: Πετυχημένο το σεμινάριο «Γεωπεριβαλλοντικές διαδρομές στον μύθο, στον θρύλο και στην ιστορία»

Δελτίο τύπου Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Π.Ε Κιλκίς και Στυλίδας-Υπάτης
Από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Γεωπεριβαλλοντικές διαδρομές στον μύθο, στον θρύλο και στην ιστορία», που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (ΚΠΕ Κιλκίς) και το ΚΠΕ Στυλίδας-Υπάτης σε 50 εκπαιδευτικούς Σχολικών Μονάδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της επικράτειας τα οποία συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά μονοπάτια», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιείται το σεμινάριο. Στην υλοποίηση του σεμιναρίου συνέβαλαν οι φορείς: Δήμος Κιλκίς, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και Δασαρχείο Κιλκίς.

Το κριτήριο ψήφου σε όλες τις κάλπες, να μην είναι ποιος είναι ο λιγότερο κακός

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Οι εκλογές αποτελούν έναν σταθμό της πολιτικής – κοινωνικής δράσης, της ταξικής πάλης, που καταγράφουν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή έναν πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων.
Πίσω από κάθε πολιτικό συσχετισμό δυνάμεων πρέπει να δούμε τα ταξικά – οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούνται. Τα κόμματα είναι αντανάκλαση των κοινωνικών τάξεων που μέσο αυτών προωθούνται τα ιδιαίτερα και γενικά οικονομικά συμφέροντα.

Ο Κώστας Παπαελευθεριάδης, η Ειρήνη Αλεξανδρίδου και ο Βασίλης Αϊβαζίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη τον Γιάννη Φαχουρίδη

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Γιάννη Φαχουρίδη
Ο Κώστας Παπαελευθεριάδης θα είναι υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» και υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς τον Γιάννη Φαχουρίδη.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Προεκλογικό σποτ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς και Παιονίας για τις εκλογές Μάη 2019

Νέο ΕΣΠΑ 2019-2020 στο ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος

Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος – Αλέξανδρος
Σας ενημερώνουμε πως αναμένεται σύντομα η πρόσκληση ΕΣΠΑ για το πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2019-2020.
Παρακαλούνται οι γονείς που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν την αίτηση τους για τη νέα σχολική χρονιά να έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2018, να εκδώσουν πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αλλά και να εκδώσουν/ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ.

Κιλκίς: Συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με κύριο θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Εξετάσεις βοηθών φαρμακείου Ιουνίου 2019

Από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας βοηθού φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2019 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη ως εξής:

Γιορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Ανακοίνωση Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς
Κάθε χρόνο στην Ενορία μας η Εορτή της Μεσοπεντηκοστής εορτάζεται με έναν ξεχωριστό τρόπο. Υπάρχει παλαιά παράδοση, την ημέρα αυτή μετά την Θεία Λειτουργία, να γίνεται Λιτανεία με την Εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος. Εκεί γίνεται Αγιασμός και πάλι λιτανεύοντας την Εικόνα της Παναγίας επιστρέφουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ημαθία: 55χρονος δικυκλιστής τράκαρε με αμαξοστοιχία και σκοτώθηκε

Σήμερα (18 Μαΐου 2019) και ώρα 07.45 περίπου, στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοχώριου Ημαθίας, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με διερχόμενη επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 55χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Κιλκίς: Παρουσίαση του μουσικοθεατρικού δρώμενου "Τα Μονοπάτια της Προσφυγιάς"

Δελτίο τύπου 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς
Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και το 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο της δράσης "Μια νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μουσικοθεατρικού δρώμενου "Τα Μονοπάτια της Προσφυγιάς" που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ειρήνης την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 και ώρα 11:30πμ.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς (18/5/2019)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς
Ισόπαλο με σκορ 2-2 έληξε το πρώτο παιχνίδι play off των Νέων του Αλέξανδρου στο Καμπάνη με την τοπική Δόξα.  Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του Αλέξανδρου να προηγούνται στο α΄μέρος 2-0 και να χάνουν και αρκετές ευκαιρίες να αποκτήσουν ευρύτερο προβάδισμα. 

Εκδήλωση με θέμα, «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς… αύριο. Ξαναδιαβάζοντας το παρελθόν…»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και σας προσκαλεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 20.00 – 22.00 στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου ανανέωσης του κτηρίου και των εκθεσιακών χώρων του Μουσείου
«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς… αύριο. Ξαναδιαβάζοντας το παρελθόν…»

4ο Τουρνουά Μίνι Βόλεϊ Αγοριών - Κοριτσιών



Δελτίο τύπου Άτλαντα Κιλκίς
Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 ο Άτλας Κιλκίς Διοργανώνει το 4ο Τουρνουά μίνι Βόλεϊ Αγοριών και Κοριτσιών, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς (ΔΑΚ Κιλκίς), σε συνεργασία με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (ΕΣΠΕΜ),

Κωνσταντίνος Βιολιτζής: Είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κιλκίς

Τα νέα του συνδυασμού «Η Παιονία της Προόδου» του Κώστα Σιωνίδη (18/5/2019)

Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη
Ο Κώστας Σιωνίδης με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της «Παιονίας της Προόδου» επισκέφθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου την Πλατανιά και την Ποντοηράκλεια όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του και άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων.

Video: Ο Γερμανός επενδυτής Γιοργκ Βάιντμαν επισκέπτεται τον υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς Παύλο Τονικίδη


Ο Γερμανός επενδυτής Γιοργκ Βάιντμαν επισκέπτεται τον υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς Παύλο Τονικίδη, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.) στην Πιερία, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.