Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Υποδοχή Ιεράς Εικόνος Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς
Φέτος προεορτίως, μέσα στο πλαίσιο εορτασμού των Πολιούχων Αγίων μας, θα έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να υποδεχτούμε στην Ενορία μας την Ιερά Εικόνα των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Πέτρου του Πρεσβυτέρου ενός εκ των Αγίων Πεντεκαίδεκα τα οποία θα παραμείνουν για τρεις ημέρες προς προσκύνηση από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2023.

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Τακτική και δια ζώσης δημόσια συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 2η Νοεμβρίου 2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

“Δημιουργία ΕΔΩ και ΤΩΡΑ Ενιαίου Κρατικού Φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους”

Κοινή δήλωση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννη Φαχουρίδη, Τάσου Βασιλακάκη, Βασίλη Αϊβαζίδη

Συμπληρώνονται, σε λίγες μέρες, σχεδόν δύο μήνες από τότε που άνοιξαν τα σχολεία και ακόμη το πρόβλημα μεταφοράς μαθητών στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, με ευθύνη της Περιφέρειας, παραμένει άλυτο.

Δήλωση Τομεάρχη Παιδείας ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδη με αφορμή συνέντευξη Πιερρακάκη στην ΕΡΤ

“Το ανοιχτό δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Είναι πολιτική επιλογή που δοκιμάζεται καθημερινά στο πεδίο.”

Δήλωση του Τομεάρχη Παιδείας ΠΑΣΟΚ Στέφανου Παραστατίδη, με αφορμή την χθεσινή συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στην ΕΡΤ
Ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε οπαδός του «ανοιχτού σχολείου». Κάτι που διαχρονικά έχει υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην πράξη. Όμως, το ανοιχτό δεν είναι σημαία ευκαιρίας· είναι πολιτική επιλογή που δοκιμάζεται καθημερινά στο πεδίο. Προϋποθέτει ανοιχτό διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις, διάλογο με συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποφάσεις στις οποίες θα εξαντληθεί η προσπάθεια της μέγιστης δυνατής συναίνεσης, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή και η συνέχεια της οποιασδήποτε μεταρρύθμισης.

Φάρμα Κουκάκη: Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η Φάρμα Κουκάκη οργάνωσε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της, στους Κάτω Αποστόλους του Κιλκίς, ενημερωτική συνάντηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Οι άνθρωποι της εταιρίας είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με τα πλεονεκτήματα της έγκυρης και έγκαιρης πρόληψης, από τον κ. Φραγγίδη Γεώργιο, καταξιωμένο Μαιευτήρα – Χειρούργο Γυναικολόγο & Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ..

Υπάρχει αίσθηση της προστασίας του πρασίνου στην πόλη του Κιλκίς;

Του Παναγιώτη Αμοιρίδη
Μπροστά στο κλειστό παλιό 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς στέκει αυτό το ψηλό δένδρο. Προ καιρού, ο Δήμος νομίζω, έκοψε ένα πλαϊνό κλαδί που ίσως ήταν πρόβλημα. Σήμερα ήρθε συνεργείο του Δήμου για να κλαδέψει κλαδιά, να το κοντύνει, να κόψει εν μέρει την κορυφή.

Αυτό είναι το Δ.Σ. της “Εταιρείας νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Νομού Κιλκίς”

Σας ενημερώνουμε ότι στις 5 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της “Εταιρείας νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Ν. Κιλκίς”, προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα τα εκλεγμένα μέλη, όπως προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου και εξελεγκτικής επιτροπής την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου του Κιλκίς.

Είπαν για το Σαράντα

Του Κώστα Μπούζα

Είπαν οι ξένοι για την Ελλάδα και την εποποιία του 1940-1941.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Αν δεν υπήρχε η ανδρεία και η γενναιοψυχία των Ελλήνων, δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του πολέμου». Επίσης: «Μετά την τελική νίκη και λύτρωση, η Ελλάδα θα πάρει όλα όσα της ανήκουν και θα ζήσει υπερήφανα και ηρωικά μέσα στους νικητές». Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. Φραγκλίνος Ρούσβελτ: «Η Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα που καθένας από μας πρέπει να ακολουθήσει, ώσπου οι σφετεριστές της ελευθερίας, οπουδήποτε της γης κι αν βρίσκονται, υποστούν την δίκαιη τιμωρία». Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Ντε Γκωλ: «Ο αγών και τα κατορθώματα της Ελλάδος δημιουργούν σ’ αυτήν αναμφισβήτητα δικαιώματα».

Σκοτώθηκε άνδρας 31 ετών σε τροχαίο δυστύχημα

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 10.00 περίπου, στο 263,5 χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.


"Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το Σχολείο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών"

Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας
Εδώ και δύο εβδομάδες, μαθητές και γονείς έχουν αναστατωθεί γιατί χωρίς καμία προειδοποίηση σταμάτησαν τα Σχολικά Δρομολόγια που μεταφέρουν μαθητές από και προς το Σχολείο. Στον Δήμο Παιονίας και στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητές από το Στάθη, τη Γρίβα, την Τούμπα, τα Ρύζια και το Πολύπετρο, δεν μπορούν πλέον να μετακινηθούν προς τη Σχολική τους Μονάδα.

Oμιλία για την «Ενημέρωση και Πρόληψη από τον Καρκίνο του Μαστού»

Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Τη Κυριακή 22 Οκτώβρη 2023 το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας « Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» συνδιοργάνωσε μία εκδήλωση που αφορούσε την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Η ομιλήτρια ιατρός χειρούργος κ. Σοφία Τριανταφυλλίδου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν το χώρο του Λυκείου με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε αλλά και να πράττουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα του καρκίνου.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του παιδικού σταθμού Γουμένισσας

Ανακοίνωση ΚΚΕ
Οι βουλευτές Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την Επιστολή της Πρωτοβουλίας Γονέων Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας Στη Γουμένισσα, στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων να στελεχωθεί πλήρως με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ο παιδικός σταθμός Γουμένισσας, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι παιδαγωγικές ανάγκες της περιοχής.

"Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις γονέων για τη διακοπή μεταφορών των μαθητών στο νομό Κιλκίς"

Δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς χαιρετίζει και υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού Κιλκίς, οι μαθητές και η εκπαιδευτική κοινότητα και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα σας, με αφορμή την αιφνίδια αναστολή εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων, με μοναδικό γνώμονα την υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα των γονέων και των μαθητών για την ασφαλή μεταφορά τους, για την άμεση αντιμετώπιση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, που οργανώνουμε από κοινού με την Επιτροπή Ειρήνης Κιλκίς την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 6:30μμ στην Πλατεία Ειρήνης και να βροντοφωνάξουμε ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.

(VIDEO) Το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς, τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023.


Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΟΡΑ

Συνεχίζει ο Χρ. Καναρόπουλος στο τιμόνι των Προσκόπων της Κ. Μακεδονίας

Τη μεγάλη εμπιστοσύνη των ενηλίκων στελεχών της Προσκοπικής Κίνησης στην Κεντρική Μακεδονία απολαμβάνει ο Κιλκισιώτης Πρόσκοπος Χρήστος Καναρόπουλος, ο οποίος από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, επανεκλέχθηκε στη θέση του Περιφερειακού Εφόρου Κ. Μακεδονίας.

Εκδήλωση για το ολοκαύτωμα των μαρτυρικών χωριών του ανατολικού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Η αντιστασιακή δράση των προγόνων μας στα χρόνια της κατοχής 1941-1944 πληρώθηκε με ποτάμια αίματος. Είναι τα γνωστά σε όλους μας ολοκαυτώματα τα οποία ιστορική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, απαριθμεί περίπου στα 1.500.

Ανακοίνωση του συλλόγου γυναικών για τη διακοπή των μεταφορών των μαθητών της ΠΕ Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου
 Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει την διακοπή σχολικών δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών/τριών από και προς τα σχολεία τους στην Π.Ε. Κιλκίς, τα οποία δεν πραγματοποιούνται γιατί έχουν κηρυχθεί ως άγονα. Οι εργαζόμενοι γονείς ενημερώθηκαν στις 11/10 ότι από την επομένη διακόπτονται οι μεταφορές των παιδιών τους επ αόριστον. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις, να καλούνται οι ίδιοι οι γονείς να αναλάβουν την ευθύνη για το δικαίωμα της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκδηλώσεις Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς, στη Γρίβα και το Πολύκαστρο με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού



Εκδήλωση για την πρόληψη καρκίνου του μαστού στη Γουμένισσα

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου 
«Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας. Κατά την διάρκεια του μήνα διοργανώνονται σε όλη τη χώρα εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης από φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές και μαθήτριες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά την ALPHA BANK για την χορηγία τεχνολογικού εξοπλισμού, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη),υβριδικά (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

17η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας.

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»
Ο Λαβασάς Αθανάσιος, μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Ε. και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», εκπροσώπησε το Σύλλογο μας στη 17η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1 Οκτωβρίου 2023, στις Κατασκηνώσεις Σταυρού Θεσσαλονίκης «Παιδική Εξοχή». 

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Κιλκίς ΝΔ, Μηνάς Παπαδόπουλος, ευχαριστεί θερμά...

Δελτίο τύπου 
ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ

Mια απλή αδιαθεσία ήταν ικανή να παραστεί ανάγκη να μεταφερθεί ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ Μηνάς Παπαδόπουλος στο νοσοκομείο Κιλκίς. 
Ο κ. Παπαδόπουλος αφού υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις έλαβε εξιτήριο αλλά οι γιατροί του συνέστησαν την παραμονή του στο σπίτι καθώς κρίνουν αναγκαία την ξεκούραση του προκειμένου να αναρρώσει πλήρως.

25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού στη Γρίβα Κιλκίς

Τα τελευταία 25 χρόνια, στο παραδοσιακό χωριό της Γρίβας φιλοξενείται η 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική παραγωγή του χωριού, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή. Φέτος, η 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού Γρίβας πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Μάλιστα από το 2022 η γιορτή είναι πλέον διήμερη με πλούσιες καλλιτεχνικές και γαστρονομικές δράσεις.