Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

(VIDEO) Παρουσίαση του Λαογραφικού Μουσείου Πεδινού Κιλκίς

Ρεπορτάζ: Πάολα Χαλαμπίδου
Ήθη, έθιμα, μνήμες και εικόνες της καθημερινής ζωής του μακρινού παρελθόντος ζωντανεύουν στο Λαογραφικό Μουσείο Πεδινού, που φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του οικισμού.

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της πόλης της Αξιούπολης, τη Δευτέρα και την Τρίτη 4-5/3/24

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 
1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ (ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ) ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΡΕΒΕΝΟ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 04/03/2024 Δευτέρα από ώρα 08:30 έως 14:30.

Παιδικός Αποκριάτικος χορός, Πολιτιστικού Συλλόγου "Αγιος Τρύφων" Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου "Αγιος Τρύφων" Γουμένισσας
Άρωμα αποκριάς στη Γουμένισσα με παιδικό πάρτι που διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο "Άγιο Τρύφων" την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του Δ.Σ και η αίθουσα του συλλόγου γέμισε ασφυκτικά από μέλη και μικρούς φίλους.

"Πάμε και όπου βγει"

Υπογράφει ο 
Πασχάλης Μασούρας

"Πάμε και όπου βγεί" ακούστηκε μια φωνή και το τρένο ξεκίνησε, γεμάτο νεαρά παιδιά, νεανικά πρόσωπα γεμάτα ζωή, γέλια και νεανικά όνειρα για το μέλλον, αγαπημένοι γονείς, πρόσωπα γεμάτα προσμονή γιατί σε λίγες ώρες θα έφταναν, θα συναντούσαν τους αγαπημένους και τις οικογένειες τους φτάνοντας στον αγαπημένο τους προορισμό.

Η Ιωάννα Λυτρίβη πολιτικοΛΟΓΕΙ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio



Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη, 28/2/2024, 8:43 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπές και απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη 
προχθές (26 Φεβρουαρίου 2024) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα αποπειράθηκε να διαρρήξει Ιερούς Ναούς σε 2 περιοχές του Κιλκίς και εντοπίστηκε να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα προσπαθώντας να διαφύγει, ωστόσο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. 

Όταν ο Κάφκα συνάντησε τον Βόυτσεκ


Του Φώτη Μισόπουλου

ΧΑΜ: Είναι λοιπόν μια μέρα σαν τις άλλες
ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ [5]
[φωτο 1]

divertissement dans une image- foyer

Αποκριάτικο γλέντι με τα χάλκινα της Γουμένισσας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουμένισσας Oι Παίονες και ο Σύλλογος τεχνών Μουσών Δράσις σας προσκαλούν να βάλετε τις μάσκες σας και να έρθετε να διασκεδάσετε με τα χάλκινα της Γουμένισσας την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου το απόγευμα.

(VIDEO) Έκδηλη η οργή και καθολικό το αίτημα για τη δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών, στο σημερινό συλλαλητήριο του Κιλκίς

Ανήμερα της μαύρης επετείου, του χαμού των 57 αδικοχαμένων ψυχών και στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ημέρας, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στις 10.30π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης, με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, αλλά και μαθητών της πόλης. 

Γουμένισσα: Ενημερωτική ημερίδα για τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων-μυελού των οστών



Τσικνοπέμπτη στην Αξιούπολη



Αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης


Πρωτοβουλία  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης, για ένα πολύ πολύ ενδιαφέρον αθλητικό και πολιτιστικό διήμερο.

Βαρτζόπουλος, Γεωργαντάς, Παπαδόπουλος: Η ΝΔ είναι έτοιμη, οργανωτικά και κομματικά, βαδίζει για πρωτιά στις Ευρωεκλογές 2024

Δείτε video της εκδήλωσης ΕΔΩ
Επιμέλεια: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Κτημα των Ευχων, Κιλκίς, 25.02.2024, απόγευμα. Πλήθος κόσμου από το Κιλκίς και την Παιονία στην Εορταστική και Παραδοσιακή Βασιλόπιτα 2024 της γαλάζιας παράταξης του Κιλκίς και της Παιονίας. 

Προκήρυξη 5 θέσεων ΑΣΕΠ για την στελέχωση της υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Παιονίας

Η διοίκηση του δήμου Παιονίας αφού συμπεριέλαβε την Δημοτική Αστυνομία στον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου (προϋπόθεση για να λειτουργήσει), αιτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2023 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής την πρόσληψη 5 υπαλλήλων για τη στελέχωση της υπηρεσίας.

Ερώτηση Σταμάτη Παπουλίδη με θέμα, 'Έργα Υποδομής και Συντήρησης του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων και καταμερισμός αρμοδιοτήτων από την Π.Κ.Μ.”

Δελτίο τύπου Σταμάτη Παπουλίδη
Ο Συνοριακός Σταθμός Ευζώνων όπως γνωρίζετε βρίσκεται στα όρια του Ν.Κιλκίς με την Βόρεια Μακεδονία και αποτελεί κύρια πύλη εισόδου όλων των Βαλκανικών Χωρών προς την Χώρα.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι υπάρχει επιπλέον πύλη εισόδου στη Χώρα μας πάλι εντός των ορίων του Ν.Κιλκίς, από την πλευρά της λίμνης Δοϊράνης.
Με ανεπίσημα στοιχεία εισέρχονται και διασχίζουν το Ν.Κιλκίς πάνω από 10.000.000 οχήματα, τα συντριπτικά περισσότερα την περίοδο από αρχές Μαρτίου έως το τέλος Νοεμβρίου.

Νοσοκομείο Κιλκίς: Δεντροφύτευση από το Τμήμα Επιστασίας με την Εθελοντική Συμμετοχή των Προσκόπων Κιλκίς και Υπαλλήλων


Του Θωμά Μαρκόπουλου
Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς: Δεντροφύτευση από το Τμήμα Επιστασίας με την Εθελοντική Συμμετοχή των Προσκόπων Κιλκίς και Υπαλλήλων του Νοσοκομείου. Κυριακή 18/02/2024, πρωί, στο Γ.Ν. Κιλκίς. Μετά το κόψιμο των παλιών δέντρων (πεύκα) φυτεύτηκαν 150 νέα δεντράκια και θαμνοειδή φυτά, κυρίως.

Χρήστος Ανδρεανίδης: Ο δήμαρχος Κιλκίς προσέβαλε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις

Υπογράφει ο Χρήστος 
Ανδρεανίδης
Προσέβαλε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ο κύριος δήμαρχος κατά την διαδικασία επιλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Μας έπεισε ότι κατευθύνω όλους τους δημοτικούς συμβούλους σημαίνει προτείνω. 

Το δάσος της σιωπής (Στη μνήμη των 57 νεκρών των Τεμπών)

Του Κώστα Μπούζα
Τόπος θλιβερός. Άνθρωποι σκυμμένοι, σιωπηλοί. Μια ατελείωτη σειρά από λευκούς θα 'λεγες στρατιώτες, που φρουρούν τα επέκεινα απ' τους βέβηλους. Όρια του φανταστικού ή του αλλού, τα μάρμαρα, στοιχημένα σε αυστηρές σειρές.

ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ: Γιατί αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στην εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη

Δελτίο τύπου Δημοτικού Συδυασμού ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ
Ο Δημοτικός μας Συνδυασμός ΝΕΟ ΚΙΛΚΙΣ θεωρώντας ως τελικό αποδέκτη και κριτή των πεπραγμένων του τους πολίτες του Δήμου Κιλκίς αισθάνεται την υποχρέωση να τους ενημερώσει ότι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποχώρησε από αυτήν, όταν η Δημοτική Αρχή έφερε ως θέμα προς ψήφιση την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη για τους εξής λόγους:

Ο Ν. Φαραντούρης, ο Π. Γερουλάνος, η Κ. Ισκαντάροβα, η Β. Παναγούλια και η Μ. Μπουφίδου πολιτικοΛΟΓΟΥΝ με το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio


Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (27 Φεβρουαρίου 2024) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τα νέα της Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς (28/2/2024)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ηττα από την Γουμένισσα
Ήττα με 5-2 για τον Αλέξανδρο Κιλκίς από την Γουμένισσα στο Δημοτικό Στάδιο το απόγευμα του Σαββάτου. Το Πάικο εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα που έχει επιθετικά, αλλά και την εμπειρία του παίρνοντας το «τρίποντο». Μόλις στο 4’ ο Μ. Παπαδόπουλος απέκρουσε το σουτ του Ορφανίδη με την βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού, αλλά στην επαναφορά ο Δασκάλου άνοιξε το σκορ. Στο 39’ ο Ορφανίδης με κοντινή προσπάθεια πέτυχε το 2-0.

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς στο 1ο Προκριματικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ)

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Το 1ο Προκριματικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ) διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου στις 17-18-19 Φεβρουαρίου 2024. Η συμμετοχή των αθλητών-ριών ξεπερνούσε τους 1300 στο kyorugi και poomsae. Η αγώνες διεξήχθησαν με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες KPNP και video replay. Οι κατηγορίες που είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν Α/Γ , Ε/Ν, Π/Κ και παμπαιδων/πανκορασιδων.

Συνάντηση Σιωνίδη και Τζούρτζου με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Το διήμερο 20 – 21 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αθανάσιο Τζούρτζο, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα για την προώθηση θεμάτων που αφορούν τον δήμο και τους δημότες της Παιονίας.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

(VIDEO) Ηχηρή αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στο θέμα εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη

Ηχηρή αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, στο θέμα εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη. Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Νομού Κιλκίς, την Κυριακή 3/3/2024

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί τις περιοχές 
ΧΡΥΣΟΚΑΜΠΟΣ, ΚΟΤΥΛΙ, ΞΗΡΟΛΑΚΟΣ, ΣΙΤΑΡΙΑ, ΧΕΡΣΟΤΟΠΙ, Π. ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ, ΔΑΦΝΟΧΩΡΙ, Ν. ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΟΚΑΡΤΖΑ, ΒΑΚΟΥΦΙ, Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 03/03/2024 Κυριακή από ώρα 07:30 έως 08:30 και 14:30 έως 15:30

Το Λύκειο Καμπάνη συγχαίρει τον μαθητή Απόστολο Τζαμτζή, για τη μεγάλη του επιτυχία στο 8ο Πανελλήνιο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Ανακοίνωση Γενικού Λυκείου Καμπάνη
Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Καμπάνη, ο Σύλλογος των Καθηγητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Μαθητές, συγχαίρουμε τον μαθητή του σχολείου μας Τζαμτζή Απόστολο της Β’ τάξης για τη μεγάλη του επιτυχία στο 8ο Πανελλήνιο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Άθλος Κιλκίς σε αγωνιστική συνάντηση kick boxing στην Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 24/02/2024 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε αγωνιστική συνάντηση kick boxing στην Θεσσαλονίκη από τον αθλητικό σύλλογο Golden Gloves Petrosyan Team.

Ευαισθητοποίηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου για να αγαπήσουν το περιβάλλον

Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου
Η εκπαίδευση στα σχολεία προάγεται και με πρωτοβουλίες πέρα από τα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας. Ο λόγος για τον εθελοντικό καθαρισμό περιοχών του Χέρσου, μια δραστηριότητα που αποτελεί έναν τρόπο για τους μαθητές να συμβάλουν ενεργά στη διατήρηση του περιβάλλοντος και να αναπτύξουν συνείδηση για την οικολογία. Στόχος της δράσης είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά κυρίως να δοθεί γι’ αυτή την προστασία ένα μήνυμα όχι μόνο στους μαθητές μας αλλά σε όλη την κοινωνία.

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Καλή χρονιά με υγεία, πολλά χιλιόμετρα και ευτυχισμένες στιγμές ευχήθηκε η δρομική παρέα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς στην κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου.

Στέφανος Παραστατίδης: Πανεπιστήμια – Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ με βάση το σκανδιναβικό παράδειγμα

Δείτε το δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ, ΕΔΩ

Τρίωρη στάση εργασίας των Φαρμακείων του Νομού Κιλκίς την Τετάρτη 28-2-2024

Δελτίο τύπου 
Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς 

Συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τους νεκρούς των Τεμπών, με τρίωρη στάση εργασίας, την Τετάρτη 28-2-2024.

Loop 60: Επανάσταση φέρνει η ALUMIL με το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων

Δελτίο τύπου ALUMIL
Ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα δεν είναι για την ALUMIL λέξεις εντυπωσιασμού, κενές περιεχομένου, που συνάδουν απλώς με τα trends της εποχής. Είναι πράξεις που εδώ και λίγο καιρό έχουν όνομα: ο λόγος για το Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

(VIDEO) Ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Νομού Κιλκίς

 Ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Νομού Κιλκίς. Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024.
Δείτε το video ΕΔΩ



Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

(VIDEO) Εντείνουν τον αγώνα τους οι αγρότες - Απέκλεισαν συμβολικά το Τελωνείο Ευζώνων

Εντείνουν τον αγώνα τους οι αγρότες - Απέκλεισαν συμβολικά το Τελωνείο Ευζώνων. Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΜΜΑ συμμετείχε το Kinesis

Δελτίο τύπου Kinesis
Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΜΜΑ (Μικτά Μαχητικά Αθλήματα) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις 26 Φεβρουαρίου.

Απίστευτο: Έρχονται στο Κιλκίς οι εβδομήντα πρώτοι Γερμανοί και Σουηδοί μετανάστες

- «Υπεύθυνοι» ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας ασό Βουρλάν!
Αναμένονται άλλοι ογδόντα στο τέλος 2024!
«Η Ευρώπη της ευμάριας που γνωρίζατε τελείωσε…» αναφέρουν με λύπη.
Βασικά θα μαζεύουν ελιές στα χωριά του Κιλκίς!
Γράφει ο Άρχων του Ψεύδους Αχμέτ Σουλτς
(Θα μπορούσε το άρθρο αυτό να είναι το καλό νέο της δεκαετίας αν ήταν αληθινό. Δυστυχώς είναι σάτιρα και γράφτηκε από τον συνεργάτη της Γνώμης και Άρχοντα του Ψεύδους Αχμέτ Σούλτς, για να μας προσφέρει λίγο γέλιο μιας και πάψαμε να γελάμε πλέον. Οι φωτογραφίες όμως είναι αληθινές και αφορούν Γερμανούς πολίτες οι οποίοι είχαν έρθει στην Κορομηλιά το 2014 για να βοηθήσουν Έλληνα φίλο μετανάστη και μαζέψουν ελιές αλλά και να κάνουν τις διακοπές τους)

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού", από τη θεατρική σκηνή της Τέχνης

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με χαρά σας καλεί να παρακολουθήσετε τη νέα παράσταση της Θεατρικής Σκηνής της «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλη, στις 9 και 10 Μαρτίου 2024 στο θεατράκι της Τέχνης στις 8.00μ.μ.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

(VIDEO) 1η Συνάντηση Χορωδιών παραδοσιακής μουσικής στην Κρηστώνη Κιλκίς

1η Συνάντηση Χορωδιών παραδοσιακής μουσικής στην Κρηστώνη Κιλκίς. Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024.

"Ουαί υμίν, πολιτικοί υποκριτές"

Γράφει ο Ηλίας Θεοχαράκης
Εάν ένας βουλευτής δεν ψηφίσει ένα νόμο ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ από το κόμμα του.
Τώρα που ψηφίσατε νομοθεσία βδελυρά στα μάτια του Θεού θέλετε να είστε εντός Εκκλησίας, σας ενοχλεί η ακοινωνησία.

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Η μεγάλη, Φιλελεύθερη, Πατριωτική, Φιλοευρωπαική Παράταξη είναι ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε

Επιμέλεια: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς
Μέγα πλήθος και μαχητικός παλμός στην εκδήλωση του ψυχιάτρου και καθηγητή, Υφυπουργού Υγείας και Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, κύριου Δημήτριου Χρ. Βαρτζόπουλου στο 
Porto Palace Θεσσαλονίκης την Κυριακή 25.02.2024 και ώρα 11:30 π.μ.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Νομοθετημένο διακύβευμα μακροπρόθεσμης κοινωνικής ναρκοθέτησης

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Είναι άραγε τόσο εκτοξευμένη σε προόδους η εποχή μας;
Όσο τουλάχιστον θέλουν να την παρουσιάζουν τα “φιλελεύθερα” κοινωνικά δίκτυα της Ε.Ε.;
Όλοι οι οικονομικά ή πολιτισμικά υποχείριοι φαλκιδευτές ακόμη χειροκροτούν την πρόσφατη απόδειξη δουλαγωγίας της Ελλάδας μας!
Δώσαμε δείγματα “τέλειου συμβιβασμού” με την υπογείως απαιτητική αλλοτρίωση, κι εκείνοι μας πληρώνουν δημοσίως με σχόλια διαχειριστικού και κατά τούτο σχετλιαστικού “φιλελληνισμού”!
Άραγε έλυσε πλέον η εποχή μας τα τόσα πιστοποιημένα της εγκλήματα είτε αδιαφορίας είτε τελείας καταφρόνησης κατά του ανθρωπίνου είδους;

Εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης: Απεργούμε στις 28 Φλεβάρη με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»

Δελτίο τύπου Εργαζομένων στο Κέντρα Πρόληψης
Ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη και τη δολοφονία 57 ανθρώπων, το περσινό σύνθημα «Τα κέρδη τους - οι ζωές μας» παραμένει επίκαιρο, σε άμεση σύνδεση με τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα που σηκώνονται το τελευταίο διάστημα. Η θλίψη των οικογενειών και του λαού, μαζί με τις μεγάλες κινητοποιήσεις πέρυσι, μια απαίτηση έχουν: οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, να μην συγκαλυφθεί το κρατικό έγκλημα και η πολιτική που μετράει τις ζωές μας ως κόστος.

Το Δημοτικό Σχολείου Χέρσου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...



Τριώδιο και καρναβάλι, ασυμβίβαστα μεταξύ τους


Γράφει ο Ηλίας Αθ. Θεοχαράκης
Θεολόγος
Λέγει ο Κύριος: «..ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύει η γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει η ενός ανθέξεται και του εταίρου καταφρονήσει ού δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά» (κατά Ματθ. Κεφ.6 παρ. 24), δηλαδή δεν μπορείς χριστιανέ μου εάν θέλεις να λέγεσαι αλλά και να είσαι Χριστιανός και να δουλεύεις δύο κυρίους γιατί η τον έναν θα μισήσεις και τον άλλον θα αγαπήσεις ή εις τον ένα θα προσκολληθείς και τον άλλον θα καταφρονήσεις δεν μπορείς να δουλεύεις για τον Θεό και για τον μαμωνά τουτέστιν τον διάβολο, αυτά είναι λόγια του Κυρίου μας που όμως είναι ταυτόχρονα και εντολή και δεν χωρούν συζητήσεως, για όποιον βέβαια διεκδικεί την ονομασία του πιστού ορθοδόξου Χριστιανό. 

(VIDEO) Παρουσίαση του βιβλίου της Χαρούλας Αποστολίδου "Μάλο Μόμε"

 Παρουσίαση του βιβλίου της Χαρούλας Αποστολίδου "Μάλο Μόμε", στον Πολυχώρο του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου "η πόλις", την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024.
Δείτε το video ΕΔΩ




Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (23 Φεβρουαρίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας και μία ημεδαπή γυναίκα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο Εθνικισμός δεν ανήκει σε κόμματα

Του Κώστα Κιλτίδη
Νοιώθω την ανάγκη να καταθέσω αποσπασματικά κάποιες σκέψεις, για να γίνει κατανοητή η έννοια του εθνικισμού και του εθνικιστή. Δυστυχώς οι έννοιες βανδαλίζονται από σφετεριστές, διαστρεβλωτές και υποκριτές. Αγνοούν οι περισσότεροι το περιεχόμενο,που έδωσε η ελληνική γλώσσα στην έννοια του έθνους. 

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Όλες και όλοι στην 24ωρη γενική απεργία της 28ης του Φλεβάρη

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από τον τραγικό θάνατο 57 συμπολιτών μας στα Τέμπη που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Η παράσταση ΑΡΙΕΛ ΣΤΟ ΒΥΘΟΚΟΣΜΟ στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Η παράσταση  "ΑΡΙΕΛ ΣΤΟ ΒΥΘΟΚΟΣΜΟ" θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11.30.

Μουσικοποιητικό αφιέρωμα ατμόσφαιρας και ευαισθησίας



Αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου ΜΙΣΤΙ Νέου Αγιονερίου



(VIDEO) Μάθημα ζωής και αξιοπρέπειας παραδίδει ο καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο Δημήτρης Αντωνίου

Μάθημα ζωής και αξιοπρέπειας παραδίδει ο καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο Δημήτρης Αντωνίου. Γυμνάσιο Γουμένισσας,, Παρασκευή 23 Φεβραουαρίου 2024.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

(VIDEO) Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Γεωργαντάς, στην Αγία Παρασκευή Κιλκίς

 
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Γεωργαντάς, στην Αγία Παρασκευή Κιλκίς. Παρασκευή. 23 Φεβρουαρίου 2024.

Συναυλία - αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο, από το «μουσικοθεατρικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις»

Δελτίο τύπου Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις»
Το «μουσικοθεατρικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του «αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες ποιητές» παρουσιάζει μια συναυλία - αφιέρωμα στον Κώστα Βίρβο.

1η Συνάντηση Χορωδιών παραδοσιακής μουσικής στην Κρηστώνη Κιλκίς

Ο Ιερέας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Κρηστώνης σας προσκαλεί στο Ενοριακό Κέντρο της Εκκλησίας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00μ.μ να απολαύσουμε τρεις καταξιωμένες χορωδίες:

Κάλεσμα "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών" για την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου

Ανακοίνωση  "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών"
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΚΙΛΚΙΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – 10:30 Π.Μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – 11:00 Π.Μ.

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 νέους συνανθρώπους μας…