Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Η Γαρυφαλλιά Αϊδαρίνη στα "Ποσειδώνια 2022"

Από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου διεξάγεται η ναυτιλιακή έκθεση "Ποσειδώνια 2022" , στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo. Η έκθεση διοργανώνεται για 27η φορά, συμπληρώνοντας 54 χρόνια ζωής και μετά την ακύρωση, το 2020, λόγω της πανδημίας φέτος επέτρεψε δυναμικά.

Κιλκίς: Παρουσίαση δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προβολής και προώθησης, Γεωργοδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και το Επιμελητήριο Κιλκίς συνδιοργανώνουν συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων -προβολής και προώθησης γεωργοδιατροφικών προϊόντων, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 15 Ιουνίου 2022, και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς, «Β. Σεργιαννίδης» (στο ισόγειο του κτηρίου).

Γεωργαντάς στον ΣΕΒΤ: Η αγροδιατροφή κλειδί για μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και προσέλκυση ξένων επενδύσεων

«Ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και να προσελκύσει πολλές ξένες επενδύσεις», επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών.

Ξεκίνησε η καταβολή κρατικών ενισχύσεων σταφυλιών ποικιλίας Crimson

Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής ενισχύσεων μέσω de minimis σε παραγωγούς σταφυλιών Crimson. 
 Στο Κιλκίς 72 δικαιούχοι λαμβάνουν 270 ευρώ ανά στρέμμα.

Πανηγύρι στον Ιερό Ναό Παναγίας "Άξιον Εστί" Αξιουπόλεως

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Ευρωπό για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

1922-2022: Εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή διατηρούμε την ιστορική Μνήμη
Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθούν στον Ευρωπό το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 εκδηλώσεις Μνήμης.

Άσκηση επί χάρτου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών "ΦΛΟΓΑ 2022" στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των εμπλεκόμενων – στη δασοπυρόσβεση – φορέων για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της διεξαγωγής της άσκησης επί χάρτου με τίτλο “ΦΛΟΓΑ 2022”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στην αίθουσα “Περικλής Κολότσιος”, στο Διοικητήριο, έδρα της Π.Ε. Κιλκίς.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ: Μια πολλά υποσχόμενη συνέργεια χτίζεται για τη δημιουργία ασφαλέστερων μεσογειακών προϊόντων διατροφής με την αξιοποίηση της τεχνολογίας

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των ζωντανών εργαστηρίων του MED-QUAD και των κόμβων ιχνηλασιμότητας και διαπίστευσης του έργου MED Food TTHubs

Στις 14 Μαΐου 2022, εκπρόσωποι του έργου MED-QUAD συμμετείχαν στην 5η διακρατική συνάντηση του διεπιστημονικού ερευνητικού έργου Trace & Trust Hubs for Mediterranean Food (MED Food TTHubs) που υλοποιήθηκε στην Χαλκιδική. Στο πλαίσιο της τακτικής συνάντησης των εταίρων του έργου MED Food TTHubs, παρουσιάστηκε το έργο MED-QUAD με έμφαση στο Ζωντανό Εργαστήριο (Living Lab) για τις «Εφαρμογές Έξυπνης Χρήσης του Νερού» (SWUAP). 

Φραγγίδης: «Θα αξιοποιήσετε επιτέλους τις προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής και τη μελέτη για την Κοινωνική Κατοικία που εκπονήθηκε από το 2014;»

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν ο κ. Γιώργος Φραγγίδης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προς τους υπουργούς: α) Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και β) Οικονομικών, με θέμα «Θα αξιοποιήσετε επιτέλους τις προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής και τη μελέτη για την Κοινωνική Κατοικία που εκπονήθηκε από το 2014;».

Η αρχόντισσα

Του Κώστα Μπούζα
Έτσι ξαφνικά έκανε την εμφάνισή της στο έμπα της μικρής πλακόστρωτης πλατείας. Εντυπωσιακή όπως πάντα, δεν άργησε να μαγνητίσει όλα τα βλέμματα και να αναδεύσει μνήμες νοσταλγικές, όπως μόνο αυτή ήξερε.
Ήταν παλιά αρχόντισσα. Ξεπεσμένη πια σήμερα, διατηρούσε, παρ’ όλα αυτά, όλα τα σημάδια της παλιάς της δόξας. Όλα κι όλα, στα θέματα που αφορούσαν την εμφάνισή της ήταν ανένδοτη. Έπρεπε να βγαίνει έξω πάντα στολισμένη ως την φτέρνα, όλοι το ‘ξεραν αυτό. Γαλάζιες χάντρες, μικρές ημιπολύτιμες πέτρες, κορδέλες πολύχρωμες και παλιά μπρούντζινα κομψοτεχνήματα, στο χέρι δουλεμένα. 

Πετυχημένος και ο 7ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης
Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 7ος Δρόμος Υγείας και Αλληλεγγύης. Στο λαϊκό περίπατο συμμετείχαν περίπου 120 άτομα μεταδίδοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής ενάντια στη διαφορετικότητα και το ρατσισμό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας εκπαιδεύει μέλη εθελοντικών ομάδων

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Στα πλαίσια των προσπαθειών βελτίωσης της κατάρτισης των Εθελοντικών Οργανώσεων (Ε.Ο.) που είναι ενταγμένες στο Μητρώο στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) της Ελλάδας και με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή τους στον Τομέα επιχειρησιακής δράσης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (και όχι μόνο) η Π.Υ. Γουμένισσας (ως Παράρτημα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας) προχώρησε στην εκπαίδευση νέων μελών της Εθελοντικής Οργάνωσης (Ε.Ο.) του «ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ – ΤΟ ΠΑΪΚΟ», κατά το χρονικό διάστημα από 03 – 05– 2022έως και 19 – 05– 2022.

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ (8/6/2022)

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ 

ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Ηλιούπολη
Δευτέρα
Φτιάξαμε λαχταριστές φραουλίτσες με έναν ευφάνταστο τρόπο. Επίσης, απασχοληθήκαμε δημιουργικά με πλαστελίνη, πηλό, τάβλι και συμβολικό παιχνίδι. Τέλος, διασκεδάσαμε ιδιαίτερα χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Με διακρίσεις ο ΓΑΣ Κιλκίς, στα "Ελευθέρια" και στα "Χειμωνίδεια"

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Έντονο διήμερο με αγωνιστικές υποχρεώσεις για το τμήμα στίβου του Γ.Α.Σ. ΚΙΛΚΙΣ ήταν αυτό που μας πέρασε, στις 4 και 5 Ιουνίου.

Δήμος Παιονίας: Πρόταση για καταφύγιο ζώων και εξοπλισμό δημοτικού κτηνιατρείου

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο δήμος Παιονίας υπέβαλλε πρόταση χρηματοδότησης από το «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – πρόγραμμα Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και εξοπλισμού του κτηνιατρείου δήμου Παιονίας, προϋπολογισμού 341.200,00 ευρώ.

Μια μέρα στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια ιδιαίτερη μέρα στην Πινακοθήκη για την Κική και το Θανάση ζήσαμε την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ήταν όλοι εκεί, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, συνεργάτες, φίλοι, ασθενείς, συνάδελφοι, όλοι ενωμένοι και συγκινημένοι από τη μνήμη αλλά κυρίως περήφανοι για το ήθος και την προσφορά της Κικής και του Θανάση. Το αγαπημένο ζευγάρι που σηματοδότησε με την παρουσία του το ιατρικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι στην πόλη. Τις χαρισματικές προσωπικότητες που πορεύτηκαν στη ζωή με δυναμισμό, αγωνιστικότητα, όραμα και πάθος.

Μια μαγική αθλητική γιορτή στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” Στίβου 2022

Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος"
Οι αγώνες "Ελευθέρια" έγιναν το Σάββατο στο Κιλκίς με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από δεκάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα και, κατά γενική ομολογία, ήταν τα καλύτερα που έχουν διοργανωθεί ποτέ από την αρχή του θεσμόυ.

Αργία για τα εμπορικά καταστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι στο με αριθμό ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022 δημοσιεύθηκε η με αριθμό Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζτιτζικώστα, με την οποία ορίσθηκε η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως τοπική αργία για τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στέλλα Κυριακίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα ΗΙV στην Ελλάδα από ενδοφλέβια ναρκωτικά

Στην Κομισιόν έφθασε το θέμα με το υψηλό ποσοστό θανάτων χρηστών στη Θεσσαλονίκη, με ερώτηση της ευρωβουλευτή ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη. Η χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ευθύνεται για το 17,6 % από τα 601 νέα κρούσματα του HIV που καταγράφηκαν το 2020 στην Ελλάδα, σύμφωνα με την απάντηση της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλας Κυριακίδου, στην ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη. Η ευρωβουλευτής έφερε το θέμα ενώπιον της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας ότι την περίοδο της πανδημίας υπήρξε έκρηξη του αριθμού των θετικών στον HIV χρηστών στη Θεσσαλονίκη.

Πολύκαστρο: Συναυλία με την Ντίνα Γιακουμάκου και τον Φώτη Θεοδωρίδη



Πολύκαστρο: Συναυλία με τον Κωνσταντίνο Νάζη