Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Εθελοντική αιμοδοσία ΕΛΜΕ Κιλκίς στις 9 Ιουνίου 2021


Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Η  ΕΛΜΕ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στις 9 Ιουνίου 2021, ώρα 09.00 πμ έως 12.30 στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. και στο ΑΧΕΠΑ.

Ξεκίνησε και φέτος (2021) η συγκομιδή του εξαιρετικού "Τσάι Ολύμπου" στην Πιερία.


Υπογράφει ο Δημήτρης Ρουκάς M. Sc.

Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας

Τα τελευταία χρόνια στις πλαγιές των Πιερίων σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μ. και του Ολύμπου, καλλιεργείτε το εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης βότανο, τσάι του βουνού σιδερίτης (sideritis scardica) το γνωστό σε όλους πλέον «Τσάι Ολύμπου». Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρχές Ιουνίου ξεκινά η συγκομιδή του σιδερίτη «Τσάι Ολύμπου». Το υπέροχο και αρωματικό, με τις θαυμάσιες ιδιότητές του «Τσάι Ολύμπου» δίνει ένα ευεργετικό αφέψημα για το οργανισμό μας.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς στη μαθήτρια του ΓΕΛ Σ.Σ. Μουριών Πελαγία Βαταμίδου


Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα την τιμητική διάκριση που απέσπασε η μαθήτρια του ΓΕΛ Σ.Σ.Μουριών Πελαγία Βαταμίδου σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό.

Η δύση της βυζαντινής αυτοκρατορίας και η άλωση της Κωνσταντινούπουλης


Εργασία της συγγραφικής ομάδας του Ε΄1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς «ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΧΑΣ». Έγραψαν οι: Μαρία Δ., Μαρία Κ., Κωνσταντίνα Κ., Ελένη Κ., Κωνσταντίνος Σ., Άννα Ρ., Γεωργία Σ., Ελευθερία Σ., Μαρία Σ.

Συμπτώματα παρακμής, εσωτερικά προβλήματα
Τα χρόνια της Μακεδονικής Δυναστείας (867-1057) φτάνουν στο τέλος τους. Οι τελευταίοι αυτοκράτορες μετά τον Βασίλειο Β΄ τον Βουλγαροκτόνο, έκαναν μεγάλα λάθη και οδήγησαν την αυτοκρατορία σε παρακμή. Οι γεωργοί έμειναν απροστάτευτοι καθώς οι νόμοι που τους προστάτευαν καταργήθηκαν. 

Ευχές Χ. Γκουντενούδη για τον νέο Ηγούμενο Ι.Μ. Οσίου Νικοδήμου


Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Την Κυριακή 30/5/21, μετά από πρόσκληση που μας απηύθυνε το Ιερό Κοινόβιο, είχαμε την τιμή και την χαρά να παρευρεθούμε με τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Αλίρη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Νικοδήμου, Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου του Β’.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς για την Αναγέννηση Πλαγιάς


Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης

Δήμαρχος Κιλκίς

Συγχαίρω θερμά την Αναγέννηση Πλαγιάς για την άξια παραμονή της στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου.

Τα νέα της Ακαδημίας Alexandros Sports Center (7/6/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας 
Alexandros Sports Center
Κλείστε άμεσα θέση στα τμήματα Κολύμβησης
Μπήκαμε αισίως στο Καλοκαίρι και στο Alexandros Sports Center τα τμήματα Κολύμβησης για τα «Παπάκια» και τα «Δελφίνια» έχουν αρχίσει να γεμίζουν.

Τροποποίηση της απόφασης ανάρτησης δασικού χάρτη δήμων Κιλκίς και Παιονίας - Υποβολή αντιρρήσεων


Υπογράφει ο Ευθύμιος Πολιτίδης
Δασολόγος με Α′ Βαθμό -  Διευθυντής Δασών Κιλκίς
Τροποποίηση της απόφασης ανάρτησης δασικού χάρτη όλων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπως ισχύει, και πρόσκληση για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Κιλκίς στον πρωταθλητή σφαιροβολίας Κυριάκο Ζώτο


Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς

Αισθάνομαι υπερήφανος για την υψηλή διάκριση που πέτυχε ένας νέος αθλητής, ο συντοπίτης μας από το Πεδινό, Κυριάκος Ζώτος κατακτώντας τη θέση του πρωταθλητή στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: Να ακυρωθεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου


Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας
Καταθέτουμε ως Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της απόφασης λειτουργίας πλευρικών διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου, με τη νομική υποστήριξη του πληρεξουσίου Δικηγόρου μας Στυλιανού Μαυρίδη, Διδάκτορα Νομικής και Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Καθαροί και περιποιημένοι οι περιαστικοί χώροι της πόλης του Κιλκίς


Ανανεωμένη όψη απέκτησαν οι περιαστικοί χώροι της πόλης του Κιλκίς χάρη στην οργανωμένη φροντίδα του Δήμου Κιλκίς και των εθελοντών.

Φραγγίδης: «Εκτός μέτρου παροχής κεφαλαίου κίνησης αφήνει η κυβέρνηση τις περισσότερες μικρές τουριστικές επιχειρήσεις»


Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει τους μεγάλους και αφήνει απροστάτευτους τους μικρούς. Ορίζοντας ως προϋπόθεση ένταξης στη νέα δράση του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για την παροχή Κεφαλαίου Κίνησης στις Τουριστικές Επιχειρήσεις, να διαθέτει η επιχείρηση προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας, αφήνει απέξω τις περισσότερες μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις (π.χ. καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά λεωφορεία – ΤΕΟΜ). Κι αυτό γιατί με μέσο όρο λειτουργίας 4 μηνών των εποχικών τουριστικών επιχειρήσεων, 1 ΕΜΕ πρακτικά σημαίνει 3 εργαζόμενους με πλήρες ωράριο.

Ενεργοποιήθηκαν ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των αγροτών


Με στόχο τη διευκόλυνση των παραγωγών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία παρέχεται από 03-06-2021, η δυνατότητα να υποβληθούν και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για τη χορήγηση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ.

Συγχαρητήρια ΕΠΣ Κιλκίς, για την παραμονή της Αναγέννηση Πλαγιάς στη Γ' Εθνική


Ανακοίνωση ΕΠΣ Κιλκίς
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς συγχαίρει θερμά την ομάδα της Αναγέννησης Πλαγιάς που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, για την παραμονή της στην κατηγορία, και θα εκπροσωπεί το Κιλκισιώτικο ποδόσφαιρο στις εθνικές κατηγορίες και τη σεζόν 2021-2022.

Στη Γ' Εθνική παραμένει η Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς


Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς Κιλκίς
Δίκαιο ήταν και έγινε πράξη. Ο λόγος, για την επίτευξη του κυρίου στόχου για την φετινή - κουτσουρέμενη βέβαια ελέω πανδημίας - ιστορική χρονιά για την Αναγέννηση πλαγιάς, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά, από ιδρύσεως της, στο πρωτάθλημα της γ' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Από την Ψυκτική Ελευθεριάδης ζητείται ψυκτικός (7/6/2021)


Από την Ψυκτική Ελευθεριάδης ζητείται ψυκτικός
Απαραίτητα προσόντα:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 05/07-06-2021) που ισχύει από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.

Απεργιακή συγκέντρωση σωματείων την Πέμπτη 10/5/2021, στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς

Ο Θωμάς Μαρκόπουλος πολιτικοΛΟΓΕΙ στον OkRadio με τις Ε. Αγαθοπούλου, Ι. Βλαχογιάννη, Ι. Τζανή, Α. Νικολοπούλου και Μ. Ντέμπου



Κορωνοϊός (7/6/2021): 808 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς), 24 θάνατοι και 392 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 808, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 410.166 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 38 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.681 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς, την Τρίτη 08 Ιουνίου 2021


Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:
-ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ),
- ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Διακοπή ρεύματος την Τρίτη 8 Ιουνίου σε 19 οικισμούς του ανατολικού Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 8 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης σε δεκαεννέα οικισμούς του ανατολικού Κιλκίς λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής. Θα διακοπεί η ρευματοδότηση από τις 9:00 έως τις 14:30 σε Ζαχαράτο,Ευκαρπία. Καλολίβαδο, Κοιλάδι, Χειμαδιό, Γερακαριό, Δίβουνο, Βάθη, Άνω και Κάτω Θεοδωράκια, Μυλοχώρι, Παλατιανό, Αντιγόνεια, Κεντρικό, Τριπόταμος, Μονολίθι, Γάβρα, Μαυροπλαγιά, Πετράδες καθώς και στον οικισμό Θεοδώρειο του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή δωρεάν στις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ


Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή δωρεάν στις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ έτους 2021-2022. 

Δείτε ΕΔΩ

"Κίνδυνος σοβαρής υποβάθμισης του Νοσοκομείου Γουμένισσας"


Για την Επιτροπή Υγείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος

Ούτε η πανδημία, ούτε οι ελλείψεις στις υποδομές των νοσοκομείων, ούτε οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια ιδρύματα, έπεισαν την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο και σήκωσε όλο το βάρος στη μάχη κατά του covid-19.

Μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους


Ενημέρωση αναφορικά με την έκδοση της 9ης/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης «Καθορισμού μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους»

Στο πλαίσιο αναβάθμισης και ενίσχυσης του επιπέδου πυροπροστασίας, καθορίζονται μέτρα για την πρόληψη και την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους που θα εφαρμόζονται από την 1η Ιουνίου 2021 σύμφωνα με την υπ΄ αρίθμ 9η/2021 Πυροσβεστική Διάταξη η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1923 τεύχ. Β΄ της 13.05.2021.

Πανήγυρις του Ι. Ν. Παναγίας "Άξιον Εστί" Αξιουπόλεως