Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Η γωνιά του Συγγραφέα


Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας (ΟΔΙ) Ειδομένης
Ήταν το 2009 όταν ξεκίνησε το ταξίδι της στον παγκόσμιο ιστό η ιστοσελίδα της Ειδομένης (www.idomeni.gr) από την Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας (ΟΔΙ) Ειδομένης. Από τότε έως και σήμερα μέσα από άρθρα και δημοσιεύσεις προσπαθούμε να προβάλλουμε τον τόπο μας στον παγκόσμιο ιστό και να διαφυλάξουμε την ιστορία και τις παραδόσεις των κατοίκων.

Θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;


Υπογράφουν οι:
- Κυριακίδου (Φαίη) Φωτεινή, Π.Μ.Σ. Κοινωνικής Καινοτομίας και Στρατηγικών Ανάπτυξης, Παν. Πελοποννήσου - Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών / Σύμβουλος Ανάπτυξης / Υπεύθυνη Γυναικών Νέας Δημοκρατίας, Νέας Σμύρνης
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος / Ραδιοφ. Παραγωγός

Θα βαδίσουμε δυνατά και ελληνικά στους επομένους 2-3 μήνες της θερινής τουριστικής σεζόν; Θα αντέξει η ελληνική οικονομία από Οκτώβρη; Θα κάνουμε ρομαντικά και ανθρώπινα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Όταν οι κυβερνώντες στρουθοκαμηλίζουν, η κοινωνία ταλαιπωρείται


Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς

Οι τράπεζες πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου τους με πρόσχημα τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Για ακόμα μια φορά, όμως, δε λαμβάνουν υπ’ όψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ειδικά στις περιοχές εκείνες, όπου πλειοψηφούν ηλικιακές ομάδες ανήμπορες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της εποχής. Το δε επιχείρημα για χείρα βοήθειας από νεότερους σε ηλικία συγγενείς είναι εν πολλοίς σαθρό, καθώς είναι γνωστό ότι, η ελληνική ύπαιθρος έχει στερέψει από νέους.

Καλαφάτης από Κιλκίς: «Ή θα εμβολιασθούμε ή θα νοσήσουμε»

Συναντήσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και παραγωγικούς φορείς
Καλαφάτης από Κιλκίς: «Ή θα εμβολιασθούμε ή θα νοσήσουμε»
«Το δίλημμα είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε». Και το δεύτερο γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, καθώς προελαύνει η μετάλλαξη Δέλτα. Τώρα, όμως, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν πριν ένα χρόνο, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ασπίδα αυτοπροστασίας και προστασίας του κοινωνικού περιβάλλοντός μας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Κιλκίς για την άναρχη ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών σε δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς


Την έντονη διαμαρτυρία του για το πολιορκητικό επενδυτικό ενδιαφέρον ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών σε δημόσιες εκτάσεις του Δήμου Κιλκίς εκφράζει ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό.

Καλή Επιτυχία, Δημήτρη - Άξια εκπροσώπηση του Κιλκισιώτη αθλητή στο Ταλίν της Εσθονίας


Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Η καρδιά του στίβου αυτές τις μέρες χτυπάει στο Ταλίν της Εσθονίας, που λαμβάνει χώρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί ανάμεσα στους 40 αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν, βρίσκεται και ο δικός μας Δημήτρης Παυλίδης, που θα δώσει αύριο Σάββατο 16/07 τη δική του μάχη στο αγώνισμα της Δισκοβολίας με τον Α' Προκριματικό γύρο (10.50π.μ.) το πρωί και στη συνέχεια την Κυριακή 17/07 στον μεγάλο τελικό. 

Από την Δευτέρα 19 Ιουλίου η επιστροφή των εμβολιασμένων θεατών, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, σε αγώνες


Από την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 θα επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις, η παρουσία θεατών σε αγώνες που διεξάγονται σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Εργασίες συντήρησης και κοπής πρασίνου σε δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας


- Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.

Σε Ψηφιακό Εργαστήριο για τα Έξυπνα Χωριά ο Δήμαρχος Κιλκίς


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε χθες ως ομιλητής στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η ‘’Gaia Επιχειρείν’’ και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα ‘’Έξυπνα Χωριά και τα Καινοτόμα Οικοσυστήματα’’.

Μέλισσες έκαναν το γύρο της Ευρώπης στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kinesis for Kids


Δελτίο τύπου Kinesis for Kids
Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ιούλη και η θερμοκρασία κρατεί υψηλά. Ωστόσο, στις δομές ΚΔΑΠ Kinesis for Kids το περιβάλλον είναι δροσερό και οι δημιουργίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Την εβδομάδα που πέρασε οι δραστηριότητες κινήθηκαν γύρω από δύο θεματικές, την Ευρώπη και τις μέλισσες.

Κοινό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών από τη διοίκηση και την αντιπολίτευση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κοινή συνέντευξη τύπου για την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού παραχώρησαν χθες οι επικεφαλής παρατάξεων της διοίκησης και αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 16/7/2021, 7:16 μ.μ.


Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (15 Ιουλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην οικία του, 4 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 80 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσκεψη Σ. Καλαφάτη στον Α. Βεργίδη


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Δήλωση Γ. Γεωργαντά για τη συνάντησή του με τη μαθήτρια Ευτυχία Δανίδου


Δήλωση του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά για τη συνάντησή του με τη μαθήτρια Ευτυχία Δανίδου.

«Η Ευτυχία Δανίδου, δεν είναι απλά μια μαθήτρια που πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στις φετινές Πανελλαδικές. Διακρίνεται, επίσης, από ακέραιο ήθος, ευφυΐα & ωριμότητα.

Κορωνοϊός (16/7/2021): 2.691 νέα κρούσματα (1 κρούσμα στο νομό Κιλκίς), 14 θάνατοι και 123 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 453.200 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 167 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.721 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

(Video) Σ. Καλαφάτης από Κιλκίς: Πάνω απ' όλα η υγεία

Σ. Καλαφάτης από Κιλκίς την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021: Πάνω απ' όλα η υγεία

(Video) Με τα "Αετόπουλα" του Κιλκίς στo BasketballLab της κατασκήνωσης YuppiCamp στη Χαλκιδική

 
Με τα "Αετόπουλα" του Κιλκίς στo BasketballLab της κατασκήνωσης YuppiCamp στη Χαλκιδική, την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.

Επίσκεψη Σταύρου Καλαφάτη σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.