Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς (2/10/2018)

Δελτίου τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς
Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Κιλκίς στην πρεμιέρα του Α΄ Ομίλου της Γ΄ Εθνικής με αντίπαλο το Νέστο Χρυσούπολης. 

Η Τόλμη Κιλκίς την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Ημέρα σχολικού αθλητισμού ήταν η Παρασκευή 31/09/2018 με το θεσμικό του ρόλο και στόχο το να είναι ο "Αθλητισμός τρόπος ζωής".

"Θα είμαστε όλοι εκεί"

Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Βρισκόμαστε στο μήνα Οκτώβρη, μήνας που καθιερώθηκε να είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Δημιουργίες παιδιών αφιερωμένες στην 3η ηλικία

Δελτίο τύπου ΚΔAΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος
Tη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 οι δημιουργίες των παιδιών του ΚΔAΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος ήταν αφιερωμένες στην 3η ηλικία. Τα παιδιά εξέφρασαν όλη τους την αγάπη σε κάρτες και ζωγραφιές για τον παππού και την γιαγιά. 

Θέση εργασίας στο Κιλκίς (2/10/2018)

Από Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο Κιλκίς ζητείται καθηγήτρια Γαλλικών.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977061295

Ο ψευτοκουλτουριάρης και οι ειδικοί

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
[Πριν από χρόνια προσπάθησε ο Κώστας Φωτιάδης να απαντήσει με άρθρο του σε αντίστοιχο δικό μου. Είχα συντάξει ένα μακροσκελές κείμενο για να το δημοσιεύσω ως απάντηση, αλλά για διάφορους λόγους, δεν προχώρησα στην δημοσιοποίηση του κειμένου. Προσφάτως, ταξινομώντας τα αρχεία στον υπολογιστή μου, ”ανακάλυψα” το κείμενο. 

Αδελφοποίηση 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και Γυμνασίου Vityazevo Νότιας Ρωσίας - Φωτογραφίες

Εκπαιδευτική αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελούνταν από στελέχη της εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων πραγματοποίησε επίσκεψη από τις 22 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2018 σε σχολεία της περιφέρειας Krasnodarsky kray της Νότιας Ρωσίας. Από το Κιλκίς συμμετείχαν ο διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης κ. Άρης Παπαδόπουλος και οι διευθυντές του 2ου Δημοτικού Κων/νος Ταλαμπίρης και του 2ου Γυμνασίου Αλέξανδρος Ταμουτσίδης

Ανιχνεύοντας το σπήλαιο του Κιλκίς

Γράφει ο Γιώργος Τσιμπούκας
Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης του Κιλκίς, είναι το σπήλαιο στο λόφο του Αγίου Γεωργίου. Ένα σπήλαιο που δεν είναι πολύ γνωστό, ίσως γιατί δεν έχει αξιοποιηθεί και δεν έχει προβληθεί, όσο θα έπρεπε. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να το επισκεφτώ, για άλλη μια φορά και να θαυμάσω από κοντά, αυτό το αληθινό μνημείο της φύσης.

Νέες υπαγωγές στο «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ»

Συνεδρίασε σήμερα η Επενδυτική Επιτροπή και ενέκρινε την υπαγωγή επιπλέον 9.455 αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ», για τις οποίες ο επιλέξιμος προϋπολογισμός παρεμβάσεων αντιστοιχεί σε 145,1 εκατ. ευρώ (δημόσια δαπάνη 108,6 εκατ. ευρώ).

Αυθαίρετα και έκπτωση προστίμου











Έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 παρατείνεται η πρώτη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017, κατά την οποία τα πρόστιμα είναι μειωμένα κατά 20%. Η παράταση της προθεσμίας δίδεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και μετά από αιτήματα φορέων του κλάδου. Θα ακολουθήσει σχετική απόφαση, σε νομοθετική ρύθμιση.


Η Ακαδημία Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς εφαρμόζει το ποιοτικό σύστημα «Kids Athetics»

Παρόλο που ακόμη στην Ακαδημία Στίβου του Αλέξανδρου Κιλκίς τα τμήματα βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας και διαμόρφωσης των διαφόρων γκρουπ, οι νέοι μικροί αθλητές του, που εκ περιτροπής θα γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες όλων των αγωνισμάτων, ξεκίνησαν από το άλμα σε μήκος, ένα αγώνισμα του στίβου που είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό. 

Έγκριση λειτουργίας Ολιγομελών Τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη που ήδη αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, εγκρίθηκε συμπληρωματικά η λειτουργία 16 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, σε διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Κιλκίς: Εναέριοι εμβολιασμοί των αλεπούδων με δολώματα κατά της λύσσας

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. της Π.Ε. Κιλκίς σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου 2018 (από την αερολέσχη της Ξάνθης) οι εναέριοι εμβολιασμοί των αλεπούδων με δολώματα κατά της λύσσας. στην περιοχή της ΠΕ Κιλκίς
Τα εμβόλια δολώματα θα διανεμηθούν με αεροσκάφη. Έχουν χρώμα καφέ και μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους.

Oι άνθρωποι του ΚΔAΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος, ευχαριστούν θερμά...

Ανακοίνωση ΚΔAΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος 
"Oι άνθρωποι του ΚΔAΠ Παιδόκοσμος - Αλέξανδρος νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς τους γονείς για την προτίμηση και εμπιστοσύνη που μας δείξατε επιλέγοντας για τα παιδιά σας τις δομές μας και κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης των τοποθετήσεων.

Τέλεση 100ης επετείου «διασπάσεως Μακεδονικού Μετώπου το Σεπτέμβριο του 1918»

Με τις δέουσες τιμές και την αρμόζουσα επιμέλεια για την ιστορική βαρύτητα που φέρει η επέτειος αυτή, τελέσθηκε την Κυριακή που μας πέρασε (30/09/2018) η εκδήλωση για τα 100 έτη από την διάσπαση του Μακεδονικού Μετώπου και τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κιλκίς: Κίνηση, ζωντάνια και ευεξία στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Μια εβδομάδα γεμάτη με φυσική άσκηση που βρήκε διέξοδο στην πεζοπορία, στην ποδηλασία, σε παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια και σε άλλες δημιουργικές δραστηριότητες έζησαν μικροί και μεγάλοι δημότες της πόλης που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς και δοκίμασαν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης. 

"Ευτυχισμένοι όσοι από την ιστορία τους έχουν μάθει"

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας ν. Κιλκίς
Με την προσήκουσα τιμή και λαμπρότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκαν στο Νομό Κιλκίς οι εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την λήξη του Α' Παγκοσμίου πολέμου σε Κρηστώνη, Δοϊράνη και Πολύκαστρο την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Ολιγοήμερη παράταση ημερομηνιών για την υποβολή Σχεδίων Βελτίωσης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ενημερώνει ότι λόγω των πρόσφατων σφοδρών καιρικών συνθηκών οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα στην πρόσβαση αρκετών περιοχών της χώρας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), υπογράφηκε η τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) σχετικά με τη χορήγηση ολιγοήμερης τεχνικής παράτασης.

"Άριστο το κλίμα συνεργασίας μεταξύ Νοσοκομείου Κιλκίς και ΕΚΑΒ"

Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Κιλκίς
Με αφορμή πρόσφατα δυσφημιστικά δημοσιεύματα και σχόλια τόσο για το Νοσοκομείο όσο και για το ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε στις 2-10-2018 συνάντηση στο Νοσοκομείο του Κιλκίς μεταξύ του Γ.Ν. Κιλκίς και του Παραρτήματος του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, με θέμα τη συνεργασία των δύο Φορέων. 

Ετήσιος χορός Συλλόγου Κρητών νομού Κιλκίς "Το Αρκάδι"

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν 26χρονο για καλλιέργεια χασισιού

Συνελήφθη χθες (1 Οκτωβρίου 2018) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 26χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα της οικίας του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρα ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ενώ ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και δύο μαχαίρια.

Διακοπή ρευματοδότησης στην Πλαγιά Κιλκίς

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου θα διακοπεί η παροχή ρεύματος στην Πλαγιά Κιλκίς,από τις 8:00 έως τις 14:30 εξαιτίας τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Η παράσταση ''Η γιαγιά Μηλιά και η μηλιά του βασιλιά'' στην Τέχνη Κιλκίς

Δελτίο τύπου Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ καλεί τα παιδιά και όσους νοιώθουν παιδιά να παρακολουθήσουν την υπέροχη παράσταση της Κουκλοθεατρικής ομάδας “Παραμυθόδεντρο” με τίτλο ''Η γιαγιά Μηλιά και η μηλιά του βασιλιά'' την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στις 5.30 το απόγευμα στην Τέχνη. 

H «ΓΕΝΕΣΙΣ» πάει…Κιλκίς

Δελτίο τύπου συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” 
Μία δράση ενημέρωσης στα πλαίσια του Οκτώβρη που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας κατά του Καρκίνου του Μαστού πρόκειται να γίνει το Σάββατο 6 Οκτώβρη 2018 στο Κιλκίς, από τις 10.00-13.00 με δωρεάν ψηλάφηση και ενημερωτικά φυλλάδια στην Πλατεία Ειρήνης και κατόπιν στις 13.00-14.00 με ομιλία του χειρουργού γιατρού Γιώργου Συμπιλίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς. 

Αστροβραδιά στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς σας προσκαλεί στην Αστροβραδιά που διοργανώνει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2018.

Ψηλάφηση, Μαστογραφία, Υπέρηχος Μαστών: Τα δώρα για κάθε γυναίκα τον Οκτώβριο

Δελτίο τύπου συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” 
Τα δώρα που κάθε γυναίκα οφείλει να κάνει στον εαυτό της το μήνα του Οκτώβρη. Είναι γνωστό ότι ο Οκτώβρης καθιερώθηκε παγκοσμίως ως μήνας κατά του καρκίνου του μαστού, κατά την διάρκεια του οποίου διοργανώνονται εκδηλώσεις όσον αφορά στην πρόληψη.

Το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς 
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΓΕ.Λ. Κιλκίς εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη σημαντική προσφορά πέντε (5) βιντεοπροβολέων, καθώς και αθλητικού υλικού στο Σχολείο μας.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς

Το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ διοργανώνουν την Κυριακή 7 Οκτώβρη 2018, στις 11:00 το πρωί την ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας της Μεγάλης Βρύσης, καθώς και των αγωνιστών που δεν πρόλαβαν να επαναπατρισθούν από την πολιτική προσφυγιά.

Γεωργαντάς: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να διασφαλίσει στο Κιλκίς το καθεστώς των μειονεκτικών περιοχών

Δελτίο τύπου
Γ. Γεωργαντά
Ερήμην των αγροτοκτηνοτρόφων αλλά και των αρμοδίων Διευθύνσεων των Περιφερειών δημοσιεύτηκε η πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς. 

Με δύο αμαζόνες σε αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ιππικού Ομίλου Κιλκίς
Με δύο αμαζόνες συμμετείχε στους αγώνες Ιππικής δεξιοτεχνίας ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ιππικό Κέντρο Μακεδονίας, στην Θεσσαλονίκη με πολλές συμμετοχές. Ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς είχε καλή παρουσία, αλλά και διακρίσεις:

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Κιλκισιακού, ευχαριστούν θερμά...

Ανακοίνωση Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες:

Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς για την κατοχύρωση του προσωπικού του ''Βοήθεια στο Σπίτι''

Δήλωση Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη για την κατοχύρωση του προσωπικού του ''Βοήθεια στο Σπίτι'' με ειδική ρύθμιση
"Οι εργαζόμενοι στις εννέα δομές του προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι'' και στο πρόγραμμα ''Κοινωνική Μέριμνα'' που αναπτύσσονται στα όρια του Δήμου Κιλκίς προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλη επαγγελματική ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη, ανεκτίμητες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και σε άτομα με ειδικές ανάγκες ανακουφίζοντας την καθημερινότητά τους.

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Αγιασμός των τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''Οι Παίονες''

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ''Οι Παίονες''
Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέσθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η πολιτιστική δράση του Συλλόγου.

Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων για βαμβακοπαραγωγούς του νομού Κιλκίς

Το παρόν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων απευθύνεται στους βαμβακοπαραγωγούς με στόχο την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο. 

Πρώτος Έλληνας στο Σπάρταθλο ο Κιλκισιώτης Ιωάννης Πολυμένης

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Με ακραίες καιρικές συνθήκες διεξήχθη φέτος το Σπάρταθλο καθώς έβρεχε στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μήκους 247 χιλιομέτρων, ενώ λίγα χιλιόμετρα πριν την Σπάρτη ο «Ζορμπάς» με καταρρακτώδη βροχή και η πολύ δυνατούς ανέμους μετέτρεψαν σε άθλο την προσπάθεια των αθλητών.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνέλαβαν καθηγητή που έκοβε φοιτητές αν δεν πλήρωναν

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος ενός υπαλλήλου - καθηγητή σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βορείου Ελλάδος και δύο ιδιωτών συνεργών του, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.