Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ

Νέο μέλος στην επιτροπή ποιητικου διαγωνισμου της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με αφορμή την προκήρυξη του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς καλωσορίζουμε το νέο μέλος της επιτροπής, την ποιήτρια και υποψήφια διδακτόρισσα της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μαίρη Κλιγκάτση.

Γνωρίζουμε τον κόσμο των Τεχνών στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η θεματική μας ενότητα γι' αυτήν την εβδομάδα ακούει στο όνομα "Τέχνες". Η πρώτη τέχνη με την οποία ήρθαμε σε επαφή ήταν ο κινηματογράφος. Έτσι την ώρα του θεατρικού παιχνιδιού μετατρέψαμε το ΚΔΑΠ μας σε αίθουσα κινηματογράφου. Τα παιδιά μας μόνα τους έφτιαξαν την αίθουσα όπως ήθελαν.

Κόκκινες γόβες στη σκεπή



Του Φώτη Μισόπουλου
........και τότε ο μπάρμαν του ξετυλίγει έναν λογαριασμό μακρύ τρία μέτρα
JEAN COCTEAU [1]

Γεωργαντάς για την Ελληνίδα αγρότισσα: Σύγχρονη επαγγελματίας και θεματοφύλακας της παράδοσής μας- Αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα και προωθεί τον συνεργατισμό

Το μήνυμα ότι η Ελληνίδα αγρότισσα αποτελεί την ψυχή της γης μας, προβλήθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΥΠΑΑΤ και ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αγρότισσα, που εορτάζεται στις 15 Οκτωβρίου.

Γενική συνέλευση των μελών του Καλλιτεχνικού Συνόλου "Η πόλις"

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του σωματείου: «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Η ΠΟΛΙΣ», Σουρή 6 Κιλκίς, η τακτική Γ. Συνέλευση των μελών του.

Ερωτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα: «Η υποστελέχωση και η έλλειψη κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων «παραλύουν» το ΕΣΥ»

Επίκαιρη ερώτηση (Α.Π. 60/14-10-2022) κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας και βουλευτής Κιλκίς, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, με θέμα: «Η υποστελέχωση και η έλλειψη κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων «παραλύουν» το ΕΣΥ».

Ριζοσπαστικές αλλαγές εναντίον συνήθειας και διαπλοκής!

Του Δημήτρη Μάρδα
π. Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

Ό,τι καινοτόμο προτείνεται, αφορίζεται ή τρομάζει ή γίνεται αντικείμενο ειρωνείας από τα άτομα που νιώθουν μια απέχθεια στις δύσκολες αλλά με προοπτική λύσεις και από τους λάτρεις της μιζέριας και της μετριότητας.

Καπετάν Ράμναλης: Ημέρα μνήμης Μακεδονικού Αγώνα στο Ίσωμα Κιλκίς



Αγαθοπούλου: Αλέξανδρε Νικολαϊδη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ...

O Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο Κιλκίς το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.
Υπογράφει η Ειρήνη Αγαθοπούλου
Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει και πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. 

Συνδεδεμένες ενισχύσεις στον τομέα των σιτηρών για την περίοδο 2023-2027 και χρήση πιστοποιημένου σπόρου σποράς

Σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο για την ΚΑΠ 2023-2027 που υπέβαλλε η Ελλάδα, προς έγκριση στην Ε. Επιτροπή στις 30/12/2021, στο πλαίσιο της παρέμβασης της συνδεδεμένης στήριξης, όπως είναι γνωστό, έχει προβλεφθεί η χορήγηση στήριξης στους ακόλουθους τομείς/προϊόντα:

Κιλκίς: Δράση Ενημέρωσης με θέμα «Η Αμπελουργία και η Οινοποιία του Κιλκίς - Παρόν και Μέλλον»

Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Δ.Β.Μ. Α.Ε. στο πλαίσιο της Πράξης:
«Επαγγελματική Κατάρτιση αγροτών και εργαζομένων στο γεωργικό τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς» η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014- 2020, στην Υποδράση 19.2.1.1 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης στο γεωργικό και το δασικό τομέα» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει τη Δράση Ενημέρωσης με θέμα «Η Αμπελουργία και η Οινοποιία του Κιλκίς.- Παρόν και Μέλλον» την Τρίτη 25/10/2022 και ώρα 10:00 π.μ. με ελεύθερη είσοδο (Εθν. Αμύνης 37 Πολύκαστρο, Παράρτημα ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε-Κ.Δ.Β.Μ.)

Ε. Αγαθοπούλου: Η αλληλεγγύη είναι μια πράξη αμφίδρομη και αυτό έχει μεγάλη σημασία - Πάντα στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η αλληλεγγύη μεταξύ μας

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού προχώρησε η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ά Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καθώς σε συνεργασία με την Ahmadiyya Muslim Community Greece και τη ΜΚΟ Humanity First Germany προσέφεραν ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Σύνοδος Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ η Σύνοδος των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ από όλη την Ελλάδα, μια κλειστή ενημερωτική συνάντηση για οργανωτικά ζητήματα και ζητήματα επικαιρότητας.

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης: ''Φιλοδοξία μας, να καθιερώσουμε την Κρήτη πρότυπη ευρωπαϊκή περιφέρεια''

ΠΗΓΗ: THE SOCIALIST

Συνέντευξη παραχώρησε στο The Socialist και τους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Μπάμπη Καραγεωργίου ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης
Ο κ. Αρναουτάκης αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν τόνισε ότι “Παρ’ όλα τα προβλήματα όμως, η Κρήτη πέτυχε τα προηγούμενα χρόνια να συγκαταλέγεται στις ώριμες τουριστικά αγορές, που αντεπεξέρχονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και μπορούν να προσελκύουν μεγάλες επενδύσεις στη χώρα.”

Το νέο στεγαστικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα καλύψει στεγαστικές ανάγκες και θα δώσει νέα ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Τομεάρχης Υποδοπών και Μεταφορών ΔΕΕΕΠ νομού Κιλκίς της Ν,Δ.
Γιά όσους ήθελαν αλλα δέν μπόρεσαν για το πρόγραμμα εξ οικονομώ.
Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Εξοικονομώ» για νέους, με δυνατότητα λήψης χαμηλότοκου δανείου ανακαίνισης με ευνοϊκούς όρους και επιχορήγησης παρεμβάσεων εξοικονόμησης και βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, αλλά και ανακαίνισης της κατοικίας τους. Αυτό το μέτρο αφορά περίπου 40.000 νέους. Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έως και 20.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις στο ακίνητό του, μαζί με μία πρόσθετη ενίσχυση 3.000 ευρώ και ένα χαμηλότοκο δάνειο 7.000 ευρώ..

Ουσιαστική αναβάθμιση των παιδικών σταθρμών, όχι στη μετατροπή σε πάρκινγκ παιδιών

Δελτίο τύπου ΔΑΣ ΟΤΑ Κιλκίς
Υλοποιώντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τον περασμένο Ιούνη η κυβέρνηση προχωρά τους σχεδιασμούς της για την διεύρυνση και επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών.

Μαρία Σπυράκη: Θετική η Κομισιόν στην επανάχρηση σχιστόλιθου στο Πήλιο

Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Πράσινο φως για την επανάχρηση του σχιστόλιθου στο Πήλιο έδωσε ο Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη. «Τα υπολείμματα των λατομείων είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται στην οδοποιία, αν η αρμόδια αρχή του αντίστοιχου κράτους μέλους ταξινομήσει τα υπολείμματα ως υποπροϊόντα ή αν τα υπολείμματα αυτά πληρούν τα εθνικά κριτήρια αποχαρακτηρισμού των αποβλήτων, κατά περίπτωση», σημείωσε ο κ. Σινκεβίτσιους.

Ερώτη Γ. Φραγγίδη με θέμα «Αντίδραση Παθολόγων σε ενδεχόμενες «ποινές» για τη μη εγγραφή τους στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού»

Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο υπεύθυνος τομέα υγείας και βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, με θέμα «Αντίδραση Παθολόγων σε ενδεχόμενες «ποινές» για τη μη εγγραφή τους στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού».

Ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας από την Π.Ε. Κιλκίς

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στο σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της, (800 χλμ.) με αντικατάσταση στηθαίων, πινακίδων σήμανσης, ενεργοβόρων λαμπτήρων, καθώς και ενός “πλέγματος” εργασιών συντήρησης των οδικών αξόνων και κοπής ανεπιθύμητης βλάστησης.

Το myEFKAlive επεκτείνεται στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Στην επέκταση της υπηρεσίας myEFKAlive στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας προχωρούν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Έτσι, οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών έχουν πλέον τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται με βιντεοκλήση για μια σειρά από διαδικασίες, από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς την ανάγκη να μετακινηθούν σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ.

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές της πρώτης δόσης για νέους αγρότες

Το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της 3η πρόσκλησης των Νέων Γεωργών (πρόσκληση έτους 2021) ολοκληρώθηκαν, στο σύνολο της Χώρας, οι πληρωμές της πρώτης δόσης όσων δικαιούχων καλύπτονται από το 90% της πίστωσης.

Συνελήφθη σε περιοχή του Κιλκίς για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη στις 11 Οκτωβρίου 2022 το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος ΑσφάλειαςΚιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε θαμνώδη έκταση δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1 και 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 19 γραμμαρίων.

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, επισκέφθηκαν την Έκθεση του Περιπλανώμενου Μουσείου Πολιτισμών

Δελτίο τύπου 
1ου Γυμνασίου Κιλκίς

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μαθητές των τμημάτων Α1, Γ1 και Γ2 του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφθηκαν την Έκθεση του Περιπλανώμενου Μουσείου Πολιτισμών στην Αυστροελληνική Αποθήκη. Το ξεχωριστό αυτό Μουσείο, το οποίο διαθέτει στη συλλογή του πάνω από 1000 αντικείμενα και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε θέματα πολυπολιτισμικότητας, έγινε αφορμή για ένα ενδιαφέρον ταξίδι στον κόσμο. 

Ξενάγηση Γυμνασίου και Λυκείου Ευρωπού στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ευρωπού

Δελτίο Τύπου Γυμνασίου και Λυκείου Ευρωπού
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 διευθυντές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Κιλκίς είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς κα Στρατούλη Γεωργία στον ιστορικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού - στην γενέτειρα του Σέλευκου Α΄ του Νικάτορος, στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών. 

Κιλκίς: Από την COMPUTER.gr ζητούνται για εργασία

Από την COMPUTER.gr ζητούνται για εργασία:
1. Τεχνικός υπολογιστών και κινητής τηλεφωνίας για επισκευή κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών. Θέση εργασίας μερικής/πλήρους απασχόλησης.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για την απώλεια του συναδέλφου Δημήτριο Πατσούρα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας
Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε Κιλκίς (Σ.Υ.Π.Ε.Κ), με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου, του φίλου και συναδέλφου μας, Δημήτρη Πατσούρα.

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη για την απώλεια του Δημήτρη Πατσούρα

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Πατσούρα εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης. Σε δήλωσή του, αναφέρει: «Ο Δημήτρης Πατσούρας υπηρέτησε με συνέπεια, εργατικότητα, ήθος και ευπρέπεια στην Π.Ε. Κιλκίς, αφήνοντας ξεχωριστό αποτύπωμα αξιοπρέπειας, ευθύνης και αποτελεσματικότητας. Στην οικογένεια του και στους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Με δύο χρυσά μετάλλια επέστρεψε ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς από την διοργάνωση NATIONAL PRO στα Σκόπια

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Δύο Χρυσά μετάλλια απέσπασε ο ΑΘΛΟΣ Κιλκίς με τους αθλητές του στη Βόρεια Μακεδονία στη διοργάνωση Abu Dhabi AJP tour NATIONAL PRO. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Βόρεια Μακεδονία το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με εμφανίσεις αθλητών υψηλού επιπέδου από την Ευρώπη.

Αγαθοπούλου: Οι κοινωνίες της βίας, της ανισότητας, των πατριαρχικών αντιλήψεων, των αδηφάγων ΜΜΕ παράγουν τέρατα υπεράνω πάσης υποψίας

Υπογράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια νομού Κιλκίς

Η ελληνική κοινωνία για μια ακόμη φορά μένει αποσβολωμένη από τον αποτρόπαιο, διαρκή βιασμό ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού, από έναν άνθρωπο πέραν πάσης υποψίας, έναν ευυπόληπτο οικογενειάρχη, έναν πατριώτη, έναν πιστό λάτρη του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Πίσω από όλες αυτές τις ιδιότητες κρυβόταν ένας μαστροπός, παιδοβιαστής και παιδόφιλος, ο οποίος όχι απλά βίαζε αλλά και εξέδιδε το δωδεκάχρονο κορίτσι. 

(Video) Και επίσημα εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Παιονίας, ο Κώστας Σιωνίδης

 
Και επίσημα εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Παιονίας, ο Κώστας Σιωνίδης, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022.