Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Mitsubishi: Σε θέση εκκίνησης με νέα ταυτότητα To Eclipse Cross αποτελεί μια ξεχωριστή προσέγγιση

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Με εχέγγυο την ιαπωνική ποιότητα κατασκευής (J-Craftsmanship) και νέα σχεδιαστική ταυτότητα, η Mitsubishi προχωρεί σε μια ξεχωριστή προσέγγιση, με στόχο να διευρύνει το… ανήσυχο κοινό της. 

Λανθάνων χρόνος και ποδόσφαιρο


Γράφει ο Γιώργος Πελίδης*
Γνωρίζουμε ότι σε όλα τα αθλήματα απαιτούνται ταχύτατες κινήσεις σε περιβάλλον το οποίο διαφοροποιείται συνεχώς και με αυτήν την έννοια προκύπτουν διαφορετικοί στόχοι. 

Γιατί να πας στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία


Του Θωμά Χ. Μαρκόπουλου*
Γιατί πρέπει και θέλω να πάω - και να πάμε - στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Κιλκίς και το Πολύκαστρο (και σε κάθε πόλη που μπορεί να πάει ο καθείς και η καθεμία:

Χατζησάββας: "Όλοι στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία με την Ελληνική Σημαία στα χέρια"

Κάλεσμα του Βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή νομού Κιλκίς, Χρήστου Χατζησάββα, για τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία
Όλοι στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία με την Ελληνική Σημαία στα χέρια!
Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη για την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Δημιουργείται Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς

Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη στον υπό σύσταση Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους επικοινωνώντας με την κ. Μαρία Φαρμάκη, αρχαιολόγο  στα τηλέφωνα: 2310 413415, 23410 22477 & 6977517758


Απέδωσαν οι αστυνομικοί έλεγχοι για παράνομη κατοχή όπλων

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, για τον εντοπισμό παράνομων όπλων κρότου και επικίνδυνων εξαρτημάτων εκτόξευσης φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Η τροχονομική παράβαση την εβδομάδα που πέρασε

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Κάλεσμα Μητροπολίτη για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του Κιλκίς

Κάλεσμα συμμετοχής στο Συλλαλητήριο του Κιλκίς προς τον κλήρο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου απηύθυνε με εγκύκλιο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της ακριτικής Μητροπόλεως κ. Εμμανουήλ.

Συνέντευξη τύπου Γ. Γεωργαντά στα γραφεία της Ν.Δ.

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, θα παραχωρήσει αύριο, Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 12:00, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος στην Αθήνα, συνέντευξη τύπου με θέμα τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων. 


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό λόγω εργασιών

Ανακοινώνεται ότι αύριο (6 Ιουνίου 2018) θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στον Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου (289ο χιλιόμετρο).

"Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, θα υλοποιηθεί από την κ. Βαρβάρα Πίκουλα, χοροδιδάσκαλο παραδοσιακών χορών, η δ΄ ενότητα από τον νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που εγκαινιάστηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, με τίτλο "Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια".

Σούλης: "Όλοι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πλατεία Eιρήνης Κιλκίς"

Υπογράφει ο
Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Ν.Δ.
νομού Κιλκίς
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:30, στην Πλατεία Eιρήνης στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για το θέμα του Μακεδονικού Ζητήματος. 

Εκδήλωση παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς


Κιλκίς: Εκδήλωση με ομιλητή τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του να δώσουν το παρών στην εκδήλωση πολιτικού διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12-06-2018 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς. 

Ευχές Δημάρχου Παιονίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Σε λίγες μέρες θα ολοκληρωθεί μια ακόμη σχολική χρονιά με τα όποια διαχρονικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και μια χρονιά με θυσίες και προσπάθεια από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΥΚΤΗΓΟΡΙΑ με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΝΥΚΤΗΓΟΡΙΑ
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
Θέμα: 
“Προλεγόμενα στην πρώιμη κριτική θεωρία”
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018
Λέσχη Φίλων του “ΕΝΕΚΕΝ”
Προξένου Κορομηλά 37 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Είσοδος ελεύθερη- ώρα 21.00

Ξεκινούν 5 νέες δράσεις του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 365 εκατ. ευρώ

Την έναρξη πέντε νέων δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και την στήριξη των τοπικών οικονομιών ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης - Συγκριτικοί πίνακες

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά σε συγκριτικούς πίνακες, τις αλλαγές που προβλέπει το σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», σε σχέση με την παρούσα κατάσταση.
Δείτε ΕΔΩ

"Πάνε να καταργήσουν το τμήμα ΤΕΙ στο Κιλκίς"

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Από της 20 Οκτωβρίου του 2016 κατόπιν επίσκεψης κλιμακίου της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ στη τότε Διοίκηση του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), ενημερώσαμε με δελτίο τύπου την κοινωνία του Κιλκίς, βουλευτές, δημοτικές αρχές και πολιτευτές ότι η μετεγκατάσταση του τμήματος ΤΕΙ «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης» στο νέο κτίριο είναι καίριας σημασίας για την φυσιογνωμία του τόπου μας, καθώς παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με το αναπτυξιακό κομμάτι του νομού, αν δοθεί μεγαλύτερο και καλύτερο περιεχόμενο στο ήδη υπάρχον Τμήμα ΤΕΙ (Κιλκίς), όπως και προφίλ ανάλογο των απαιτήσεων της εποχής και της περιοχής.

Video από την τελετή παράδοσης της ανακαινισμένης Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς


Ανάσα στους ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα έδωσε η ανακαινισμένη πτέρυγα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως με κονδύλια που διέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Γεωργαντάς: "Κύριε Ρεβενάκη δεν μας αφήνετε περιθώριο «καλοπροαίρετης» προσέγγισης και συνεργασίας"

Απάντηση Γ. Γεωργαντά στο Διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς
(Σχετική δημοσίευση ΕΔΩ)
Όταν ένας Βουλευτής συναντιέται και με τα δύο σωματεία που εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων και των γιατρών σε ένα νοσοκομείο και δεν επιδιώκει συνάντηση με την διοίκηση του και όταν το γεγονός αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, τότε προφανώς κάτι καινούριο έχει προκύψει. 

Σκοτώθηκαν δύο άτομα σε τροχαίο

Χθες (4 Ιουνίου 2018) την 20.35 ώρα περίπου, στο 455ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός με συνοδηγό 43χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικά στηθαία, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου και της 43χρονης.

Συνάντηση εργασίας για το ΤΕΙ Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς 
Τη θέση ότι ο Δήμος Κιλκίς υποστηρίζει αταλάντευτα την αναβάθμιση του ΤΕΙ Σχεδίασης και Τεχνολογίας Ένδυσης σε πανεπιστημιακή σχολή εξέφρασε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης σε ευρεία συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Ιουνίου μετά από αίτημα του Αντιπροέδρου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για τη νέα εκπαιδευτική δομή των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Κ.Ε.Ε.) που έχει ψηφιστεί με το Ν.4485/17 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μουσική παράσταση της τάξης μουσικής προπαιδείας του Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς


Παρέδωσαν είδη βρεφικού και παιδικού ρουχισμού στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 με βαθύ το αίσθημα της προσφοράς, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα ειδών βρεφικού και παιδικού ρουχισμού καθώς και είδη βρεφικής φροντίδας (αποστειρωτές και βραστήρες) στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μας μετά από αίτημα της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής μέσω της προϊσταμένης του τμήματος κ. Ελένης Τσιφτσόγλου με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για τη φροντίδα των νεογνών που τα έχουν άμεση ανάγκη.

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Κιλκίς για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος 5 Ιουνίου σήμερα εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος όπως έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη το 1972 (για την ακρίβεια στις 5 Ιουνίου 1972).

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 21 χρόνια από το Πρωτόκολλο του Κιότο

Του Σεραφείμ Κερασιώτη
Μαθηματικού –Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού
Η περιπέτεια αντιμετώπισης των παραγόντων που ευνοούν παγκόσμια τις κλιματικές αλλαγές άρχισε το 1997, η αφύπνιση των χωρών μετά από 21 χρόνια είναι άκρως επιβεβλημένη και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των «αερίων θερμοκηπίου».

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για Κοινωνικό Τουρισμό περιόδου 2018-2019

Ξεκινά την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019. 

Τα νέα της Ακαδημίας ΑΤΕΡΜΩΝ (4/6/2018)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας ΑΤΕΡΜΩΝ
Το Σάββατο και την Κυριακή 02 & 03/06/2018 η Ακαδημία Ατέρμων φιλοξενήθηκε στο τουρνουά της Νίκης Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, με τμήματα των bambini - prejunior - junior και προπαιδικό που καθοδήγησαν αντίστοιχα οι προπονητές Μανδρούκας Α, Κατσαρός Ι, Αραμπατζής Γ, και Πελίδης Γ.

Βράβευση του Κιλκισιώτη ποδοσφαιριστή Γιώργου Δροσαλάκη

Ο Κιλκισιώτης Γιώργος Δροσαλάκης βραβεύτηκε από τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως ο πρώτος σκόρερ του Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος του Α. Π. Θ.