Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (12/10/2020)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Δύο νίκες με τον Άρη ο Αλέξανδρος Κιλκίς
Ποιότητα, ταλέντο, προπονητικό πλάνο. Όταν αυτά τα τρία συνδυάζονται τότε όπως είναι αναμενόμενο έρχονται και τα αποτελέσματα.

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (ΟΓΕ): Κάλεσμα συμμετοχής για συλλαλητήριο στο Κιλκίς 13 Οκτωβρίου 2020


Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (ΟΓΕ)
Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες του μόχθου να συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς, στις 18.30μ.μ.να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 12/10/2020, 8:40 μ.μ


Συνελήφθη 45χρονος που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με επιβατικό όχημα
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με την συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά εννέα (9) αλλοδαπών.

Σ. Παραστατίδης: Ενιαίο εθνικό μέτωπο μόνο μέσα από Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών


Συνέντευξη του Στέφανου Παραστατίδη, γραμματέα οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής, στην εφημερίδα το Καρφί της Κυριακής 
Ένα σύντομο σχόλιο για την καταδικαστική απόφαση στη δίκη της Χ.Α.;
Η εμφάνιση, γιγάντωση και εδραίωση της Χ.Α. ήταν μία ήττα, μία πληγή στο σώμα της Δημοκρατίας. Την περασμένη Τετάρτη η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου πέτυχε μία πολύ σημαντική, πρώτη νίκη. Πάνω σε αυτή πρέπει να πατήσει όλος ο δημοκρατικός κόσμος.

"Αυτοί που νομιμοποίησαν τους ναζί και συνδιαλεγόντουσαν μαζί τους σε κοινές εκδηλώσεις και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, έχουν ευθύνη;"

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Έπρεπε να χαθούν ζωές με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και να πραγματοποιηθούν δολοφονικά πογκρόμ από «τάγματα εφόδου» ενάντια σε συνδικαλιστές, κομμουνιστές, μετανάστες, για να αποκαλυφθεί το δολοφονικό πρόσωπο των ναζί της «χρυσής αυγής». Η «χρυσή αυγή», ναζιστική οργάνωση, γαλουχημένη από τα σπλάχνα του συστήματος, βρέθηκε στο επίκεντρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όταν οι αντιθέσεις και τα κοινωνικά αδιέξοδα οξύνονταν ελέω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, και τα κόμματα της αστικής εξουσίας, δεν μπορούσαν να διαχειριστούν με την ευκολία που το έκαναν πριν τις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές.

"Η βεβήλωση της ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης" στην εκπομπή «Ιστορικές Μαρτυρίες» της 4Ε


Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στις 23:00 κάνουν πρεμιέρα οι «Ιστορικές Μαρτυρίες» με θέμα "Η βεβήλωση της ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης.
Η εκπομπή «Ιστορικές Μαρτυρίες» της 4Ε επισκέπτεται ένα μοναστήρι που «θρηνεί». Κομμάτια από τη σάρκα του βρίσκονται σε ξένα χώματα. Δεν είναι εδώ. Βέβηλοι άρπαξαν εκατοντάδες χειρόγραφα, βιβλία, σπάνια συγγράμματα και πλήθος ανεκτίμητων ιερών κειμηλίων. Και να 'ταν μόνο αυτό; Έσφαξαν, κατέκαψαν ένα από τα πιο παλιά μοναστήρια της Ευρώπης.
Αυτή την Παρασκευή 16/10 στις 23:00 στην 4Ε.
Έρευνα - παρουσίαση: Θανάσης Κληματσίδας, δημοσιογράφος

Εργασίες συντήρησης στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 και από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020.

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων για τον πολιτισμό


Ανακοίνωση Περιφερειακής Παράταξης Κεντρικής Μακεδονίας Κοιτάμε Μπροστά"
Σας προσκαλούμε στη συνάντηση που οργανώνει η παράταξή μας για τον πολιτισμό την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στις 19.30, στην αυλή της "Γουαδελούπης" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, με θέμα, "6+ μήνες ο πολιτισμός σε lockdown".

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020



Παύλος Μελάς, η ζωή και η δράση του


Εκατόν πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Παύλου Μελά (29 Μαρτίου 1870, στη Μασσαλία) και ο Δήμος Παύλου Μελά - Τμήμα Πολιτισμού με την υποστήριξη του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα ορόσημο του Μακεδονικού Αγώνα.

ΣΟΚ: Σκοτώθηκαν 3 άτομα σε 3 δυστυχήματα


Χθες (11 Οκτωβρίου 2020) και ώρα 23:00 περίπου, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σημάντρων – Βάβδου Χαλκιδικής, Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός με κατεύθυνση προς Σήμαντρα, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου οδηγού και της 20χρονης ημεδαπής που επέβαινε στο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Μουδανιών.

"Πότε θα τελειώσει η ταλαιπωρία έξω από δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες;"


Γράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Είναι παραδεκτό και κατανοητό ότι, με την ένταση και την ταχύτητα εξάπλωσης του covid-19, που επηρέασε σχεδόν όλο τον πλανήτη, και παράλληλα την απρόβλεπτη διάρκειά του, οι πολίτες να έχουν κουραστεί και να αντιδρούν δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα για τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους από τα περιοριστικά μέτρα που κατά καιρούς έχουν επιβληθεί.

4ο Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Α.Ο. Κιλκισιακός


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Α.Ο. Κιλκισιακός 
Το 4ο Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Α.Ο. Κιλκισιακός περιείχε φιλικά αλλά και επίσημους αγώνες πρωταθλήματος για τα τμήματα των ακαδημιών μας.

Αναγέννηση Πλαγιάς: Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια


Δελτίο τύπου 
Αναγέννησης Πλαγιάς Κιλκίς
Δεν κατάφερε η Αναγέννηση την ιστορική ημέρα, δηλαδή την πρώτη της εμφάνιση σε πρωτάθλημα εθνικής κατηγορίας, να την συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα, καθώς το απόγευμα της Κυριακής 11.10.2020 είδε τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας να της ‘’κλέβει’’ κυριολεκτικά τη νίκη και να ηττάται με σκορ 1 – 0. Σκόρερ: 60’ Ξανθόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ.

Συνάντηση Φραγγίδη με Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου 
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Παιονίας
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10-10-2020 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γουμένισσας συνάντηση του Διοικητικού Συµβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Παιονίας µε τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Φραγγίδη Γεώργιο, µετά από αίτημά του.

Ωραία παραδείγματα συντήρησης εικόνων στην περιοχή του Κιλκίς

Η Ωραία Πύλη με τον Χριστό Άρτο της Ζωής ζωγραφήθηκε από τον εντόπιο, από τον Άγιο Πέτρο (Πέτροβο) του Κιλκίς, Δημήτριο Ευαγγέλου περί το 1884. Η φθορά της οδήγησε στην επιδιόρθωση και επιζωγράφισή της από τον ζωγράφο Σ. Β. Σεραφείμ στο 1933. Η αρχική δημιουργία της αποτυπώνεται στην υπογραφή «ἕργον Δημητρίου / Βαγγέλη εκ Πετρόβου Ἀυγούσ(του) 18».

Kείμενο & επιλογή εικόνων: Δρ Μαγδαληνή Παρχαρίδου, αρχαιολόγος – Προϊσταμένη τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων & Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2020
Αρχαιολογώντας … για τη συντήρηση των αντικειμένων στο παρελθόν
H υγεία των αντικειμένων είναι θέμα που απασχόλησε τους κατόχους τους από τις απαρχές σχεδόν του ανθρώπινου πολιτισμού. Η αισθητική αλλά και η μακροημέρευση της χρήσης τους αποτελούσαν μείζονα θέματα.