Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Διαδικτυακή συζήτηση μαθητών της Β' τάξης του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς με τον Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη

Δελτίο τύπου 1ου ΓΕΛ Κιλκίς
Την Παρασκευή, 18/3/22, σε διαδικτυακή εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία -Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (EPAS)», με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», μετά από πρόσκληση, παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής κ. Κώστας Αρβανίτης.

Καταργούνται από τα συστήματα των ΚΕΠ 71 διαδικασίες του e-ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ που κρίθηκαν παρωχημένες ή παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Προς την κατεύθυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρή Λιβάνιου, καταργείται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) η διεκπεραίωση 63 διαδικασιών του e-ΕΦΚΑ, οι οποίες είναι πλέον παρωχημένες ή παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά.

Γ. Γεωργαντάς στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες - Η στήριξη του αγροτικού τομέα πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική


Με μια ιδιαίτερα σημαντική σειρά παρεμβάσεών του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντάς στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες, σήμερα (Δευτέρα 21 Μαρτίου), επικεντρώθηκε σε βασικούς άξονες διαχείρισης της κρίσης στον αγροτικό τομέα, ως συνέπεια της εισβολής στην Ουκρανία.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (21/3/2022)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Μπήκε στη τετράδα ο Αλέξανδρος Κιλκίς
Πέμπτη νίκη στη σειρά και άλμα τετράδας για την Ομάδα Νέων του Αλέξανδρου Κιλκίς, που υπέταξε με 4-0 στο γήπεδο της Κρηστώνης του Απόλλωνα Μαυρονερίου, για την 18η αγωνιστική του Ανατολικού Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς.

Γ. Φραγγίδης: Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των ανασφάλιστων πολιτών


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Λίγες μόνο μέρες μετά την εφαρμογή του, το μέτρο για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών αποκλειστικά σε δημόσιες δομές υγείας και όχι σε ιδιώτες γιατρούς, έχει επιφέρει ήδη πλείστα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Η ταλαιπωρία εκείνων που αναζητούν έκτακτη ιατρική βοήθεια, όπου απαιτείται παράλληλα συνταγογράφηση φαρμάκων ή εμβολίων, δημιουργεί κύμα αγανάκτησης. Τα ραντεβού στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας καθυστερούν. 

Φραγγίδης: Συγχαρητήρια στο παιδιά του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Εκφράζω τον θαυμασμό μου και συγχαίρω στους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Πειραματικού γυμνασίου Κιλκίς, για την σημαντική συμμετοχή και διάκριση στον Διαδικτυακό Διαγωνισμό "Kαλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022" με αποτέλεσμα την απευθείας είσοδο στην τελική 10άδα του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» παρουσιάζοντας την μαθητική εικονική επιχείρηση «Microgreens- Magicgreens». 

Επείγουσα ενημέρωση πτηνοτρόφων, κατόχων οικόσιτων πουλερικών, κρατικών υπηρεσιών και λοιπών ιδιωτικών φορέων για τη γρίπη των πτηνών (21/3/2022)


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής – Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Κιλκίς ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη γρίπη των πτηνών:
“Σας ενημερώνουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται σημαντική αύξηση των περιπτώσεων ανίχνευσης της γρίπης των πτηνών σε πληθυσμούς άγριων πουλιών σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. (Παρουσία υπότυπου Η5Ν1 σε αργυροπελεκάνους στις ΠΕ Φλώρινας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Σερρών, καθώς και σε κύκνους στην ΠΕ Καστοριάς και από τη διερεύνηση που πραγματοποιήθηκε προκύπτει ότι πρόκειται για στελέχη υψηλής παθογονικότητας. Το συγκεκριμένο εύρημα καταδεικνύει την κυκλοφορία ιών της γρίπης των πτηνών στην άγρια ορνιθοπανίδα της χώρας και τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης εκτρεφομένων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο».

Κορωνοϊός (21/3/2022): 23.529 νέα κρούσματα (134κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 58 θάνατοι και 337 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 23.529, εκ των οποίων 32 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.812.182 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 165 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.579 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 21/3/2022, 10:10 μ.μ.

Εξιχνίαση απάτης σε βάρος 52χρονης γυναίκας

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν υποβληθέντος προανακριτικού υλικού από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχετικά με απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν τα στοιχεία εμπλεκόμενου ατόμου στην υπόθεση.

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς

Υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης
Τα θερμά του συγχαρητήρια στην μαθητική εικονική επιχείρηση Microgreens-Magicgreens από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς που κέρδισε τον Διαδικτυακό Διαγωνισμό "Kαλύτερο Promo Video Εικονικών Επιχειρήσεων 2022" και περνά αυτόματα στην τελική 10άδα του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» που διοργανώνει το Junior Achievement Greece, απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Επιστροφή στους αγώνες με νίκη για τον Σκακιστικό Όμιλο Κιλκίς


Με νίκη εκτός έδρας απέναντι στην ισχυρή ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Κοζάνης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο Διασυλλογικό Κύπελλο Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2022 ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς. 

Δήλωση Γ. Φραγγίδη, για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού


Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης

Βουλευτής Ν. Κιλκίς
Κίνημα Αλλαγής

Κάθε χρόνο την 21η Μαρτίου η Παγκόσμια Κοινότητα εορτάζει τη Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού, που αποτυπώθηκε ως μία σκοτεινή σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, όταν στη νότια Αφρική πριν εξήντα περίπου χρόνια μια ομάδα νεαρών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση με αφορμή την ειρηνική διαμαρτυρία για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η Τ. Παπαδάκη, η Χ. Παπαδοπούλου, ο Β. Λεβέντης και η Κ. Παπακώστα πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θ. Μαρκόπουλου στον OkRadio

Νίκη του Αίαντα Κιλκίς επί της Νίκης Αιγινίου


Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Νίκη πέτυχαν οι αθλήτριες του ΜΑΣ ΝΙΚΗΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ, το Σάββατο απέναντι στον ΑΙΑΝΤΑ ΚΙΛΚΙΣ με 3-1 σετ. ΤΑ ΣΕΤ: (17-25, 25-16, 25-21, 25-13).

(Video) Αγώνες ανάπτυξης ιππικής αντοχής από τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς

Αγώνες ανάπτυξης ιππικής αντοχής από τον Ιππικό Όμιλο Κιλκίς, το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στο Ράντσο Κιλκίς.

(Video) Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, επισκέπτεται την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς

Προγραμματισμένη επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την περιφέρεια, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

Θρίαμβος για την Ακαδημία Ρομποτικής MICROstudies Robotics Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
Ακαδημίας Ρομποτικής MICROstudies Robotics

Μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών πανελληνίων αγώνων ρομποτικής FLL κατάφερε να περάσει στον τελικό η ομάδα RGB (μαθητές Γυμν./Λυκείου) με έναν εντυπωσιακό γύρο στο Robot Game βγάζοντας 330 πόντους εκτελώντας 13 αποστολές σε 2.30 λεπτά κατακτώντας έτσι την 5 θέση.