Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Παρουσίαση ενός 8088 PC που μεσουρανούσε την δεκαετία του '80.

Η απάτη, φαινόμενο του καιρού μας


Γράφει ο Νίκος Γ. Ζυγογιάννης
Καθηγητής
Αν αναζητήσει κάποιος σε διαδικτυακή μηχανή τη λέξη «εξαπάτηση», θα διαπιστώσει πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης πολτών: «Το «έπαιζε» ΑμΕΑ εξαπατώντας ξενοδόχους στο Ιόνιο – Ποιο ήταν το κόλπο», «Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένη - Της πήραν 15.000 ευρώ ως «αστυνομικοί»!», «Τo SMS του στοίχισε 5.830 ευρώ!», «Παρίσταναν τους οικονομικούς συμβούλους και εξαπατούσαν πολίτες», «Η γυναίκα - αράχνη που πλούτισε τάζοντας ανύπαρκτες δουλειές σε πρεσβείες κι εταιρείες», «εξαπάτηση πολιτών με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος» είναι κάποιοι τίτλοι σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Συλλυπητήρια φορέων και παραγόντων για το θάνατο του Μητροπολίτη Κιλκίς Εμμανουήλ


Συλλυπητήριο ΚΚΕ Κιλκίς
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον θάνατο του Μητροπολίτη Κιλκίς, στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Κινητοποιήσεις αυτοκινητιστών στα σύνορα των Ευζώνων, στις 5 Μαρτίου 2021


Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ)

Σε κινητοποιήσεις καλεί η ΟΦΑΕ τους Έλληνες αυτοκινητιστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα στις συνοριακές διελεύσεις των φορτηγών οχημάτων, που έχουν προκαλέσει ουρές πολλών χιλιομέτρων στους Ευζώνους Κιλκίς.

Ο Στέφανος Παραστατίδης στον Ok Radio


Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, στην εκπομπή "
Ημερολόγιο Ασυρμάτου" του  www.ok-radio.gr ο Στέφανος Παραστατίδης, από 11:00-13:00 με τους Νικόλα Νίτσα και Ηλία Καλπάκα.

Αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου


Ανακοίνωση Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, αναστέλλονται έως τις 15 Μαρτίου η δυνατότητα προπονήσεων και αγώνων για όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η λειτουργία και χρήση κολυμβητηρίων και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ανά την επικράτεια.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τσικνοπέμπτη 4/3/2021, 9:40 μ.μ.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης
Στην αποδόμηση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών, διαρρήξεις οικιών και κλοπές οχημάτων σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Εκθετικές ιστορίες


Γράφει ο Σεραφείμ Κερασιώτης
Μαθηματικός - π. Διευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου
Επίτιμος Πρόεδρος Ο.Λ.Τ.Ε.Ε
Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση. Αρχίζει με 1 κρούσμα. Μετά από δύο-τρεις μέρες τα κρούσματα γίνονται 2. Μετά από άλλες δύο-τρεις μέρες γίνονται 4. Έχει περάσει μια βδομάδα και φαίνεται υπό έλεγχο. Έλα όμως που αν περάσουν άλλες δύο βδομάδες τα κρούσματα θα γίνουν περίπου 1000, και αν περάσουν άλλες δύο-τρεις βδομάδες θα γίνουν πάνω από εκατό χιλιάδες!

(Video) Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δροσάτου


Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Δροσάτου, την Τσικνοπέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Κορωνοϊός (4/2021): 2219 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς) και 35 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.219, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 199.496 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 70 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνάντηση Δημάρχου Κιλκίς με Διοικήσεις ΕΒΕ και Εμπορικών Συλλόγων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας


Η πληττόμενη τοπική επιχειρηματικότητα από τη δίνη της πανδημίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη με τις Διοικήσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς και των τεσσάρων Εμπορικών Συλλόγων Κιλκίς, Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Αξιούπολης.

Επίσκεψη Ε. Αγαθοπούλου στα ΕΛΤΑ Γουμένισσας και Ευρωπού


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, επισκέφθηκε τα ταχυδρομεία της Γουμένισσας και του Ευρωπού με αφορμή την διαδικασία που εξελίσσεται σε πανελλαδικό επίπεδο για την συρρίκνωση των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Εναλλακτικοί τρόποι εξυπηρέτησης των πολιτών στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς


Ανακοίνωση Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Με γνώμονα την προστασία των πολιτών και την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 και έπειτα από την ανακοίνωση των νέων, αυστηρότερων μέτρων που ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021 σε όλη τη χώρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τη φυσική παρουσία στις υπηρεσίες και επαναλαμβάνει τους εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης των πολιτών:

Κορωνοϊός: Δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ με τα μέτρα έως τις 16 Μαρτίου


Ανακοίνωση 
Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς

Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4-3-2021 που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα (15 Μαρτίου 2021).

Για την φιλοξενία αλλοδαπών ρωτά ο Σούλης Καζαντζίδης το Δήμο Κιλκίς


Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς "Μαζί Μπορούμε"
Συνεχίζοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις μας σχετικά με την ενημέρωση των συμπολιτών μας για την προσωρινή φιλοξενία αλλοδαπών στο δήμο Κιλκίς και γενικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καταθέσαμε στις 2 Μαρτίου ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Συμμετοχή 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς σε διαδικτυακή εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας


Δελτίο τύπου  2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στις 18:00 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Φεστιβάλ Ολυμπίας στο Facebook: https://www.facebook.com/events/436955374186815/ 
ως ως live event.